Suoramarkkinointikielto

Puhelinmyyjät käyvät vuosi vuodelta sinnikkäämmiksi. Internetin aikakaudella oma numero tulee herkästi syötettyä milloin mihinkin lomakkeeseen ja harmittavan usein numerot päätyvät telemarkkinoijien haltuun. Erilaisia tuotteita markkinoidaan puhelimitse ja tekstiviestein pahimmassa tapauksessa jopa päivittäin. Yhä useampi kuluttaja toivookin pääsevänsä eroon suoramarkkinoinnista.

suoramarkkinointikielto

Suoramarkkinointikielto DNA

Onneksi suoramarkkinoinnin kieltäminen on Suomessa jokaisen asiakkaan oikeus. Myös DNA:lta ostettuihin puhelimiin ja liittymiin on mahdollista hankkia suoramarkkinointi- tai telemarkkinointikielto. Yleisin telemarkkinoinnin kieltävistä palveluista on niin kutsuttu Robinson suoramarkkinointikieltopalvelu. Soittamalla Robinson-palvelun numeroon, saat telemarkkinointikiellon puhelimeesi kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Lähes kaikki suomalaiset telemarkkinointia harjoittavat yritykset käyttävät Robinson-palvelua, joten se on varsin tehokas keino suoramarkkinoinnin kieltämiseen. Tämä palvelu toimii kaikissa puhelinliittymissä, joten se on tarjolla myös DNA:n asiakkaille. Robinson-palvelu on valitettavasti tarkoitettu ainoastaan yksityisille ihmisille, eikä sen kautta voi hankkia suoramarkkinointikieltoa yrityksen nimissä olevaan liittymään.

Suoramarkkinointikielto Elisan liittymässä

Robinson-palvelu toimii myös Elisan liittymässä ja ehkäisee siis ei-toivottuja soittoja ja tekstiviestejä varsin tehokkaasti. Valitettavasti Robinson-palvelukaan ei ole täysin ongelmaton. Robinson on käytössä ainoastaan suomalaisissa telemarkkinointifirmoissa, joten ulkomailta tulevia soittoja se ei valitettavasti pysty estämään. Valitettavasti juuri ulkomailta lähtöisin oleva suoramarkkinointi on lisääntynyt ja mediassakin on kirjoitettu epäilyttäviä sijoitusneuvoja kauppaavista huijarifirmoista. Kätevin tapa välttyä näiltä, on puhelinmyyntikiellon asettaminen.

Markkinointikielto Telian ja Tele Finlandin kännykkäliittymissä

Paras tapa välttyä suoramarkkinoinnilta on omien tietojen salaaminen. Tämä tarkoittaa, että omaa puhelinnumeroa ei kannata syöttää mihin tahansa lomakkeeseen. Toki tämäkään ei aina auta, sillä monet asiallisetkin yritykset myyvät asiakkaidensa tietoja kolmansille osapuolille. Tällaisia ovat esimerkiksi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Väestörekisterikeskus. Voit estää suoramarkkinoinnin ja tietojesi luovuttamisen lähettämällä yrityksille kirjallisen suoramarkkinointikiellon. Jos puhelin pirisee kielloista huolimatta, kannattaa myös harkita salaisen numeron hankkimista. Kaikki suomalaiset liittymät, muun muassa Telia ja Tele Finland, tarjoavat mahdollisuutta salaiseen numeroon.Etsitkö puhelinliittymää tai mobiililaajakaistaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 liittymätarjousta
Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti alla olevalla lomakkeella.

Lisää kommentti

Leave this empty:

Mikä on Englannin pääkaupunki?
blank
Lisää vastaus:


Siirry alkuun