Nopea netti puhelimeen - Vertailussa nopeat 4G -liittymät

Nopea netti puhelimeen. Vertailussa edullisimmat huippunopeat netit.

Mikä on nopea netti?

Viime vuosikymmenten aikana nettiyhteydet ovat kehittyneet valtavasti. Samalla myös ihmisten odotukset ovat kasvaneet. Netti, joka tuntui nopealta viisi vuotta sitten, saattaa tänään tuntua todella hitaalta. Lähtökohtaisesti ihmiset eivät enää jaksa odottaa sivujen lataamista montaakaan sekuntia. Nopea netti avaa sivut silmänräpäyksessä.

Nopea langaton netti

Netin langattomuus on tänä päivänä itsestäänselvyys. Kukaan ei halua olla esimerkiksi tietokoneensa kanssa sidottuna nettipiuhan päähän. Lähes kaikki netit toimivatkin nykyään langattomasti. Nettiyhteyden nopeus saattaa kuitenkin vaihdella huomattavasti. Esimerkiksi kerrostaloissa vuokraan sisältyy yhä useammin jonkinlainen nettiyhteys. Nopeudeltaan tämä saattaa olla esimerkiksi 1 megabitti sekunnissa. Harvalle tämä kuitenkaan riittää ja monet hankkivatkin tämän ilmaisen netin tilalle nopeamman yhteyden joko kotiinsa tai vähintään puhelimeensa. Nopeimmat markkinoilla myytävät langattomat yhteydet ovat nopeudeltaan jopa 300 megabittiä sekunnissa. Ero 1 ja 300 megabitin sekuntinopeudessa on jo merkittävä ja tämä näkyy selvästi myös käytössä. Nopeimmat nettiyhteydet säilyttävät nopeutensa, vaikka taloudessa useampikin henkilö katselisi esimerkiksi elokuvia laitteiltaan.

Esimerkiksi kerrostaloissa vuokraan sisältyy yhä useammin jonkinlainen nettiyhteys. Nopeudeltaan tämä saattaa olla esimerkiksi 1 megabitti sekunnissa. Harvalle tämä kuitenkaan riittää.

Nopea netti mökille?

Myös mökille on useimmiten saatavilla nopea netti. Vaikka esimerkiksi valokuitua ei yleensä olekaan saatavilla, voi mökille hankkia erillisen mokkulan, jossa on nopea 4G-liittymä. Kaikista syvimmässä korvessa 4G-yhteyttä ei välttämättä ole saatavilla, mutta useimmiten näillä alueille 3G-yhteydetkin toimivat varsin nopeasti, sillä alueella ei ole yhtä aikaa kovin montaa nettisurffailijaa. Yksi vaihtoehto mökillä on myös hankkia nopea ja rajaton nettiyhteys puhelimeen. Tätä puhelimen nettiä voi sitten jakaa myös muihin laitteisiin tai perheenjäsenille.

Nopea nettiyhteys on nykyään välttämätön

  • Nopea netti on välttämätön kotona ja työpaikalla. Onneksi nopeat nettiyhteydet ovat nykyään myös edullisia.
  • Haja-asutusalueella nopea nettiyhteys on vaikeampi hankkia, sillä usein saatavilla ei ole esimerkiksi valokuitua.

Puhelimen nopeat netit

Jos tarvitset puhelimeesi nopean nettiyhteyden, kannattaa ehdottomasti hankkia 4G-yhteys. Ne ovat nykyään varsin edullisia ja liittymän voit ostaa lähes miltä tahansa operaattorilta. Netin nopeudet vaihtelevat useimmiten 1 megabitistä sekunnissa jopa yli 300 megabittiin sekunnissa. Useimmille riittää puhelimeen ja myös kotiin noin sadan megan netti. Se tarjoaa sellaisen nopeuden, että voit huoletta katsella esimerkiksi videoita YouTubesta tai sarjoja Netflixistä. Jos tarvitset nopeaa nettiä puhelimessa, kannattaa myös hankkia liittymä, jossa ei ole liian tiukkoja datakattoja. Myös rajattomat netit ovat edullisia ja ne takaavat, ettei yhteytesi hidastu kesken laskutuskauden.

Nopea netti kotiin

Nopea netti on kotona lähes välttämätön, etenkin jos haluat katsella sarjoja tai elokuvia suoratoistopalveluista. Myös jotkut pelit vaativat toimiakseen nopeaa nettiä, joten jos harrastat videopelejä, kannattaa panostaa nettiyhteyden laatuun. Myös etätöitä tekevän kannattaa huolehtia nopea netti kotiinsa. Lähes kaikki operaattorit tarjoavat nopeita nettiyhteyksiä kotiin. Tosin tähän vaikuttaa myös asuinpaikkasi. Kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan valokuidun tarjoamista huippunopeista yhteyksistä, kun taas haja-asutusalueella asukkaat joutuvat kärvistelemään hitaamman netin kanssa.

Elisan huippunopeat netit

Elisa tarjoaa huippunopeaa laajakaistaa myös haja-asutusalueille. Operaattori lupaa jopa 100 megan netin ilman erillisiä asennustöitä tai kaapeleita. Sinun on vain ostettava Elisan huippunopea laajakaista sekä VDSL2-modeemi. Nettiyhteyden hinnat vaihtelevat alueittain. Lisäksi Elisa tarjoaa asiakkaille mahdollisuutta tuplalaajakaistaan. Saat kiinteän netin kotiisi ja lisäksi huippunopean 4G-liittymän puhelimeesi yhteishintaan 26 euroa kuukaudessa. Tämä sadan megan netti on tarpeeksi nopea lähes jokaiseen kotiin ja jokaiselle netinkäyttäjälle.

Vertailussa nopeat nettitikut

Nettitikku on kätevä tapa kuljettaa nopeaa nettiä mukana. Nettitikku on useimmiten USB-tikku, jonka saat suoraan kiinni tietokoneeseesi. Tikkuja on tarjolla esimerkiksi Telialla ja DNA:lla. Tunnetuin näistä nettitikuista on niin kutsuttu mokkula, joka kuuluu DNA:n valikoimaan. DNA tarjoaa tätä USB-mokkulaa hintaan 2,5 euroa kuukaudessa. Avausmaksu on 91 euroa ja netin nopeus 150 megabittiä sekunnissa. Elisa puolestaan tarjoaa nettitikkua ja huippunopeaa mobiililaajakaistaa eri nopeuksilla. Nettitikun hinta on 2,5 euroa kuukaudessa ja netin hinta riippuu nopeudesta. 100 megan netti maksaa 20 euroa kuukaudessa.