Paras liittymä lapselle vuonna 2020?

Paras liittymä lapselle 2020

Ensimmäinen puhelin ja puhelinliittymä ovat lapselle merkittäviä etappeja. Vanhemman onkin syytä miettiä ja tutustua eri vaihtoehtoihin ennen puhelimen hankkimista. Paras puhelinliittymä lapselle on yleensä halpa ja kattaa kaikki perustoiminnot, joihin lapsi puhelinta tarvitsee. Netin nopeus vaikuttaa merkittävästi liittymän hintaan vuonna 2020, joten perheessä onkin syytä keskustella, mikä nopeus on riittävä lapsen käytölle. Maksullisten palvelunumeroiden esto on myös erinomainen tapa säästää yllättävissä kuluissa. 

Paras liittymä ekaluokkalaiselle

Koulun alkaminen on nykyään se hetki, jolloin monet saavat ensimmäisen puhelimensa ja puhelinliittymän siihen. Puhelimen valinta on se ensimmäinen asia, mihin vanhempien huomio kiinnittyy. Paras puhelin lapselle on yleensä edullinen ja kooltaan lapsen käteen sopiva. Yleensä lisävarusteena kannattaa ostaa myös panssarilasi sekä suojakuoret, koska lapsen liike ei pysähdy, vaikka puhelin olisikin kädessä. Ekaluokkalaisen puhelimen käyttö sisältää yleensä soittamista ja myös tekstiviestejä opetellaan kirjoittamaan vähitellen. Lapsi ei välttämättä osaa vielä lukea, kun ollaan hankkimassa ensimmäistä liittymää, joten isoa tekstiviestipakettia ei kannata liittymään liittää. Toisaalta kännykän käyttö on myös isointa todennäköisesti kotona, vanhempien valvovan silmän alla, jolloin lapsi voi hyödyntää kodin wifi-verkkoa. Paras liittymä ekaluokkalaiselle voikin hyvin olla se kaikkein halvin liittymävaihtoehto, missä on kuitenkin mukana myös netti. 

Paras liittymä koululaiselle

Kasvava koululainen käyttää puhelintaan jo vapaammin ja liikkuu kodin ulkopuolella enemmän kuin pieni ekaluokkalainen. Isomman koululaisen netiltä vaaditaankin yleensä jo enemmän puhtia kodin wifi-verkon ulkopuolella. Lapsen puhelimenkäytöstä riippuen, koululaiselle voikin katsella tehokkaampaa puhelinliittymä-pakettia, mihin kuuluu oleellisena osana netti. Isompi lapsi katsoo paljon videoita, joten rajaton netti on yleensä hyvä vaihtoehto. Netin kautta käytetään nykyään myös eri viestintäpalveluita, kuten WhatsAppia, mikä korvaa osaltaan tekstiviestien käyttöä. Puhelinta käytetään tässä iässä enenevissä määrin eri sovelluksiin, eikä niinkään soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. 

Paras liittymä lapselle vuonna 2020?

Tällä hetkellä Moi! -liittymä houkuttelee lapsiperheitä 6 euron simmillä kuukaudessa. Liittymä sisältää 4 Gt dataa kuukaudessa. Jos perheessä on useampi lapsi ja heillä kaikilla 6 euron simmit, niin 4 Gt datoista muodostetaan datapotti. Esimerkiksi 3 lapsen perheessä datapotti on 12 Gt, jota kulutetaan yhteistuumin. Toinen voi kuluttaa enemmän kuin toinen, mutta jos datapotti ei kokonaisuudessaan ylity, ei lisämaksua tule. Ylimenevä data maksaa 2,5€/Gt. Kuuden euron simmissä menee puheluihin ja tekstiviesteihin enintään 8€/kk, joten paketti sisältää myös näppärän kulukaton käytön suhteen. Tällä hetkellä puhelut maksavat liittymässä 0,055€/min ja tekstiviestit 0,055€/kpl. 

Telian lite 0,2M voi olla myös hyvä vaihtoehto pienemmälle lapselle, koska 7,90€/kk maksava liittymä sisältää rajattoman netin Suomessa. Puhelut maksavat 0,07€/min ja tekstiviestit 0,07€/kpl. Netin nopeus ei ole se nopein, mutta 0,256 Mbit/s riittää ihan peruskäyttöön ja jos käyttö on suurita kotona, voi edelleen hyödyntää mahdollisesti kodin wifi-verkkoa. 

DNA Jämpti maksaa 9,90€/kk ja sisältää rajattomasti netin käyttöä nopeudella 1 Mbit/s. Muuten asiakas maksaa liittymästä vain käytön mukaan. Normaalihintaiset puhelut 0,07 €/alk. min sekä tekstiviestit 0,07 €/kpl ja multimediaviestit 0,40 €/kpl kotimaassa.

Paras liittymä nopealla netillä vuonna 2020

Jos lapsi tarvitsee nopean netin pompsahtaa liittymien hinnat helposti yli 20€/kk. Edullisin vaihtoehto on tällä hetkellä Moi! Rajattoman reilu, missä netin nopeus on 100Mbit/s ja lisänä rajaton data. Hinta on halpa 18€/kk.

Vaihtoehtoina on esim. DNA:n Nopea 4G Rajaton Plus, missä netin maksiminopeus on jopa 150 Mbit/s ja hinta 28,90€/kk.

Telia Dot on myös hyvä vaihtoehto lapselle. Telia Dot liittymässä maksimihinta on aina 25€/kk, mutta asiakas maksaa vain käytön mukaan, joten hinta voi olla mitä vain 0-25€/kk välillä. Telia Dot liittymään sisältyy rajaton 4G-data, puhelut ja tekstarit. 4G-verkon maksiminopeus on liittymässä 100 Mbit/s.

Saunalahti tarjoaa alle 26-vuotiaille Saunalahti Huoleton Premium 150M -liittymän halvempaan hintaan kuin vanhemmille eli 22,90€/kk. Nopeus on hyvä 150 Mbit/s ja käyttö on rajatonta netin sekä normaalihintaisten puheluiden ja tekstiviestien osalta.

Jos lapsi käyttää ruutu-aikansa kännykällä voi hyvä ja rajaton netti olla järkevä vaihtoehto, mistä kannattaa myös maksaa. Vaihtoehtoja kuitenkin on myös tässä kategoriassa, missä netin nopeus on vähintään 100 Mbit/s. Hitaat netit soveltuvat lähinnä WhatsAppin käyttöön, joten jos puhelimella katsotaan videoita ja pelataan netti-pelejä, niin valinta on silloin ehdottomasti nopeampi netti ja rajaton datan käyttö.


 Etsitkö puhelinliittymää tai mobiililaajakaistaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 liittymätarjousta
Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Lisää kommentti

Leave this empty:

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun