Viimeisemmät videot

Mobiililiittymien optimointia

Olen jo pidemmän aikaa, lähes pari vuotta miettinyt onko minun järkevää pitää Elisan Saunalahti huoleton liittymäpaketti vai ei?

Katso Video >

Näin vaihdat sim-kortin puhelimeen

Ratione totam doloribus aut nihil vel voluptas quaerat consequatur ipsam. Ut voluptas aliquid vitae et cumque nobis et id facere

Katso Video >

4 puhelimen käyttövinkkiä (soittoäänen hiljentäminen, kameran käynnistäminen nopeasti jne)

Tällä videolla annan 4 vinkkiä Android-puhelimen jokapäiväiseen käyttöön. Vinkit ovat: 0:36 / 5:10 Puhelimen käyttövinkit 4 puhelimen käyttövinkkiä(soittoäänen hiljentäminen, kameran käynnistäminen nopeasti jne) Opettajan mies 1,7 t. tilaajaa Tilaa 33 Jaa Lataa Klippi 1 021 katselukertaa 27.1.2020 Tällä videolla annan 4 vinkkiä Android-puhelimen jokapäiväiseen käyttöön. Vinkit ovat: 00:30 Puhelimen soittoäänen hiljentäminen nopeasti 01:00 Puhelimen kameran käynnistäminen nopeasti 01:34 Puhelimen näytön kirkkauden säätäminen 03:20 Miten saan ääkköset takaisin näppäimistöön, jos ne hukkuvat sieltä välillä?

Katso Video >

Näin vaihdat sim-kortin puhelimeen

Kuten varmaan tiedät, kännyköissä on sisällä ns sim-kortti. Tämä sim-kortti sisältää liittymän tiedot, eli esimerkiksi puhelinnumeron. Puhelinnumero ei siis ole itse puhelimessa. Jos siirrän sim-kortin puhelimesta toiseen, niin samalla numero siirtyy puhelimesta toiseen. Voit myös hankkia kokonaan uuden liittymän, jolloin saat operaattorilta uuden sim-kortin. Samoin jos sim-korttisi menee rikki tai se katoaa, saat operaattorilta uuden sim-kortin. Kerron tällä videolla kolme eri asiaa: - miten vaihdetaan puhelimeen vanhan sim-kortin tilalle uusi sim-kortti - miten vaihdetaan sim-kortti toisesta puhelimesta toiseen puhelimeen - mitä muuta pitää mahdollisesti tehdä, että saat uuden sim-kortin toimimaan? Operaattorikohtaisia ohjeita uuden liittymän tilaamiseen: DNA – uuden liittymän tilaaminen https://www.dna.fi/puhe Elisa – ohje uuden liittymän tilaamiseen: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/... Telia – ohje uuden liittymän tilaamiseen: https://www.telia.fi/asiakastuki/liit...

Katso Video >

Näin avaat lukitun liittymän

Puhelin kysyy käynnistyessään liittymän pin-koodia. Jos sen syöttää kolme kertaa väärin, niin liittymä lukittuu eikä sitä voi käyttää. Kerron tällä videolla, kuinka avaat lukitun liittymän ns.PUK-koodin avulla. PUK-koodi on numerosarja, joka syötetään pinkoodin sijasta, jos liittymä on lukittu. Jos et tiedä liittymäsi PUK-koodia, voit selvittää sen operaattorisi asiakaspalvelusta joko netin tai puhelinpalvelun kautta. Tässä linkit eri operaattoreiden PUK-koodisivuille: DNA: https://www.dna.fi/tuki-puhelinliitty... Elisa: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/... Telia: https://www.telia.fi/asiakastuki/liit... Moi Mobiili: https://asiakaspalvelu.moi.fi/hc/fi/a... Huomaa pari asiaa: - PUK-koodi luovutetaan vain liittymän omistajalle - jos syötät PUK-koodin 10 kertaa väärin, sim-kortti lukittuu pysyvästi ja se pitää vaihtaa uuteen operaattorin asiakaspalvelussa

Katso Video >

SIM-kortin vaihto Tracker-koirapantaan

Muista myös helpot EASY-paketit, joissa SIM-kortti on valmiiksi asennettuna. https://www.tracker.fi/?lang=fi

Katso Video >

Miten saat kannettavan tietokoneen nettiin vaikka korvessa

Kannettavan tietokoneen saa tarvittaessa nettiin kodin ulkopuolella esimerkiksi jakamalla nettiyhteys puhelimesta ja kytkemällä kannettava tietokone tähän kännykällä luotuun lähiverkkoon. Käytännössä tämä tapahtuu seuraavasti: 1. Luo kännykän avulla langaton lähiverkko eli jaa puhelimen nettiyhteys 2. kytke tietokone tähän kännykällä luotuun lähiverkkoon Tarkemmat ohjeet videolla!

Katso Video >

Näin yhdistät puhelimen, kuulokkeet, tietokoneen ja kaiuttimen langattomasti bluetoothilla

Miten yhdistän bluetooth-kuulokkeet puhelimeen? Entä miten yhdistän bluetooth-kuulokkeet tietokoneeseen? Entä puhelimen tietokoneeseen bluetoothilla? Ja mitä tarkoittaa laiteparin muodostaminen eli "parittaminen" ja miten se tehdään bluetooth-laitteiden välille? Tämä ja paljon muuta selviää tällä videolla!

Katso Video >

Näin saat tekstityksen vieraskieliseen ohjelmaan

Sain katsojakysymyksen: Miten saan vieraskieliseen ohjelmaan tekstityksen suomeksi? Yritän tällä videolla vastat tähän kysymykseen. Tekstityksiä on kahdenlaisia: 1. ihmisen kääntämiä Näissä käännöksen laatu on yleensä varsin hyvä, mutta esim ulkomailta netistä katsottaessa ohjelmiin ei juurikaan löydy suomenkielistä tekstitystä. 2. koneen kääntämiä Näissä käännöksen laatu on huonompi. Etuna on kuitenkin se, että kone ainakin yrittää kääntää jotakin meille hyvinkin eksoottisia kieliä suomeksi. Käyn tällä videolla ensin läpi Yle Areenan tekstityksen ja sen jälkeen YouTuben tekstityksen. Lopuksi näytän, miten Googlen kääntäjää voi käyttää puheen kääntämiseen.

Katso Video >

Näin valitse nettiliittymän

Kuinka valitsen hyvän nettiliittymän? * Voit tilata itsellesi Moi Mobiilin laajakaistaliittymän tämän linkin kautta: https://adtr.co/OgVWUT Olen itse käyttänyt kotona Moi Mobiilin 100 Mbit/sek mobiililiittymää kohta kolme vuotta, ja olen ollut siihen tyytyväinen. Moi Mobiilin omistaa DNA ja liittymä käyttää luonnollisesti siten DNA:n verkkoa. Liittymäni maksaa tällä hetkellä 18 eur/kk ja se on tiedonsiirtomäärältään rajoittamaton. Liittymää voi halutessaan laajentaa myös rajattomalla puhe- ja viestipaketilla, joka maksaa 4 euroa/kk. Klikkaamalla yllä olevaa linkkiä näet myös mitä muita vaihtoehtoja Moi tarjoaa.

Katso Video >

Kuinka näyttää valokuvia puhelimesta TV-ruudulla

Joskus voisi olla näppärää näyttää puhelimesta valokuvia ja videoita isommalle porukalle televisioruudulla. Neuvon tällä videolla, kuinka saat jaettua televisioruudun puhelimesi kanssa Google Chromecast-lisälaitteen avulla. Google Chromecast maksaa noin 35 euroa ja olen tehnyt siitä kaksi muuta videota: 1. Mikä Chromecast on ja miten sitä käytetään https://youtu.be/qTSohWHmxgQ 2. Miten Chromecast asennetaan? https://youtu.be/Mx6bT-Vohmo Jos mieleesi tulee kysymyksiä tai kommentteja, voit kirjoittaa niitä videon kommenttikenttään. Nähdään taas ensi videolla!

Katso Video >

Kuinka saat järjestettyä kuvakkeet puhelimen näytöllä haluamaasi järjestykseen?

Tiesitkö, että voit järjestää kuvakkeet puhelimen näytöllä haluamaasi järjestykseen? Näin voit laittaa parhaille paikoille ne kuvakkeet eli sovellukset, joita käytät eniten. Tämä tapahtuu seuraavasti: 1. paina sormella pitkään sitä kuvaketta, jonka paikkaa haluat vaihtaa 2. vedä se sormella haluamaasi paikkaan näytöllä 3. päästä irti kuvakkeesta eli nosta sormi irti näytöstä 4. kuvake siirtyy siihen paikkaan, jossa sormesi oli irroitushetkellä Huomaa, että voit myös siirtää kuvakkeita eri näyttöjen välillä yksinkertaisesti raahaamalla niitä näytön reunan "yli".

Katso Video >

Matkapuhelimen valintaopas

Tarvitsetko apua matkapuhelimen valinnassa? Ymmärrätkö, mitä eri lyhenteet ja käsitteet kannykkämainoksissa tarkoittavat? Selitän tällä matkapuhelimen valintaopas-videolla kansantajuisesti seuraavat asiat (rivin alussa kohta minuutteina ja sekunteina) ja kerron samalla, mitä merkitystä kullakin asialla on puhelimen toimintaan.

Katso Video >

Tunnista lintujen äänet helposti kännykällä - Birdnet

Linnut voi helposti tunnistaa niiden laulun perusteella kännykällä käyttämällä Birdnet-nimistä sovellusta. Puhelimen mikrofonilla nauhoitetaan linnunlaulusta näyte ja sovellus kertoo, mikä lintu on kyseessä linnun äänen perusteella. Saman tien voi myös avata linnusta kertovan artikkelin Wikipediasta. Kätevää ja mikä parasta, tämä toimii! Kirjoittele omat kommenttisi videon kommenttikenttään, nähdään taas ensi videolla!

Katso Video >

Apua! Lasit unohtuivat kotiin - kuinka suurennan pienen tekstin puhelimella?

Unohtuivatko silmälasit kotiin, etkä näe esim kaupassa pienellä painettua tekstiä? Ei hätää, neuvon tällä videolla kaksi eri tapaa suurentaa tekstiä puhelimen avulla. 1. Ota puhelimen kameralla kuva tekstistä ja avaa kuva. Voit suurentaa sitä sormilla vetämällä. 2. Käytä puhelimen kamerassa olevaa (tai erillistä) Google Lens - sovellusta. Sen avulla saat ouhelimen myös lukemaan ääneen tekstin Sinulla ja jopa kääntämään vieraskielisen tekstin suomeksi Tästä videosta löydät lisätietoa Google Lensin muustakin käytöstä: https://youtu.be/w-bzmHWb6L8

Katso Video >

Miten voit kuunnella kaikki vanhat hitit puhelimella tai tietokoneella - Spotify

Miten voit kuunnella kaikki vanhat hitit puhelimella tai tietokoneella? Esittelen tällä videolla ruotsalaisen musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn. Voit kuunnella musiikkia joko puhelimella tai tietokoneella, ja Spotifyssa on yli 50 miljoonaa uutta ja vanhaa kappaletta klassisesta heviin. Aluksi Sinun tarvitsee luoda Spotify-tili, jonka luominen ei maksa mitään. Jos käytät palvelua puhelimelta, Sinun täytyy myös asentaa Sporify-sovellus Google Play-sovelluskaupasta. Spotifyä voi käyttää joko ilmaisella tai maksullisella versiolla. Versioiden erot löytyvät tästä linkistä: https://support.spotify.com/fi/articl... Kannattaa myös kytkeä puhelimeen tai tietokoneeseen joko langattomat kuulokkeet tai langaton kaiutin, niin äänenlaatu on paljon parempi. Tässä linkit näihin opasvideoihini: https://youtu.be/hM_3erFUGYQ https://youtu.be/4oVBbvb-XZ4

Katso Video >

Miten kopioin C-kasetin puhelimeen ja tietokoneelle?

Kuinka voit kopioida vanhat C-kasetit puhelimeen, tietokoneelle tai CD-levylle? Kopiointia varten tarvitset: - C-kasettisoittimen, jossa on usb-liitin - usb-kaapelin, jonka avulla kasettisoitin kytketään tietokoneeseen - tietokoneelle ohjelmiston, jolla saat muunnettua kasetilta tulevan signaalin digitaaliseen mp3-muotoon. Sopiva ohjelmisto on esim Audacity, jonka saat ilmaiseksi ladattua: https://www.audacityteam.org/ Kopiointiin sopivan C-kasettisoittimen saat esim Mononetistä, katso https://www.motonet.fi/fi/tuote/47900... Mukana tulee myös tarvittava kaapeli soittimen ja tietokoneen väliin. Kopioinnin ohjeet löydät täältä: https://www.kangasala.fi/wp-content/u... Kasetit kopioidaan siis ensin tietokoneelle, ja sitten halutessasi voit kopioida sisällön (mp3) edelleen tietokoneelta esim: - puhelimeen - CD-levylle - muistitikulle tai muistikortille Mikäli suunnittelet vanhojen musiikkikappaleiden siirtoa kaseteilta, kannattaa silti miettiä koko hommaa vielä kerran. Kopiot ovat todennäköisesti melko huonolaatuisia, ja saat samat kappaleet suoraan netistä esim Spotify-suoratoistopalvelun avulla, tässä linkki videooni: https://youtu.be/_X59f3MtZKU

Katso Video >

Miten yhdistän puhelimen näytön televisioon?

Kerron tällä videolla, miten saat yhdistettyä puhelimen televisioon. Tämän voi tehdä useammalla eri tavalla ja käytän tällä videolla Google Chromecast-lisälaitetta. Kun puhelimen näyttö on yhdistetty televisioon, niin TV:stä näkyy kaikki, mitä teet puhelimella. Voit esimerkiksi näyttää valokuvia tai videoita puhelimesta TV-ruudulla, selata nettiä nettiselaimen avulla tai katsoa videoita esim YLE Areenasta, YouTubesta tai muista suoratoistopalveluista. Olen tehnyt jo aikaisemmin videoita Chromecastista: Mikä Chromecast on ja mihin sitä voi käyttää: https://youtu.be/qTSohWHmxgQ Chromecastin asentaminen https://youtu.be/Mx6bT-Vohmo Kysymyksiä ja vastauksia Chromecastista https://youtu.be/H-qawOAiqR0

Katso Video >

MobilePay - Näin maksat kännykällä

oku näistä tilanteista on varmasti tuttu: Seurueenne saa yhden laskun ja tasaatte tilit keskenänne. Paavo-setä täyttää 80 vuotta ja hänelle ostetaan uusi käsisirkkeli. Hankitte kimppalahjan ja kulut jaetaan. Tilinumeroita kysellään, mutta kuinka moni muistaa hoitaa laskun enää myöhemmin? Tai teet kirppislöydön, mutta sinulta uupuu käteinen tai myyjällä ei ole vaihtorahaa? Tällä videolla kerron mobiilimaksamisesta, miten rahaan voidaan siirtää toisen ihmisen pankkitilille pelkän puhelinnumeron perusteella MobilePay-sovelluksen avulla. MobilePay toimii Suomessa kaikkien pankkien välillä ja raha siirtyy tililtä toiselle reaaliaikaisesti. Aluksi sinun pitää kuitenkin ladata MobilePay oman laitteen sovelluskaupasta. Android-laitteilla se on Play Kauppa ja Applen laitteilla App Store. Maksaessasi muista tarkistaa, että maksu menee oikealle henkilölle eli varmista, että syötät puhelinnumeron oikein! MobilePayn rajoitukset: Toimii vain suomalaisten pankkien välillä. Sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on oltava MobilePay käytössä Sinulla on oltava älypuhelin, johon ladataan MobilePay-sovellus Sinulla on oltava suomalainen maksukortti, pankin tunnistusvälineet (avainlukulista tai mobiiliavain) ja tilinumero sekä sähköpostiosoite.

Katso Video >

Näin lähetät WhatsAppilla ääniviestin

Miten lähetät WhatsAppilla ääniviestin? Neuvon sen tällä videolla! Sen sijaan että kirjoittaisit viestin, voit myös sanella ääniviestin. Se tapahtuu WhatsAppissa seuraavasti: 1. paina oikealla alareunassa oleva mikrofonin kuva pohjaan sormella ja pidä se pohjassa 2. sanele viestisi 3. päästä irti mikrofonista 4. viesti lähtee vastaanottajalle saman tien Neuvon tällä videolla myös, miten saat lähetettyä helpommin pidemmän ääniviestin ja miten saat peruutettua ääniviestin lähettämisen, jos kesken sanelun toteat, ettet halua sitä lähettää. Tässä lisäksi kaksi linkkiä aikaisempiin videoihini: Saat ärsyttävän arvailevan tekstinsyötön pois päältä puhelimestasi tämän ohjevideon avulla: https://youtu.be/_xzQ4hxHKtU Voit soittaa kuvapuhelun eli videopuhelun WhatsAppilla tämän videoni ohjeiden mukaan: https://youtu.be/niKuKmHxcso

Katso Video >

Näin saat Suomen maastokartat puhelimeesi

Kerron tällä videolla Maastokartat-nimisestä sovelluksesta, jonka saat ladattua ilmaiseksi Android-puhelimeen sovelluskaupasta (Google Play). Näet tämän sovelluksen avulla koko Suomen maastokartat ja myöskin sijaintisi kartalla koko ajan. Tämä on varsin näppärää esim metsässä kulkiessa. Samoin voit myös mitat välimatkoja ja sovellus osaa näyttää etäisyyden ja suunnan valitsemaasi kohteeseen.

Katso Video >

Pitäisikö vaihtaa 5G puhelimeen?

Viidennen sukupolven eli 5G:n matkapuhelimet tulivat kauppoihin vuonna 2019. 5G tarjoaa nopeampi yhteyksiä. Operaattorit laajentavat myös 5G-verkkoja koko ajan. Pitäisikö nyt vaihtaa 5G puhelimeen? Jotta voit käyttää 5G:tä, Sinulla pitää olla: 1. 5G-puhelin. Aivan halvimpia lukuun ottamatta kaikki uudet puhelimet alkavat tällä hetkellä olla 5G-puhelimia. Toisaalta yksikään v 2018 tai vanhempi puhelin ei ole 5G-puhelin 2. 5G liittymä 3. Sinun täytyy olla 5G-verkon peittoalueella. 5G-verkkoja löytyy tällä hetkellä vain isoimmista kaupungeista, mutta tilanne paranee koko ajan nopeasti Huomaa, että vaikka käytössäsi ei olisi 5G-verkkoa, niin 5G-puhelin toimii ihan normaalisti 4G-verkossa. Tältä videolta selviää mielipiteeni koska kannattaa vaihtaa 5g-tekniikkaan. Voit katsoa tästä nettiliittymän valintaopasvideoni: https://youtu.be/S-vFTu-mRdk Eri operaattoreiden kuuluvuuskartat: https://www.telia.fi/asiakastuki/kuul... https://www.dna.fi/kuuluvuuskartta https://elisa.fi/kuuluvuus/ Jos haluat testata nykyisen liittymäsi nopeuden, näet tältä videolta kuinka se tapahtuu: https://youtu.be/DipotB6tEIg

Katso Video >

Miten noudan paketin Matkahuollon, DHL:n ja Postnordin pakettiautomaatista?

Kerron tällä videolla miten noudan paketin Matkahuollon, DHL:n ja Postnordin pakettiautomaatista eli miten automaatti toimii. Voit ohjata saapuvan paketin haluamaasi Pakettipisteeseen eli Matkahuollon, DHL:n ja Postnordin yhteiseen pakettiautomaattiin. Kun paketti on noudettavissa, saat tästä tiedon tekstiviestillä. Viestistä ilmenevät seuraavat tiedot: - kuka on paketin lähettäjä? - missä osoitteessa pakettiautomaatti sijaitsee? - mikä on lokeron avaamiseen tarvittava koodi? Jos paketin toimittaja on Matkahuolto tai Postnord, riittää kun ensin valitset automaatista noutavasi paketin ja syötät automaatin näytölle tekstiviestissä saamasi 8-numeroisen koodin. Tämän jälkeen automaatin luukku aukeaa ja voit ottaa paketin ja sulkea luukun. jos paketin toimittaja on DHL, joudut koodin lisäksi syöttämään nimesi ja allekirjoittamaan paketin vastaanottamisen ruudulle ennen kuin luukku aukeaa. Jos olet tilannut paketin Postin kautta, niin olen tehnyt tästä oman videon, linkki siihen löytyy tästä: https://youtu.be/aF24RSgiU2g

Katso Video >

Miten käytän varavirtalähdettä (eli virtapankkia)

Varavirtalähteen eli virtapankin avulla voit kätevästi ladata puhelinta, jos verkkovirtaa ei ole saatavilla. Videon sisältö: 1:06 Miten varavirtalähdettä käytetään toisen laitteen, esimerkiksi puhelimen tai kuulokkeiden lataamiseen 2:00 Miten varavirtalähde ladataan 2:42 Kuinka monta kertaa varavirtalähteellä voi ladata puhelimen akun täyteen? Tämä riippuu varavirtalähteen ja puhelimen akun kapasiteetista. 3:45 Käyttöohjeita ja vinkkejä virtapankin käyttämiseen

Katso Video >

Näin kuuntelet suosikkiradiotasi kaikkialla netin kautta puhelimella tai tietokoneella

Nykyään melkein jokainen radioasema lähettää ohjelmansa paitsi perinteisen ula-radioverkon kautta, myös nettilähetyksenä (eli striimaa lähetyksen nettiin).

Katso Video >

Näin vapautat puhelimeen lisää tilaa

Tämä video on jatko-osa edelliseen videooni, jossa kerroin miten puhelimen muisti toimii ja mikä sitä täyttää. Linkki edelliseen videooni löytyy tästä: https://youtu.be/ECHfprcn7bY Tällä uudella videolla kerron, miten puhelimen muistia/tallennustilaa voidaan siivota ja vapauttaa lisää tilaa. 1. Ladattujen tietojen siivoaminen 2. Harvoin käytettyjen sovellusten poistaminen 3. Valokuvien ja videoiden siirto pois puhelimen muistista esimerkiksi: - puhelimessa olevalle muistikortille - tietokoneelle kaapelilla https://youtu.be/EkYU-oZCA4g - tietokoneelle langattomasti bluetooth-yhteyden avulla https://youtu.be/2prtqZkbFr4 - muistitikulle https://youtu.be/07TIlnM9dGA - ulkoiselle levyasemalle https://youtu.be/xOG4-L30NPg - pilvitallennustilaan, esim Google Kuvat-palveluun https://youtu.be/_fI_je_Slhg Linkit vievät erillisille opastusvideoille. 4. Sovellusten tallennustilan siivoaminen

Katso Video >

Näin seuraat pörssisähkön hintaa puhelimella

Voit seurata pörssisähkön hintaa puhelimessasi asentamalla siihen spot.ti-sovelluksen. Etsi sovelluskaupasta sovellus nimeltä spot.ti Sovellus näyttää pörssisähkön hinnan jokaiselta tunnilta. Voit lisäksi näyttää eri väreillä halvan, keskihintaisen ja kalliin ajan. Sovelluksessa on myös mahdollisuus asettaa päälle ennakkohälytyksiä ennen halvan tai kalllin jakson alkamista. Näin voit suunnitella sähkön käyttämistä ennakolta.

Katso Video >

Näin käytät Googlen katunäkymää ja voit tehdä nojatuolimatkan vaikkapa Pariisiin (StreetView)

Tällä videolla näytän, kuinka Googlen katunäkymää eli Street View:tä käytetään. Google on kuvannut Suomen tiet ja kadut jo alkaen vuodesta 2009. Samoin moni muukin valtio löytyy palvelusta. Voit "ajaa" pitkin katuja ja teitä ja tutkia, miltä ympäristö näyttää. Katunäkymät toimivat sekä tietokoneella että puhelimella. Tietokoneella saat katunäkymät käyttöön seuraavasti: 1. avaa selaimella Googlen karttaohjelma maps.google.fi 2. hae haluamasi paikka oikean yläreunan hakutoiminnolla 3. ota hiirellä kiinni oikean alareunan "ukosta" ja raahaa ukko haluamaasi paikkaan ja vapauta hiiren painike 4. katunäkymä avautuu 5. voit kääntää kuvaa hiirellä raahaamalla 6. voit myös liikkua klikkaamalla tietä/katua edessäsi

Katso Video >

Näin selain muistaa salasanat puolestasi

Nykyiset nettiselaimet tallentavat oletuksena nettipalveluiden käyttäjätunnukset ja salasanat. Neuvon tällä videolla: - kuinka tallennat uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan selaimeen - kuinka poistat tallennetun käyttäjätunnuksen ja salasanan selaimen muistista - kuinka tarkistat ovatko salasanasi joutuneet tietomurron kohteeksi - kuinka tarkistat ovatko salasanasi mahdollisesti liian heikkoja ja siten helppoja arvata Käyttäjätunnusten ja salasanojen tallentaminen selaimeen lisää käyttömukavuutta, kun selain täyttää tunnukset puolestasi eikä Sinun tarvitse enää muistaa niitä. Toisaalta myös mahdollisuus siihen, että joku toinen saa tiedot haltuunsa kasvaa.

Katso Video >

Näin mittaat nopeasti ja helposti nettiyhteyden nopeuden

Nettiyhteyden nopeuden mittaaminen käy helposti netistä löytyvien palveluiden avulla. Tällä videolla käytän DNA:n palvelua osoitteessa dna.fi/nopeustesti Voit tämän palvelun avulla mitata nettisi nopeuden millä tahansa laitteella ja minkä tahansa operaattorin liittymällä. Olen tehnyt myös aikaisemmin videon nettiliittymän valinnasta: https://youtu.be/S-vFTu-mRdk Tärkeimmät käsitteet testin tulosta luettaessa: 1. Viive eli ping mittaa yhteyden reagointiaikaa eli kuinka nopeasti koneesi ottaa yhteyttä palvelimeen. Pieni viive on erityisen tärkeää esimerkiksi nettipelaamisessa. Mitä pienempi viive, sitä nopeammin reagoiva netti. 2. Viiveen vaihtelu eli jitter mittaa yhteyden tasaisuutta. Mitä pienempi viiveen vaihtelu, sitä tasaisempi yhteys. 3. Latausnopeus mittaa sitä nopeutta, jolla yhteys siirtää tietoa Sinulle päin. Mitä suurempi latausnopeus, sitä nopeammin pystyt lataamaan tietoa itsellesi. 4. Lähetysnopeus mittaa sitä nopeutta, jolla voit siirtää tietoa muille. Mitä suurempi lähetysnopeus, sitä nopeammin pystyt lataamaan tietoa itseltäsi muille.

Katso Video >

Mitä QR-koodit sisältävät ja mihin niitä käytetään?

Mihin QR-koodeja käytetään ja mitä ne sisältävät? Nykyään QR-koodeja näkee kaikkialla. Tällä videolla kerron mitä QR-koodit ovat ja mihin niitä käytetään.

Katso Video >

Miten avaan lukitun puhelimen nopeasti ilman PIN-koodia?

Miten avaan puhelimen lukituksen nopeasti ilman PIN-koodia? Kerron tällä videolla kaksi vaihtoehtoista tapaa puhelimen lukitsemiseen ja lukituksen avaamiseen PIN-koodin käyttämisen sijasta. Ensimmäinen vaihtoehto on nimeltään kuvio. Puhelin avataan piirtämällä näyttöön ennalta määrätty kuvio. Toinen vaihtoehto on sormenjäljen käyttäminen. Puhelimelle opetetaan ensin oikea sormenjälki, jolla lukituksen saa sitten myöhemmin avattua. Suosittelen aina jonkinlaisen lukituksen käyttämistä puhelimessa. Ilman lukitusta kuka tahansa sivullinen pystyy käyttämään puhelinta kuten omaansa. HUOM! Jos haluat tietää, miten avaat lukkoon menneen puhelinliittymän (sim-kortin), kyseessä on eri asia kuin tällä videolla. Lukitun liittymän saat avattua tämän videon avulla: https://youtu.be/F8TbB1dJo4E

Katso Video >

Mitä tarkoittaa WiFi eli WLAN eli langaton lähiverkko ja mihin sitä käytetään?

Mitä tarkoittaa WiFi eli WLAN eli langaton lähiverkko ja mihin sitä käytetään?

Katso Video >

Miksi bluetooth ei toimi ja miten ongelmat ratkaistaan?

Bluetooth on kätevä tapa yhdistää kaksi laitetta langattomasti toisiinsa. Näitä laitteita voivat olla esim puhelimet, tietokoneet, tabletit, kaiuttimet, kuulokkeet, aktiivisuusrannekeet, kahvinkeittimet ja autot. Bluetooth ei kuitenkaan aina toimi kahden laiteen välillä. Kerron tällä viikolla ratkaisut tavallisimpiin bluetooth-ongelmiin - miksei yhteys muodostu tai se pätkii. Tämä video on jatko-osa edelliseen videooni, jossa kerroin miten kahden laitteen välille muodostetaan ns laitepari: https://youtu.be/NCl34BqjTKk Seuraavassa aikaleimoittain tavallisimmat syyt bluetooth-ongelmiin ja niiden ratkaisut: 03:12 laitteita ei ole liitetty toisiinsa. Ennen kuin bluetooth toimii kahden laitteen välillä, niiden välille pitää kerran tehdä ns pariliitos eli laitepari. Jatkossa laitteet muistavat vanhatkin laiteparit. 03:33 bluetooth ei ole päällä laitteessa 04:10 laitteessa on lentotila päällä, se pitää ottaa pois päältä. 04:40 tietokoneessa oleva kytkin estää kaikki verkkoyhdeydet 05:05 äänenvoimakkuus on liian hiljaisella 05:32 laitteessa ei ole virta päällä esim akun loppumisen takia 06:03 laitteet ovat liian kaukana toisistaan, bluetoothin kantomatka on noin 10 metriä ja esteet lyhentävät kantamaa 06:54 laite yhdistyy "väärän" laitteen kanssa, eli sen laitteen kanssa, johon se on viimeksi ollut yhteydessä. Jos taloudessa on useita bluetooth-laitteita, voi olla joskus hankala löytää mitkä laitteet ovat yhdistyneet keskenään 10:25 liian vanha bluetooth-versio, esim laite on useamman vuoden vanha 11:28 muu laitteisto-ongelma esim bluetooth-ajuri ei toimi tai Windowsin rekisterissä on jotain vikaa. 12:04 jos mikään muu ei auta, niin voit aina: - käynnistää laitteen uudelleen - tai purkaa laiteparin ja muodostaa sen uudelleen Tässä linkkejä vielä aikaisempiin saman aihepiirin videoihini: Miten yhdistän puhelimen bluetooth-kuulokkeisiin ja käytän niitä: https://youtu.be/hM_3erFUGYQ Miten siirrän valokuvat puhelimesta tietokoneeseen bluetoothilla? https://youtu.be/2prtqZkbFr4 Miten yhdistän puhelimen bluetooth-kaiuttimeen? https://youtu.be/4oVBbvb-XZ4

Katso Video >

Ostin iPhonen 10€, korjataan se - Pupun Nörttinurkkaus

Paikallisella kirpputorilla seikkaillessani vastaan tuli aikamoinen löytö... 10€ iPhone 6S! Tää kyseinen luuri oli elänyt aika rajua elämää, mutta onneksi se on nyt paremmissa käsissä. Korjataan se käyttökuntoon! iPhonen hinta / varaosat: - iPhone 6S - 10€ - Uusi latausportti - 8,95€ - Uusi kameran linssi - 4,95€ - Uusi 1900 mAh turboakku - 19,95€ - Uusi näyttö - 22,95€ Yhteensä = 66,80€ Näyttöön en laittanut uutta vesitiivistettä eli tämän korjauksen jälkeen ei kannata mennä uimaan luuri taskussa... Musiikit: - x50 - Moving On - Otis McDonald - Not For Nothing - Lost Emerald - Hallman - LAKEY INSPIRED - Smile

Katso Video >

Vinkit suojalasin täydellistä asennusta varten

Ohjeet ja vinkit, kuinka saat puhelimen näytön suojalasin / panssarilasin asennettua täydellisesti.

Katso Video >

Villit kännykkäkamera vinkit!

Tänään annetaan hieman vinkkejä kännykällä kuvaamiseen! :D Kommenteissa voi kysyä vielä lisää vinkkejä, jos herää kysymyksiä. SEURAA SOMESSA: Twitter: https://twitter.com/KankareVille Instagram: http://instagram.com/krouppi Facebook: https://www.facebook.com/Krouppi Toteutettu yhteistyössä Samsungin kanssa.

Katso Video >

Mikä syö puhelimen akkua?

Mikä kuluttaa puhelimen akkua ja miksi se tyhjenee niin nopeasti? Testasin kahdella vanhalla puhelimella mikä tyhjentää niiden akun. Latasin puhelimet ensin täyteen ja tämän jälkeen testasin kauanko akku kestää jos: - mobiilidata on päällä - wifi on päällä - bluetooth on päällä - gps on päällä ja tämän jälkeen testasin, mitä esim wifin poiskytkeminen vaikuttaa akun kestoon. Samoin testasin myös kauanko puhelimet toistavat YouTube-videota ennen kuin akku loppuu. Jatkuvasti päällä oleva näyttö lyhentää akkukestoa todella paljon. Lisäksi kokeilin myös puhelimien valmiita virransäästötoimintoja ja niiden vaikutusta. Jos haluat tietää enemmän mitä mobiilidata, wifi, bluetoot ja gps tarkoittavat, voit katsoa tämän videoni: https://youtu.be/83hMPGZBTHg

Katso Video >

Yritetään vaihtaa iPhonen näyttö

Mun näyttö meni rikki. Säästääkseni rahaa kokeilin selviytyä tilanteesta itse... Kaikki somet 👉🏻 @TheManninen EDIT: Etukamerasta on kyselty paljon ja vastaus on: Etukamerakin toimii, mut en oo varma heikkeniks kuvanlaatu hivenen. Se voi johtua myös siitä ku laitoin turvalasin siihen joka on paksu ja heikentää linssin ominaisuuksia. Ois pitäny ennen sen panssarilasin laittoa kokeilla ni sit tietäis onks se se vai mun sormien rasva mikä siihen linssiin on jäänyt. Kuvia sekin kuitenkin ottaa.

Katso Video >

Mobiililiittymien optimointia

Olen jo pidemmän aikaa, lähes pari vuotta miettinyt onko minun järkevää pitää Elisan Saunalahti huoleton liittymäpaketti vai ei?

Katso Video >

Näin valitse nettiliittymän

Kuinka valitsen hyvän nettiliittymän? * Voit tilata itsellesi Moi Mobiilin laajakaistaliittymän tämän linkin kautta: https://adtr.co/OgVWUT Olen itse käyttänyt kotona Moi Mobiilin 100 Mbit/sek mobiililiittymää kohta kolme vuotta, ja olen ollut siihen tyytyväinen. Moi Mobiilin omistaa DNA ja liittymä käyttää luonnollisesti siten DNA:n verkkoa. Liittymäni maksaa tällä hetkellä 18 eur/kk ja se on tiedonsiirtomäärältään rajoittamaton. Liittymää voi halutessaan laajentaa myös rajattomalla puhe- ja viestipaketilla, joka maksaa 4 euroa/kk. Klikkaamalla yllä olevaa linkkiä näet myös mitä muita vaihtoehtoja Moi tarjoaa.

Katso Video >

Matkapuhelimen valintaopas

Tarvitsetko apua matkapuhelimen valinnassa? Ymmärrätkö, mitä eri lyhenteet ja käsitteet kannykkämainoksissa tarkoittavat? Selitän tällä matkapuhelimen valintaopas-videolla kansantajuisesti seuraavat asiat (rivin alussa kohta minuutteina ja sekunteina) ja kerron samalla, mitä merkitystä kullakin asialla on puhelimen toimintaan.

Katso Video >

Pitäisikö vaihtaa 5G puhelimeen?

Viidennen sukupolven eli 5G:n matkapuhelimet tulivat kauppoihin vuonna 2019. 5G tarjoaa nopeampi yhteyksiä. Operaattorit laajentavat myös 5G-verkkoja koko ajan. Pitäisikö nyt vaihtaa 5G puhelimeen? Jotta voit käyttää 5G:tä, Sinulla pitää olla: 1. 5G-puhelin. Aivan halvimpia lukuun ottamatta kaikki uudet puhelimet alkavat tällä hetkellä olla 5G-puhelimia. Toisaalta yksikään v 2018 tai vanhempi puhelin ei ole 5G-puhelin 2. 5G liittymä 3. Sinun täytyy olla 5G-verkon peittoalueella. 5G-verkkoja löytyy tällä hetkellä vain isoimmista kaupungeista, mutta tilanne paranee koko ajan nopeasti Huomaa, että vaikka käytössäsi ei olisi 5G-verkkoa, niin 5G-puhelin toimii ihan normaalisti 4G-verkossa. Tältä videolta selviää mielipiteeni koska kannattaa vaihtaa 5g-tekniikkaan. Voit katsoa tästä nettiliittymän valintaopasvideoni: https://youtu.be/S-vFTu-mRdk Eri operaattoreiden kuuluvuuskartat: https://www.telia.fi/asiakastuki/kuul... https://www.dna.fi/kuuluvuuskartta https://elisa.fi/kuuluvuus/ Jos haluat testata nykyisen liittymäsi nopeuden, näet tältä videolta kuinka se tapahtuu: https://youtu.be/DipotB6tEIg

Katso Video >

Miten saat kannettavan tietokoneen nettiin vaikka korvessa

Kannettavan tietokoneen saa tarvittaessa nettiin kodin ulkopuolella esimerkiksi jakamalla nettiyhteys puhelimesta ja kytkemällä kannettava tietokone tähän kännykällä luotuun lähiverkkoon. Käytännössä tämä tapahtuu seuraavasti: 1. Luo kännykän avulla langaton lähiverkko eli jaa puhelimen nettiyhteys 2. kytke tietokone tähän kännykällä luotuun lähiverkkoon Tarkemmat ohjeet videolla!

Katso Video >

Näin vaihdat sim-kortin puhelimeen

Ratione totam doloribus aut nihil vel voluptas quaerat consequatur ipsam. Ut voluptas aliquid vitae et cumque nobis et id facere

Katso Video >

Näin vaihdat sim-kortin puhelimeen

Kuten varmaan tiedät, kännyköissä on sisällä ns sim-kortti. Tämä sim-kortti sisältää liittymän tiedot, eli esimerkiksi puhelinnumeron. Puhelinnumero ei siis ole itse puhelimessa. Jos siirrän sim-kortin puhelimesta toiseen, niin samalla numero siirtyy puhelimesta toiseen. Voit myös hankkia kokonaan uuden liittymän, jolloin saat operaattorilta uuden sim-kortin. Samoin jos sim-korttisi menee rikki tai se katoaa, saat operaattorilta uuden sim-kortin. Kerron tällä videolla kolme eri asiaa: - miten vaihdetaan puhelimeen vanhan sim-kortin tilalle uusi sim-kortti - miten vaihdetaan sim-kortti toisesta puhelimesta toiseen puhelimeen - mitä muuta pitää mahdollisesti tehdä, että saat uuden sim-kortin toimimaan? Operaattorikohtaisia ohjeita uuden liittymän tilaamiseen: DNA – uuden liittymän tilaaminen https://www.dna.fi/puhe Elisa – ohje uuden liittymän tilaamiseen: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/... Telia – ohje uuden liittymän tilaamiseen: https://www.telia.fi/asiakastuki/liit...

Katso Video >

Näin avaat lukitun liittymän

Puhelin kysyy käynnistyessään liittymän pin-koodia. Jos sen syöttää kolme kertaa väärin, niin liittymä lukittuu eikä sitä voi käyttää. Kerron tällä videolla, kuinka avaat lukitun liittymän ns.PUK-koodin avulla. PUK-koodi on numerosarja, joka syötetään pinkoodin sijasta, jos liittymä on lukittu. Jos et tiedä liittymäsi PUK-koodia, voit selvittää sen operaattorisi asiakaspalvelusta joko netin tai puhelinpalvelun kautta. Tässä linkit eri operaattoreiden PUK-koodisivuille: DNA: https://www.dna.fi/tuki-puhelinliitty... Elisa: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/... Telia: https://www.telia.fi/asiakastuki/liit... Moi Mobiili: https://asiakaspalvelu.moi.fi/hc/fi/a... Huomaa pari asiaa: - PUK-koodi luovutetaan vain liittymän omistajalle - jos syötät PUK-koodin 10 kertaa väärin, sim-kortti lukittuu pysyvästi ja se pitää vaihtaa uuteen operaattorin asiakaspalvelussa

Katso Video >

SIM-kortin vaihto Tracker-koirapantaan

Muista myös helpot EASY-paketit, joissa SIM-kortti on valmiiksi asennettuna. https://www.tracker.fi/?lang=fi

Katso Video >

Näin yhdistät puhelimen, kuulokkeet, tietokoneen ja kaiuttimen langattomasti bluetoothilla

Miten yhdistän bluetooth-kuulokkeet puhelimeen? Entä miten yhdistän bluetooth-kuulokkeet tietokoneeseen? Entä puhelimen tietokoneeseen bluetoothilla? Ja mitä tarkoittaa laiteparin muodostaminen eli "parittaminen" ja miten se tehdään bluetooth-laitteiden välille? Tämä ja paljon muuta selviää tällä videolla!

Katso Video >

Näin saat tekstityksen vieraskieliseen ohjelmaan

Sain katsojakysymyksen: Miten saan vieraskieliseen ohjelmaan tekstityksen suomeksi? Yritän tällä videolla vastat tähän kysymykseen. Tekstityksiä on kahdenlaisia: 1. ihmisen kääntämiä Näissä käännöksen laatu on yleensä varsin hyvä, mutta esim ulkomailta netistä katsottaessa ohjelmiin ei juurikaan löydy suomenkielistä tekstitystä. 2. koneen kääntämiä Näissä käännöksen laatu on huonompi. Etuna on kuitenkin se, että kone ainakin yrittää kääntää jotakin meille hyvinkin eksoottisia kieliä suomeksi. Käyn tällä videolla ensin läpi Yle Areenan tekstityksen ja sen jälkeen YouTuben tekstityksen. Lopuksi näytän, miten Googlen kääntäjää voi käyttää puheen kääntämiseen.

Katso Video >

Kuinka näyttää valokuvia puhelimesta TV-ruudulla

Joskus voisi olla näppärää näyttää puhelimesta valokuvia ja videoita isommalle porukalle televisioruudulla. Neuvon tällä videolla, kuinka saat jaettua televisioruudun puhelimesi kanssa Google Chromecast-lisälaitteen avulla. Google Chromecast maksaa noin 35 euroa ja olen tehnyt siitä kaksi muuta videota: 1. Mikä Chromecast on ja miten sitä käytetään https://youtu.be/qTSohWHmxgQ 2. Miten Chromecast asennetaan? https://youtu.be/Mx6bT-Vohmo Jos mieleesi tulee kysymyksiä tai kommentteja, voit kirjoittaa niitä videon kommenttikenttään. Nähdään taas ensi videolla!

Katso Video >

Kuinka saat järjestettyä kuvakkeet puhelimen näytöllä haluamaasi järjestykseen?

Tiesitkö, että voit järjestää kuvakkeet puhelimen näytöllä haluamaasi järjestykseen? Näin voit laittaa parhaille paikoille ne kuvakkeet eli sovellukset, joita käytät eniten. Tämä tapahtuu seuraavasti: 1. paina sormella pitkään sitä kuvaketta, jonka paikkaa haluat vaihtaa 2. vedä se sormella haluamaasi paikkaan näytöllä 3. päästä irti kuvakkeesta eli nosta sormi irti näytöstä 4. kuvake siirtyy siihen paikkaan, jossa sormesi oli irroitushetkellä Huomaa, että voit myös siirtää kuvakkeita eri näyttöjen välillä yksinkertaisesti raahaamalla niitä näytön reunan "yli".

Katso Video >

Tunnista lintujen äänet helposti kännykällä - Birdnet

Linnut voi helposti tunnistaa niiden laulun perusteella kännykällä käyttämällä Birdnet-nimistä sovellusta. Puhelimen mikrofonilla nauhoitetaan linnunlaulusta näyte ja sovellus kertoo, mikä lintu on kyseessä linnun äänen perusteella. Saman tien voi myös avata linnusta kertovan artikkelin Wikipediasta. Kätevää ja mikä parasta, tämä toimii! Kirjoittele omat kommenttisi videon kommenttikenttään, nähdään taas ensi videolla!

Katso Video >

Apua! Lasit unohtuivat kotiin - kuinka suurennan pienen tekstin puhelimella?

Unohtuivatko silmälasit kotiin, etkä näe esim kaupassa pienellä painettua tekstiä? Ei hätää, neuvon tällä videolla kaksi eri tapaa suurentaa tekstiä puhelimen avulla. 1. Ota puhelimen kameralla kuva tekstistä ja avaa kuva. Voit suurentaa sitä sormilla vetämällä. 2. Käytä puhelimen kamerassa olevaa (tai erillistä) Google Lens - sovellusta. Sen avulla saat ouhelimen myös lukemaan ääneen tekstin Sinulla ja jopa kääntämään vieraskielisen tekstin suomeksi Tästä videosta löydät lisätietoa Google Lensin muustakin käytöstä: https://youtu.be/w-bzmHWb6L8

Katso Video >

Miten voit kuunnella kaikki vanhat hitit puhelimella tai tietokoneella - Spotify

Miten voit kuunnella kaikki vanhat hitit puhelimella tai tietokoneella? Esittelen tällä videolla ruotsalaisen musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn. Voit kuunnella musiikkia joko puhelimella tai tietokoneella, ja Spotifyssa on yli 50 miljoonaa uutta ja vanhaa kappaletta klassisesta heviin. Aluksi Sinun tarvitsee luoda Spotify-tili, jonka luominen ei maksa mitään. Jos käytät palvelua puhelimelta, Sinun täytyy myös asentaa Sporify-sovellus Google Play-sovelluskaupasta. Spotifyä voi käyttää joko ilmaisella tai maksullisella versiolla. Versioiden erot löytyvät tästä linkistä: https://support.spotify.com/fi/articl... Kannattaa myös kytkeä puhelimeen tai tietokoneeseen joko langattomat kuulokkeet tai langaton kaiutin, niin äänenlaatu on paljon parempi. Tässä linkit näihin opasvideoihini: https://youtu.be/hM_3erFUGYQ https://youtu.be/4oVBbvb-XZ4

Katso Video >

Miten kopioin C-kasetin puhelimeen ja tietokoneelle?

Kuinka voit kopioida vanhat C-kasetit puhelimeen, tietokoneelle tai CD-levylle? Kopiointia varten tarvitset: - C-kasettisoittimen, jossa on usb-liitin - usb-kaapelin, jonka avulla kasettisoitin kytketään tietokoneeseen - tietokoneelle ohjelmiston, jolla saat muunnettua kasetilta tulevan signaalin digitaaliseen mp3-muotoon. Sopiva ohjelmisto on esim Audacity, jonka saat ilmaiseksi ladattua: https://www.audacityteam.org/ Kopiointiin sopivan C-kasettisoittimen saat esim Mononetistä, katso https://www.motonet.fi/fi/tuote/47900... Mukana tulee myös tarvittava kaapeli soittimen ja tietokoneen väliin. Kopioinnin ohjeet löydät täältä: https://www.kangasala.fi/wp-content/u... Kasetit kopioidaan siis ensin tietokoneelle, ja sitten halutessasi voit kopioida sisällön (mp3) edelleen tietokoneelta esim: - puhelimeen - CD-levylle - muistitikulle tai muistikortille Mikäli suunnittelet vanhojen musiikkikappaleiden siirtoa kaseteilta, kannattaa silti miettiä koko hommaa vielä kerran. Kopiot ovat todennäköisesti melko huonolaatuisia, ja saat samat kappaleet suoraan netistä esim Spotify-suoratoistopalvelun avulla, tässä linkki videooni: https://youtu.be/_X59f3MtZKU

Katso Video >

Miten yhdistän puhelimen näytön televisioon?

Kerron tällä videolla, miten saat yhdistettyä puhelimen televisioon. Tämän voi tehdä useammalla eri tavalla ja käytän tällä videolla Google Chromecast-lisälaitetta. Kun puhelimen näyttö on yhdistetty televisioon, niin TV:stä näkyy kaikki, mitä teet puhelimella. Voit esimerkiksi näyttää valokuvia tai videoita puhelimesta TV-ruudulla, selata nettiä nettiselaimen avulla tai katsoa videoita esim YLE Areenasta, YouTubesta tai muista suoratoistopalveluista. Olen tehnyt jo aikaisemmin videoita Chromecastista: Mikä Chromecast on ja mihin sitä voi käyttää: https://youtu.be/qTSohWHmxgQ Chromecastin asentaminen https://youtu.be/Mx6bT-Vohmo Kysymyksiä ja vastauksia Chromecastista https://youtu.be/H-qawOAiqR0

Katso Video >

MobilePay - Näin maksat kännykällä

oku näistä tilanteista on varmasti tuttu: Seurueenne saa yhden laskun ja tasaatte tilit keskenänne. Paavo-setä täyttää 80 vuotta ja hänelle ostetaan uusi käsisirkkeli. Hankitte kimppalahjan ja kulut jaetaan. Tilinumeroita kysellään, mutta kuinka moni muistaa hoitaa laskun enää myöhemmin? Tai teet kirppislöydön, mutta sinulta uupuu käteinen tai myyjällä ei ole vaihtorahaa? Tällä videolla kerron mobiilimaksamisesta, miten rahaan voidaan siirtää toisen ihmisen pankkitilille pelkän puhelinnumeron perusteella MobilePay-sovelluksen avulla. MobilePay toimii Suomessa kaikkien pankkien välillä ja raha siirtyy tililtä toiselle reaaliaikaisesti. Aluksi sinun pitää kuitenkin ladata MobilePay oman laitteen sovelluskaupasta. Android-laitteilla se on Play Kauppa ja Applen laitteilla App Store. Maksaessasi muista tarkistaa, että maksu menee oikealle henkilölle eli varmista, että syötät puhelinnumeron oikein! MobilePayn rajoitukset: Toimii vain suomalaisten pankkien välillä. Sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on oltava MobilePay käytössä Sinulla on oltava älypuhelin, johon ladataan MobilePay-sovellus Sinulla on oltava suomalainen maksukortti, pankin tunnistusvälineet (avainlukulista tai mobiiliavain) ja tilinumero sekä sähköpostiosoite.

Katso Video >

Näin lähetät WhatsAppilla ääniviestin

Miten lähetät WhatsAppilla ääniviestin? Neuvon sen tällä videolla! Sen sijaan että kirjoittaisit viestin, voit myös sanella ääniviestin. Se tapahtuu WhatsAppissa seuraavasti: 1. paina oikealla alareunassa oleva mikrofonin kuva pohjaan sormella ja pidä se pohjassa 2. sanele viestisi 3. päästä irti mikrofonista 4. viesti lähtee vastaanottajalle saman tien Neuvon tällä videolla myös, miten saat lähetettyä helpommin pidemmän ääniviestin ja miten saat peruutettua ääniviestin lähettämisen, jos kesken sanelun toteat, ettet halua sitä lähettää. Tässä lisäksi kaksi linkkiä aikaisempiin videoihini: Saat ärsyttävän arvailevan tekstinsyötön pois päältä puhelimestasi tämän ohjevideon avulla: https://youtu.be/_xzQ4hxHKtU Voit soittaa kuvapuhelun eli videopuhelun WhatsAppilla tämän videoni ohjeiden mukaan: https://youtu.be/niKuKmHxcso

Katso Video >

Näin saat Suomen maastokartat puhelimeesi

Kerron tällä videolla Maastokartat-nimisestä sovelluksesta, jonka saat ladattua ilmaiseksi Android-puhelimeen sovelluskaupasta (Google Play). Näet tämän sovelluksen avulla koko Suomen maastokartat ja myöskin sijaintisi kartalla koko ajan. Tämä on varsin näppärää esim metsässä kulkiessa. Samoin voit myös mitat välimatkoja ja sovellus osaa näyttää etäisyyden ja suunnan valitsemaasi kohteeseen.

Katso Video >

Miten noudan paketin Matkahuollon, DHL:n ja Postnordin pakettiautomaatista?

Kerron tällä videolla miten noudan paketin Matkahuollon, DHL:n ja Postnordin pakettiautomaatista eli miten automaatti toimii. Voit ohjata saapuvan paketin haluamaasi Pakettipisteeseen eli Matkahuollon, DHL:n ja Postnordin yhteiseen pakettiautomaattiin. Kun paketti on noudettavissa, saat tästä tiedon tekstiviestillä. Viestistä ilmenevät seuraavat tiedot: - kuka on paketin lähettäjä? - missä osoitteessa pakettiautomaatti sijaitsee? - mikä on lokeron avaamiseen tarvittava koodi? Jos paketin toimittaja on Matkahuolto tai Postnord, riittää kun ensin valitset automaatista noutavasi paketin ja syötät automaatin näytölle tekstiviestissä saamasi 8-numeroisen koodin. Tämän jälkeen automaatin luukku aukeaa ja voit ottaa paketin ja sulkea luukun. jos paketin toimittaja on DHL, joudut koodin lisäksi syöttämään nimesi ja allekirjoittamaan paketin vastaanottamisen ruudulle ennen kuin luukku aukeaa. Jos olet tilannut paketin Postin kautta, niin olen tehnyt tästä oman videon, linkki siihen löytyy tästä: https://youtu.be/aF24RSgiU2g

Katso Video >

Miten käytän varavirtalähdettä (eli virtapankkia)

Varavirtalähteen eli virtapankin avulla voit kätevästi ladata puhelinta, jos verkkovirtaa ei ole saatavilla. Videon sisältö: 1:06 Miten varavirtalähdettä käytetään toisen laitteen, esimerkiksi puhelimen tai kuulokkeiden lataamiseen 2:00 Miten varavirtalähde ladataan 2:42 Kuinka monta kertaa varavirtalähteellä voi ladata puhelimen akun täyteen? Tämä riippuu varavirtalähteen ja puhelimen akun kapasiteetista. 3:45 Käyttöohjeita ja vinkkejä virtapankin käyttämiseen

Katso Video >

Näin vapautat puhelimeen lisää tilaa

Tämä video on jatko-osa edelliseen videooni, jossa kerroin miten puhelimen muisti toimii ja mikä sitä täyttää. Linkki edelliseen videooni löytyy tästä: https://youtu.be/ECHfprcn7bY Tällä uudella videolla kerron, miten puhelimen muistia/tallennustilaa voidaan siivota ja vapauttaa lisää tilaa. 1. Ladattujen tietojen siivoaminen 2. Harvoin käytettyjen sovellusten poistaminen 3. Valokuvien ja videoiden siirto pois puhelimen muistista esimerkiksi: - puhelimessa olevalle muistikortille - tietokoneelle kaapelilla https://youtu.be/EkYU-oZCA4g - tietokoneelle langattomasti bluetooth-yhteyden avulla https://youtu.be/2prtqZkbFr4 - muistitikulle https://youtu.be/07TIlnM9dGA - ulkoiselle levyasemalle https://youtu.be/xOG4-L30NPg - pilvitallennustilaan, esim Google Kuvat-palveluun https://youtu.be/_fI_je_Slhg Linkit vievät erillisille opastusvideoille. 4. Sovellusten tallennustilan siivoaminen

Katso Video >

Näin seuraat pörssisähkön hintaa puhelimella

Voit seurata pörssisähkön hintaa puhelimessasi asentamalla siihen spot.ti-sovelluksen. Etsi sovelluskaupasta sovellus nimeltä spot.ti Sovellus näyttää pörssisähkön hinnan jokaiselta tunnilta. Voit lisäksi näyttää eri väreillä halvan, keskihintaisen ja kalliin ajan. Sovelluksessa on myös mahdollisuus asettaa päälle ennakkohälytyksiä ennen halvan tai kalllin jakson alkamista. Näin voit suunnitella sähkön käyttämistä ennakolta.

Katso Video >

Näin käytät Googlen katunäkymää ja voit tehdä nojatuolimatkan vaikkapa Pariisiin (StreetView)

Tällä videolla näytän, kuinka Googlen katunäkymää eli Street View:tä käytetään. Google on kuvannut Suomen tiet ja kadut jo alkaen vuodesta 2009. Samoin moni muukin valtio löytyy palvelusta. Voit "ajaa" pitkin katuja ja teitä ja tutkia, miltä ympäristö näyttää. Katunäkymät toimivat sekä tietokoneella että puhelimella. Tietokoneella saat katunäkymät käyttöön seuraavasti: 1. avaa selaimella Googlen karttaohjelma maps.google.fi 2. hae haluamasi paikka oikean yläreunan hakutoiminnolla 3. ota hiirellä kiinni oikean alareunan "ukosta" ja raahaa ukko haluamaasi paikkaan ja vapauta hiiren painike 4. katunäkymä avautuu 5. voit kääntää kuvaa hiirellä raahaamalla 6. voit myös liikkua klikkaamalla tietä/katua edessäsi

Katso Video >

Näin selain muistaa salasanat puolestasi

Nykyiset nettiselaimet tallentavat oletuksena nettipalveluiden käyttäjätunnukset ja salasanat. Neuvon tällä videolla: - kuinka tallennat uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan selaimeen - kuinka poistat tallennetun käyttäjätunnuksen ja salasanan selaimen muistista - kuinka tarkistat ovatko salasanasi joutuneet tietomurron kohteeksi - kuinka tarkistat ovatko salasanasi mahdollisesti liian heikkoja ja siten helppoja arvata Käyttäjätunnusten ja salasanojen tallentaminen selaimeen lisää käyttömukavuutta, kun selain täyttää tunnukset puolestasi eikä Sinun tarvitse enää muistaa niitä. Toisaalta myös mahdollisuus siihen, että joku toinen saa tiedot haltuunsa kasvaa.

Katso Video >

Näin mittaat nopeasti ja helposti nettiyhteyden nopeuden

Nettiyhteyden nopeuden mittaaminen käy helposti netistä löytyvien palveluiden avulla. Tällä videolla käytän DNA:n palvelua osoitteessa dna.fi/nopeustesti Voit tämän palvelun avulla mitata nettisi nopeuden millä tahansa laitteella ja minkä tahansa operaattorin liittymällä. Olen tehnyt myös aikaisemmin videon nettiliittymän valinnasta: https://youtu.be/S-vFTu-mRdk Tärkeimmät käsitteet testin tulosta luettaessa: 1. Viive eli ping mittaa yhteyden reagointiaikaa eli kuinka nopeasti koneesi ottaa yhteyttä palvelimeen. Pieni viive on erityisen tärkeää esimerkiksi nettipelaamisessa. Mitä pienempi viive, sitä nopeammin reagoiva netti. 2. Viiveen vaihtelu eli jitter mittaa yhteyden tasaisuutta. Mitä pienempi viiveen vaihtelu, sitä tasaisempi yhteys. 3. Latausnopeus mittaa sitä nopeutta, jolla yhteys siirtää tietoa Sinulle päin. Mitä suurempi latausnopeus, sitä nopeammin pystyt lataamaan tietoa itsellesi. 4. Lähetysnopeus mittaa sitä nopeutta, jolla voit siirtää tietoa muille. Mitä suurempi lähetysnopeus, sitä nopeammin pystyt lataamaan tietoa itseltäsi muille.

Katso Video >

Mitä QR-koodit sisältävät ja mihin niitä käytetään?

Mihin QR-koodeja käytetään ja mitä ne sisältävät? Nykyään QR-koodeja näkee kaikkialla. Tällä videolla kerron mitä QR-koodit ovat ja mihin niitä käytetään.

Katso Video >

Miten avaan lukitun puhelimen nopeasti ilman PIN-koodia?

Miten avaan puhelimen lukituksen nopeasti ilman PIN-koodia? Kerron tällä videolla kaksi vaihtoehtoista tapaa puhelimen lukitsemiseen ja lukituksen avaamiseen PIN-koodin käyttämisen sijasta. Ensimmäinen vaihtoehto on nimeltään kuvio. Puhelin avataan piirtämällä näyttöön ennalta määrätty kuvio. Toinen vaihtoehto on sormenjäljen käyttäminen. Puhelimelle opetetaan ensin oikea sormenjälki, jolla lukituksen saa sitten myöhemmin avattua. Suosittelen aina jonkinlaisen lukituksen käyttämistä puhelimessa. Ilman lukitusta kuka tahansa sivullinen pystyy käyttämään puhelinta kuten omaansa. HUOM! Jos haluat tietää, miten avaat lukkoon menneen puhelinliittymän (sim-kortin), kyseessä on eri asia kuin tällä videolla. Lukitun liittymän saat avattua tämän videon avulla: https://youtu.be/F8TbB1dJo4E

Katso Video >

Mitä tarkoittaa WiFi eli WLAN eli langaton lähiverkko ja mihin sitä käytetään?

Mitä tarkoittaa WiFi eli WLAN eli langaton lähiverkko ja mihin sitä käytetään?

Katso Video >

Miksi bluetooth ei toimi ja miten ongelmat ratkaistaan?

Bluetooth on kätevä tapa yhdistää kaksi laitetta langattomasti toisiinsa. Näitä laitteita voivat olla esim puhelimet, tietokoneet, tabletit, kaiuttimet, kuulokkeet, aktiivisuusrannekeet, kahvinkeittimet ja autot. Bluetooth ei kuitenkaan aina toimi kahden laiteen välillä. Kerron tällä viikolla ratkaisut tavallisimpiin bluetooth-ongelmiin - miksei yhteys muodostu tai se pätkii. Tämä video on jatko-osa edelliseen videooni, jossa kerroin miten kahden laitteen välille muodostetaan ns laitepari: https://youtu.be/NCl34BqjTKk Seuraavassa aikaleimoittain tavallisimmat syyt bluetooth-ongelmiin ja niiden ratkaisut: 03:12 laitteita ei ole liitetty toisiinsa. Ennen kuin bluetooth toimii kahden laitteen välillä, niiden välille pitää kerran tehdä ns pariliitos eli laitepari. Jatkossa laitteet muistavat vanhatkin laiteparit. 03:33 bluetooth ei ole päällä laitteessa 04:10 laitteessa on lentotila päällä, se pitää ottaa pois päältä. 04:40 tietokoneessa oleva kytkin estää kaikki verkkoyhdeydet 05:05 äänenvoimakkuus on liian hiljaisella 05:32 laitteessa ei ole virta päällä esim akun loppumisen takia 06:03 laitteet ovat liian kaukana toisistaan, bluetoothin kantomatka on noin 10 metriä ja esteet lyhentävät kantamaa 06:54 laite yhdistyy "väärän" laitteen kanssa, eli sen laitteen kanssa, johon se on viimeksi ollut yhteydessä. Jos taloudessa on useita bluetooth-laitteita, voi olla joskus hankala löytää mitkä laitteet ovat yhdistyneet keskenään 10:25 liian vanha bluetooth-versio, esim laite on useamman vuoden vanha 11:28 muu laitteisto-ongelma esim bluetooth-ajuri ei toimi tai Windowsin rekisterissä on jotain vikaa. 12:04 jos mikään muu ei auta, niin voit aina: - käynnistää laitteen uudelleen - tai purkaa laiteparin ja muodostaa sen uudelleen Tässä linkkejä vielä aikaisempiin saman aihepiirin videoihini: Miten yhdistän puhelimen bluetooth-kuulokkeisiin ja käytän niitä: https://youtu.be/hM_3erFUGYQ Miten siirrän valokuvat puhelimesta tietokoneeseen bluetoothilla? https://youtu.be/2prtqZkbFr4 Miten yhdistän puhelimen bluetooth-kaiuttimeen? https://youtu.be/4oVBbvb-XZ4

Katso Video >

Ostin iPhonen 10€, korjataan se - Pupun Nörttinurkkaus

Paikallisella kirpputorilla seikkaillessani vastaan tuli aikamoinen löytö... 10€ iPhone 6S! Tää kyseinen luuri oli elänyt aika rajua elämää, mutta onneksi se on nyt paremmissa käsissä. Korjataan se käyttökuntoon! iPhonen hinta / varaosat: - iPhone 6S - 10€ - Uusi latausportti - 8,95€ - Uusi kameran linssi - 4,95€ - Uusi 1900 mAh turboakku - 19,95€ - Uusi näyttö - 22,95€ Yhteensä = 66,80€ Näyttöön en laittanut uutta vesitiivistettä eli tämän korjauksen jälkeen ei kannata mennä uimaan luuri taskussa... Musiikit: - x50 - Moving On - Otis McDonald - Not For Nothing - Lost Emerald - Hallman - LAKEY INSPIRED - Smile

Katso Video >

Mikä syö puhelimen akkua?

Mikä kuluttaa puhelimen akkua ja miksi se tyhjenee niin nopeasti? Testasin kahdella vanhalla puhelimella mikä tyhjentää niiden akun. Latasin puhelimet ensin täyteen ja tämän jälkeen testasin kauanko akku kestää jos: - mobiilidata on päällä - wifi on päällä - bluetooth on päällä - gps on päällä ja tämän jälkeen testasin, mitä esim wifin poiskytkeminen vaikuttaa akun kestoon. Samoin testasin myös kauanko puhelimet toistavat YouTube-videota ennen kuin akku loppuu. Jatkuvasti päällä oleva näyttö lyhentää akkukestoa todella paljon. Lisäksi kokeilin myös puhelimien valmiita virransäästötoimintoja ja niiden vaikutusta. Jos haluat tietää enemmän mitä mobiilidata, wifi, bluetoot ja gps tarkoittavat, voit katsoa tämän videoni: https://youtu.be/83hMPGZBTHg

Katso Video >

Yritetään vaihtaa iPhonen näyttö

Mun näyttö meni rikki. Säästääkseni rahaa kokeilin selviytyä tilanteesta itse... Kaikki somet 👉🏻 @TheManninen EDIT: Etukamerasta on kyselty paljon ja vastaus on: Etukamerakin toimii, mut en oo varma heikkeniks kuvanlaatu hivenen. Se voi johtua myös siitä ku laitoin turvalasin siihen joka on paksu ja heikentää linssin ominaisuuksia. Ois pitäny ennen sen panssarilasin laittoa kokeilla ni sit tietäis onks se se vai mun sormien rasva mikä siihen linssiin on jäänyt. Kuvia sekin kuitenkin ottaa.

Katso Video >

4 puhelimen käyttövinkkiä (soittoäänen hiljentäminen, kameran käynnistäminen nopeasti jne)

Tällä videolla annan 4 vinkkiä Android-puhelimen jokapäiväiseen käyttöön. Vinkit ovat: 0:36 / 5:10 Puhelimen käyttövinkit 4 puhelimen käyttövinkkiä(soittoäänen hiljentäminen, kameran käynnistäminen nopeasti jne) Opettajan mies 1,7 t. tilaajaa Tilaa 33 Jaa Lataa Klippi 1 021 katselukertaa 27.1.2020 Tällä videolla annan 4 vinkkiä Android-puhelimen jokapäiväiseen käyttöön. Vinkit ovat: 00:30 Puhelimen soittoäänen hiljentäminen nopeasti 01:00 Puhelimen kameran käynnistäminen nopeasti 01:34 Puhelimen näytön kirkkauden säätäminen 03:20 Miten saan ääkköset takaisin näppäimistöön, jos ne hukkuvat sieltä välillä?

Katso Video >

Näin kuuntelet suosikkiradiotasi kaikkialla netin kautta puhelimella tai tietokoneella

Nykyään melkein jokainen radioasema lähettää ohjelmansa paitsi perinteisen ula-radioverkon kautta, myös nettilähetyksenä (eli striimaa lähetyksen nettiin).

Katso Video >

Vinkit suojalasin täydellistä asennusta varten

Ohjeet ja vinkit, kuinka saat puhelimen näytön suojalasin / panssarilasin asennettua täydellisesti.

Katso Video >

Villit kännykkäkamera vinkit!

Tänään annetaan hieman vinkkejä kännykällä kuvaamiseen! :D Kommenteissa voi kysyä vielä lisää vinkkejä, jos herää kysymyksiä. SEURAA SOMESSA: Twitter: https://twitter.com/KankareVille Instagram: http://instagram.com/krouppi Facebook: https://www.facebook.com/Krouppi Toteutettu yhteistyössä Samsungin kanssa.

Katso Video >