Kaikki 4G liittymät vertailussa - Suomen laajin liittymävertailu - Katso edullisin

Kaikki 4G liittymät vertailussa - Suomen suurin liittymävertailu!

Kaikki 4G liittymät vertailussa

Modernien ja huippunopeiden 4G-liittymien tiedonsiirtonopeudet ovat jo niin korkeita, etteivät liittymät peruskäytössä häviä lainkaan perinteisille kiinteille nettiliittymille. Kiinteän liittymän sijaan moni päätyykin hankkimaan 4G-liittymän myös kotikäyttöön, johon 4G-liittymä soveltuukin erinomaisesti, kunhan liittymään ei ole kohdistettu kuukausittaista datakattoa.

4G rajaton nettiliittymä naisella käytössä. Kuvassa tummatukkainen nainen ja viininpunainen paita.

4G liittymät vertailussa

Suomalaisille kuluttajille 4G-yhteyksiä tarjoavat Saunalahti, Elisa, Telia, DNA sekä DNA:n verkossa operoiva Moi Mobiili. Kun olet hankkimassa 4G-liittymää, ensinnäkin ota huomioon se, että palveluntarjoajat tarjoavat rajattomia 4G-liittymiä sekä liittymiä, joihin kohdistetaan kuukausittainen datakatto. Jos katsot netissä paljon videoita tai lataat tiedostoja, kannattaa sinun hankkia ehdottomasti liittymä ilman datakattoa. Näin voit käyttää 4G-yhteyttä niin paljon kuin haluat, murehtimatta siitä kuinka paljon dataa olet paketistasi jo käyttänyt. Toinen tärkeä seikka on eri liittymien kuuluvuuksien vertailu. Eri palveluntarjoajien liittymien kuuluvuus vaihtelee aina alueittain, joten tutustu ja vertaa palveluntarjoajien kuuluvuuskarttoja. Kartoilta voit tarkistaa helposti sen, kuinka kyseinen liittymä toimii juuri sinun alueellasi. Valitse liittymä joka tarjoaa parhaan kuuluvuuden, sillä mitä parempi kuuluvuus, sitä korkeampi on myös liittymän tiedonsiirtonopeus.

Ennen liittymäkaupoille lähtöä, tee päätös siitä, haluatko liittymän ilman kuukausittaista datakattoa. Ja mikä tärkeintä, tutustu palveluntarjoajien sivuilta löytyviin kuuluvuuskarttoihin ja hanki alueellasi parhaiten toimiva liittymä.

DNA 4G liittymän nopeus

Halpa puhelinliittymä dna

Televiestinnän asiantuntijan Omnitele teki kattavan vertailun suomalaisten 4G-liittymien nopeuksista. Vertailu näytti selkeästi, että DNA tarjoaa Suomen nopeimmat 4G-liittymät. Vain muutamilla paikkakunnilla, Oulussa ja Lahdessa, Elisa veti pidemmän korren, muutaman prosenttiyksikön erolla. Kuitenkin, 10 suomen suurimman kaupungin keskiarvossa DNA jätti kilpailijansa selkeästi taakseen, ollen vertailun voittaja. DNA on siis vahva valinta nopeaa, sekä edullista 4G-liittymää etsivälle ja DNA tarjoaakin useita liittymäpaketteja, rajattomilla 4G-yhteyksillä.

Ennen 4G-liittymän hankkimista

✔ Varmista 4G-liittymän kuuluvuus omalla alueellasi palveluntarjoajan kuuluvuuskartasta.
✔ Jos 4G-liittymä hankitaan kotikäyttöön, harkitse mobiilireitittimen hankkimista.

4G liittymätarjous. Kuvassa sim kortti

Parhaat 4G liittymätarjoukset

Kuten jo aikaisemmin mainittua, ennen liittymän hankkimista varmista aina ensin liittymän kuuluvuus omalla alueellasi palveluntarjoajien kuuluvuuskarttoja apuna käyttäen. Liittymien vertailuun kannattaa käyttää hieman aikaa, sillä eri paketit eroavat paljon toisistaan myös puhelujen ja tekstiviestien hinnoittelun perusteella. Jos puhut ja tekstaat paljon, tutustu paketteihin jotka rajattoman 4G-yhteyden lisäksi tarjoavat myös rajattomat puhelut sekä tekstarit. Halvin ei ole aina se paras valinta ja vertailu kannattaa.

Tämän hetken keskimääräisesti nopeimmat 4G-liittymät tarjoaa DNA, joten vertailu kannattaa aloittaa DNA:lta. Myös tärkeä seikka on se, aiotko käyttää liittymää usein ulkomailla?

4G LTE -liittymät

Nimitystä 4G-käytetään Suomessa LTE sekä DC-HSPA tekniikoista, jotka molemmat perustuvat 3G-tekniikkaan kasvattaen jo vanhentuneen tekniikan siirtonopeutta eri laajennuksien kautta. Käytännössä tekniikoista tulisi siis puhua 3.9G:nä, sillä vasta LTE-Advanced on se todellinen, neljännen sukupolven teknologia. Suomalaiset palveluntarjoajat tarjoavat enimmäkseen 50 Mbit/s että 100 Mbit/s maksimisiirtonopeuksien liittymiä. Nämä nopeudet ovat jo niin korkeita, että esimerkiksi tiedostojen latausnopeudet vastaavat kiinteitä liittymiä, soveltuen nopeuden puolesta kaikkiin käyttötarkoituksiin.

💡 LTE on lyhenne sanoista Long Term Evolution, mikä liittyy langattomaan mobiilidataan. LTE käyttää pitkässä jaksossa kehitettäviä protokollia tiedon välittämiseen langattomasti. Protokollia voidaan ajan myötä kehittää, jolloin datan nopeutta voidaan lisätä.

✅ 4G & LTE tarkoittavat periaatteessa samaa asiaa ja ovat nopeudeltaan kaikkeen tyypilliseen nettikäyttöön riittävällä tasolla. 4G-nopeudet käyvät hyvin mm. sujuviin videopuheluihin, videoiden katselemiseen ja isojen tiedostojen nopeaan lataamiseen.

Telian ja Elisan 4G liittymät

Molemmat Telia sekä Elisa tarjoavat kattavan valikoiman 4G-liittymäpaketteja. Myös Elisan omistaman Saunalahden tarjontaan kannattaa tutustua, sillä Saunalahti on erikoistunut erityisesti halvempien ja monipuolisten kuluttajaliittymien tarjoamiseen. Jos matkustat paljon ulkomailla, yli 7 päivää kuukaudessa, tutustu ainakin Telian Rajaton 300 M+ pakettiin. Liittymällä surffaat rajattomasti Suomessa sekä Baltiassa, jonka lisäksi EU/ETA maissa voit käyttää dataa 20 Gt/kk. Jos et kuitenkaan juurikaan matkusta ja haluat hieman säästää kuukausikuluissa, riittää sinulle hyvin Rajaton Lite 100 M, johon kuuluu 7 gigatavun datapaketti EU/ETA-alueella.

Parhaat 4G liittymä tarjoukset

Jos matkustat paljon, on tällä hetkellä vaikea löytää parempaa tarjousta kuin Telian Rajaton 300 M. Ei datakattoa Suomessa eikä Baltiassa, sekä 20Gt dataa EU/ETA-alueella. 20 gigatavua on jo niin suuri määrä dataa, että voit huoletta jakaa liittymän puhelimeltasi myös kannettavalle tietokoneelle reissussa ollessasi. Jos et kuitenkaan juuri matkustele ja haluat tutkitusti nopeimman Suomen 4G-liittymän, kannattaa sinun suunnata DNA kaupan suuntaan, sillä DNA päihittää siirtonopeuksissa kilpailijansa lähes kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Jos haluat halvimman mahdollisen 4G-paketin, tutustu Moi Mobiilin sekä Saunalahden tarjontaan

Vertaaliittymä.fi suosittelee

{{4g="/utility-pages/components11"}}