SIM-kortin korvaaja on eSIM

SIM-kortti on tuttu kapistus jokaiselle liittymän tilaajalle. Tämä pieni kova kortti on pidettävä hyvässä tallessa aina liittymän vaihtoon asti ja pientä nano-SIM-korttia saa jo käsitellä aika hellin ottein, jotta se pysyy hyppysissä. Uusi eSIM  on sitä vastoin valmiina siruna jo älyläitteissa, kuten uuden mallisissa puhelimissa ja älykelloissa. Asiakas tarvitsee vain aktivointikoodin, jolla uusi liittymä aktivoidaan käyttöön. Edelleen siirtyminen operaattorilta toiselle voi kestää noin viikon, mutta saman operaattorin sisällä toimiessa eSIMin saa käyttöön heti. Puhelimen kadotessa eSIM-liittymän voi siirtää takaisin SIM-korttiin, jos väliaikainen puhelin ei esimerkiksi tue eSIMiä. SIM-kortit pysyvätkin vielä jonkin aikaa käytössä, koska laitekannan uusiutumien vie oman aikansa. Prepaid-liittymiä ei vielä ole mahdollista saada eSIM-muodossa, mutta kenties myös tämä tulee tulevaisuudessa muuttumaan.

Älykellolla voi nyt vapaasti puhua ja lähettää viestiä ilman puhelimen läheisyyttä

Ennen eSIMiä älykellot juttelivat puhelimen kanssa bluetooth-yhteyden avulla. Uusi eSIM mahdollistaa taas lenkkeilyn langattomien kuulokkeiden kanssa ja samalla reissulla voi puhua tai lähettää tekstiviestejä suoraan älykellon avulla. Puhelimen ei siis enää tarvitse olla kantomatkan päässä älykellosta, jotta yhteys toimisi. ESIM-teknologia mahdollistaa myöhemmin kodinkoneiden ja pienten laitteiden ohjaamisen liittymän avulla. Uusi eSIM vie niin pienen tilan, että se luo uusia mahdollisuuksia rakentaa entistä sirompia älylaitteita, joihin uuden teknologian voi yhdistää. 

Puhelimen ei siis enää tarvitse olla kantomatkan päässä älykellosta, jotta yhteys toimisi

Uusi eSIM mahdollistaa kaksi puhelinnumeroa samassa puhelimessa

Myös työpuhelimet voi pian jättää historiaan, koska eSIMin ansiosta samalla puhelimella voi olla käytössä kaksi eri numeroa, toinen esimerkiksi henkilökohtainen ja toinen työnumero. Toinen toimii eSIMin avulla ja toinen perinteisen SIM-kortin kautta. Puhelimeen voi asettaa oletukseksi toisen puhelinnumeroista tai esimerkiksi yhteistietoihin voi määritellä myös erikseen kummasta liittymästä puhelu tulee tälle henkilölle lähtemään. ESIM tulee mahdollistamaan monia arkea helpottavia asioita ja tekee toiminnoista yksinkertaisempia.

Mobiilivarmenne ja eSIM

Aluksi eSIMien kanssa oli ongelmana se, että se ei toiminut yhdessä mobiilivarmenteen kanssa. Tämä alkuvaiheen ongelma on nyt kuitenkin osittain ratkaistu ja useat eSIM-liittymät toimivat hyvin jo mobiilivarmenteen kanssa. Telia on ollut edelläkävijänä eSIMin käyttöönotossa ja Telian liittymissä on nyt myös mahdollista käyttää mobiilivarmennetta.

 

Ekologisuus ja vapaus kasvavat eSIMin myötä

Muoviset SIM-kortit ovat paitsi epäkäytännöllisiä myös ekologisesti kuormittavia. Uusi eSIM ei vaadi muovisia härpäkkeitä ja se tarjoaa myös uudenlaista vapautta puhelimesta. Jos haluaa pitää puhelimen välillä vähän etäämmällä voi tärkeät puhelut ja viestit vastaanottaa älykellolla ja tällä tavalla vapautua riippuvuudesta, jota puhelimet välillä tuovat tullessaan. ESIM tuo mahdollisuuksia arkeen ja uuden suunnitteluun, joten onkin jännä nähdä, mitä tämä keksintö tuo vielä tullessaan. 

Missä puhelinmalleissa toimii jo eSIM?

 

 Etsitkö puhelinliittymää tai mobiililaajakaistaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 liittymätarjousta
Siirry alkuun