Paras nettiliittymä tablettiin ja kotiin

Nettiliittymä kotiin tai tablettiin? Katso vinkit ja löydä paras liittymä!

Paras nettiliittymä tablettiin

Tabletit eli taulutietokoneet tarvitsevat myös yleensä internetyhteyden. Tähän ongelmaan on kaksi yleistä ratkaisua: WLAN-verkko tai oma nettiliittymä. Kaikki suurimmat operaattorit tarjoavat tabletteihin sopivia mobiililaajakaistaliittymiä. Näissä saat oman SIM-kortin, joka laitetaan laitteeseen. Näin internetyhteys on käytettävissä muuallakin kuin kotonasi. Jos käytät tablettia vain kotonasi, niin ratkaisu on perustaa kotiisi WLAN-verkko esimerkiksi mobiilireitittimen avulla. Tällöin internetyhteyttä voi käyttää useampi laite samanaikaisesti.

paras netti tablettiin - vertaile paras liittymä tablettiin tästä

Mikä nettiliittymä kotiin?

Kun valitset nettiliittymää kotiisi, kannattaa ensin arvioida millaisilla laitteilla nettiä käytetään kotonasi.

🚀Jos kodissasi on paljon erilaisia älylaitteita, kuten älypuhelimia, tabletteja ja älytelevisioita, hyvä vaihtoehto on mobiililaajakaista tai kiinteä laajakaista, joka jaetaan reitittimen avulla eri laitteisiin WLAN-verkon avulla.

Jos laitteita ja käyttöä on paljon, kannattaa erityisesti mobiililaajakaistan tiedonsiirtonopeus olla riittävä. Kiinteillä laajakaistoilla ei juuri tule tätä ongelmaa, erityisesti jos se toteutetaan valokuidun avulla. Jos asunto on riittävän pieni, niin hyvällä sijoittelulla talouteen riittää yksi reititin. Jos käytössäsi on vain matkapuhelin ja pöytätietokone, hyvä ratkaisu voi olla hankkia puhelimeen oma liittymä ja tietokoneen internetyhteys hoitaa kiinteän laajakaistan avulla. Kannattaa tarkistaa eri palveluntarjoajilta, kuten Elisalta tai Telialta sopivin vaihtoehto juuri sinun alueellesi.

💡Kun valitset nettiliittymää kotiisi, kannattaa ensin arvioida millaisilla laitteilla nettiä käytetään kotonasi. Kannattaa tarkistaa eri palveluntarjoajilta heiltä sopivin vaihtoehto juuri sinun alueellesi.

Nettiliittymä langattomasti?

Nettiliittymän voi tuoda kotiin joko langattomasti tai perinteisemmin kaapelin avulla. Jälkimmäisellä tekniikalla voidaan saavuttaa suurempi tiedonsiirtonopeus kuin ensimmäisellä. Tekniikan kehittyessä ja 4G-verkkojen laajentuessa ja parantuessa myös langattomasti saavutetaan peruskäyttöön riittävät nopeudet ja 5G-verkko mahdollistaa jo hyvän kilpailukyvyn kiinteään laajakaistaan verrattuna. Jos haluat kotiisi langattoman nettiliittymän, sinun tulee hankkia siihen soveltuva erillinen vastaanotin tai suoraan laitteeseen, kuten tablettiin, nettiliittymä. Erillinen vastaanotin voi olla nettitikku eli mokkula, joka kiinnitetään yhteen laitteeseen, tai mobiilireititin, jonka avulla laite voidaan kiinnittää verkkoon Ethernet-kaapelin tai WLAN-verkon avulla.

Kiinteän nettiliittymän edut

Kiinteän nettiliittymän suurin etu on sen nopeus. Jos kiinteä netti toteutetaan valokuidun avulla, voidaan saavuttaa jopa yhden Gbit/s datansiirtonopeus, kun nopeimmankin mobiililaajakaistan nopeus on noin puolet siitä. 4G-verkon toteutuneet tiedonsiirtonopeudet ovat yleensä kymmeniä Mbit/s. Maksiminopeuksia saavutetaan vain harvoin ja saman liittymän kohdalla nopeuserot voivat olla todella isot, kun paikka ja hetki on eri.

🤝 Kiinteän netin etuna voidaan pitää myös sitä, että erityisesti suurissa asutuskeskuksissa 4G- ja 3G-tukiasemat voivat olla ruuhkautuneita, mikä näkyy käyttäjälle hidastuneena yhteytenä.

Nykyään VDSL-tekniikan avulla voidaan talous liittää valokuituverkkoon kuparikaapelin avulla, mikä vähentää käyttöönottokustannuksia. Tällöin vaatimuksena on, että kohde ei sijaitse liian kaukana valokuituverkosta. Kiinteä netti ei myöskään vaadi erillistä SIM-korttia. Kiinteä netti voidaan myös tuoda kaapelimodeemina eli samaa reittiä kuin kaapelitelevisio.

Kiinteä netti tuo nopeutta

  • Mahdollistaa paljon nopeamman tiedonsiirron
  • Mahdollistaa katkeamattoman nettiyhteyden
  • Soveltuu erinomaisesti pelaamiseen, elokuvien ja sarjojen katsomiseen
  • Soveltuu erinomaisesti isompien tiedostojen lataamiseen
  • Uusi talous voidaan liittää eri tavoin valokuituverkkoon

Nettiliittymän hinta - vertaa halvin tai nopein liittymä

Kun valitsee nettiliittymää, kannattaa ensin miettiä käyttötarkoitus.

👉 Jos nettiä käytetään paljon, useilla laitteilla ja se tulee vaativaan käyttöön, niin myös netin tiedonsiirtonopeuden tulee olla riittävä.
💡 Samoin kannattaa pohtia missä internetiä käytetään: otetaanko tabletti mukaan, kun lähdetään pois kotoa vai keskittyykö käyttö vain omaan kotiin.

Jos internetin käyttö tapahtuu vain kotona, mutta erilaisia laitteita on paljon, mobiililaajakaistaliittymä reitittimen kanssa saattaa olla sopiva ratkaisu. Jos talouteenne on mahdollista saada valokuidun avulla kiinteä netti, niin tällöin tämä saattaa olla hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto. Jos taas internetin käyttötarve on satunnaista, niin kannattaa harkita prepaid liittymää tai vuorokausikohtaista maksua. Viimeisessä vaihtoehdossa maksat tyypillisesti pienen kuukausimaksun lisäksi netistä vain niinä vuorokausina, kun käytät sitä.

halpa liittymä nopeat yhteydet. Paras nettiliittymä puhelimeen ja tablettiin!

Perus nettiliittymä puhelimeen ja tablettiin

Kun valitsee puhelimeen sopivaa liittymää, joka mahdollistaa internetin käytön 4G- tai 5G-verkossa, kannattaa pohtia käyttääkö samalla perinteisiä puheluita ja tekstiviestejä.

🏆 Jokaiselta suuremmalta Suomessa toimivalta operaattorilta saa perusliittymän, johon kuuluu netti. Jos nettiä käyttää paljon, niin kannattaa harkita rajattoman nettiyhteyden ostamista.

Tällöin sinun ei tarvitse miettiä kuinka paljon olet ladannut dataa. Samalla kannattaa miettiä kuinka nopean nettiyhteyden haluaa puhelimeensa. Jos ei katsele videoita tai suoratoista musiikkia, voi valita hieman hitaamman yhteyden.

Nopea nettiliittymä mahdollistaa 4K videot ilman pätkimistä

4K videoilla viitataan sellaisiin videoihin, joiden pikselimäärä vaakasuunnassa on noin 4000. Kuluttajien yleisin 4K-formaatti on Ultra HD eli UHD.

📽 Koska 4K videoiden pikselimäärä on huomattavasti suurempi kuin vanhemmissa formaateissa, tarvitaan myös nopeampaa tiedonsiirtoa, jotta videoita voi katsoa ilman pätkimistä.

Se kuinka nopean internetyhteyden tarvitsee, riippuu hieman mistä katsoo 4K videoita. Esimerkiksi Netflix suosittelee Ultra HD -videoiden katseluun vähintään 25 Mbit/s tiedonsiirtonopeutta. Tämä tarkoittaa, että operaattorien hitaimmat yhteydet eivät enää riitä, vaan liittymän tulee tukea nopeampia tiedonsiirtoja. Onneksi kaikilta operaattoreilta löytyy nopeita nettiliittymiä, joissa teoreettinen tiedonsiirtonopeus on vähintään 300 Mbit/s sekä rajaton netti.

Paras Elisan nettiliittymä

Kuten muidenkin operaattorien tapauksessa, myös Elisan kanssa kannattaa pohtia mihin käyttöön netti tulee.

Jos haet nettiliittymää puhelimeen, mieti tarvitsetko videoiden katseluun nopean nettiyhteyden. Jos taas hankit kotiisi sopivaa nettiliittymää, niin voit valita mobiililaajakaistan ja kiinteän netin väliltä.

Kiinteä netti vaatii enemmän infrastruktuuria, mutta mobiililaajakaistan saa melkein jokaiseen Suomen kolkkaan. Jos käytät nettiä päivittäin, kannattaa ostaa kuukausimaksullinen nettiliittymä. Jos taas käytät nettiä vain harvakseltaan tai kotonasi on jo WLAN-verkko, mutta haluat välillä ottaa tabletin mukaasi ja selailla sillä internettiä, kannattaa valita vuorokausimaksullinen liittymä. Riistakameroihin ja muihin pienlaitteisiin voi hankkia oman liittymän.

Paras liittymä tablettiin

SIM -kortti tablettiin?

Tableteissa on paikka SIM-kortille, joten sille on kätevintä hankkia oma liittymä. Markkinoilla on myös tarjolla edullisia paketteja, joiden avulla saa liittymän useaan eri laitteeseen edullisesti (eli kännykkään, tablettiin ja tietokoneeseen). Kun taloudessa on useampi netinkäyttäjä, niin kätevintä on hankkia mokkula, eli 4G reititin, jonka avulla kaikki talouden laitteet voidaan liittää verkkoon saman laitteen kautta. Vaikka vaihtoehtoisia liityntätapoja on useita, niin ei kannata hämmentyä. Kaikkiin tarpeisiin löytyy hyvä ratkaisu, eikä hinnoilla ole kovin merkittäviä eroja.

Tabletilla ihanaan 5G:n maailmaan

  • Nopea, rajaton 5G on elokuvafanin unelma.
  • Ipadeista ja muista tableteista saa kaiken hyödyn ja nautinnon irti oikeanlaisella liittymällä.
  • 5G tuotteita on kaikkiin tarkoituksiin ja talouksiin: yksinasuvalle ja perheille.

Tabletti nettiin mokkulalla

Mokkulaa voi kuljettaa mukana kaikkialle, toisin kuin kiinteää reititintä. Mokkulan voi hankkia joko muutaman euron kuukausimaksulla tai ostamalla se kerralla itselleen.

Jos sen kautta liitetään verkkoon useampia laitteita, on hyvä valita rajaton netti ja 4k elokuvien katseluun huippunopea 300 Mbit/s yhteys on paikallaan.

Mokkula eli reititin on eräs kätevä ratkaisu kodin nettiyhteydeksi. Mokkulan yhteyttä voi jakaa eri laitteisiin, joko langattomasti tai kaapelin välityksellä. Mokkulaan hankitaan yksi SIM ja laitteilla otetaan yhteys joko langattomasti (WIFI) tai jos haluaa mahdollisimman häiriöttömän tietovirran, niin sitten laitteen voi liittää mokkulaan ethernet tai USB-kaapelilla.

Liittymä netti ilman puheominaisuutta

Kun puhutaan mokkulasta tai tablettiin pysyvästi asetettavasta SIM 4G- tai 5G-yhteydestä, ei puheajasta luonnollisestikaan kannata maksaa, koska liittymää käytetään vain tiedonsiirtoon.

Toki puheluja voi tehdä datayhteyden avulla esimerkiksi Whatsappin tai Messengerin kautta hyödyntäen 4G- tai 5G-yhteyksiä. Jos haluaa siis hieman säästää, kannattaa hankkia mokkulaan tai tablettiin liittymä ilman puhe- tai testiviestiominaisuutta. Näitä tarjoaa jokainen suomalainen operaattori.

💡Vinkki: Mokkulan yhteyttä voi parantaa lisäantennilla alueilla, joissa kenttä on heikko huollon tai vaikka maastonesteiden vuoksi. Kannattaa kysyä tätä valitsemaltasi operaattorilta.

Tablettiin sopiva liittymä

Tablettiin sopiva liittymä voi olla rajaton tai datakatolla varustettu. Käyttötapa ratkaisee, koska nykyään verkkoa voi käyttää todella monella tyylillä.

Jos haluaa käyttää tablettia runsaasti kapasiteettia vaativiin tarkoituksiin, on hyvä ennen nopean liittymän hankintaa tarkistaa, että laite itse suoriutuu tehtävästä. Parhailla tableteilla voi pelata graafisesti näyttäviä pelejä ja katsoa teräväpiirtoelokuvia. Mutta markkinoilla on myös laitteita, joiden suorituskyky ei kaikkeen riitä ja erityisesti vanhempien tablettien tehot on syytä tutkia etukäteen. Tablettiin sopivan liittymän ominaisuudet riippuvat siis siitä, mihin tabletti pystyy.

Mikä nettiliittymä sopii tablettiin? Katso täältä paras nettiliittymä tablettiin!

Edullinen tablettiliittymä

Liittymien hinnat laskevat jatkuvasti ja hankintaa suunnittelevan kannattaakin tarkistaa ajankohtaiset päivän hinnat esimerkiksi tämän sivun lopusta.

✅ Jos perheessä on useampi tabletin käyttäjä, kätevä liittymä kulkee langattomasti mokkulan eli reitittimen välityksellä.
💰 Jos ei katso teräväpiirtokuvaa tai pelaa raskaita verkkopelejä, voi säästää hieman, jos ottaa datakatollisen vaihtoehdon.
❌Jos erityisen nopeaa dataa liittymässä ei hyödynnä tarpeeksi, se on tarpeeton lisäkulu.

50 Mbit/s toimii täysin jouhevasti useimmille käyttäjille, kun 300 Mbit/s sopii käyttöön kuin käyttöön ja useammalle laitteelle samanaikaisesti. Operaattoreilla on tarjolla paketteja, joihin voi liittää useamman SIM-kortin edullisesti. Jos on paljon laitteita ja käyttäjiä, niin paketit on paras ratkaisu.

Tablettiin nettiliittymä

Tablettia varten liittymässä tulee yleensä olla vain tietty datansiirtokapasiteetti: puhelu- tai tekstiviestipaketteja ei luonnollisesti tarvita. On siis mietittävä kahta asiaa: miten paljon tablettia tulee kuukausittain käytettyä ja haluaako lisäpalveluja liittymän mukana?

Jos vain liikuskelee verkossa ja hoitelee tavanomaisia asioita, voi hieman halvempi datakatollinen liittymä riittää. 20 gigatavun kuukausimäärällä surffaa ja hoitaa asioita oikein hyvin. Mutta jos katselee elokuvia suoratoistopalveluiden kautta (kuten Netflix, Ruutu ym.), niin silloin on hyvä ostaa rajatonta aikaa heti suosiolla. Yksi 4k-tasoinen elokuva voi olla useita gigoja kooltaan.

🚀 Suurin kysymys nykyään tablettiin nettiliittymää etsittäessä on se, että käytetäänkö liittymää pelkästään tavanomaiseen nettisurffailuun, vai tuleeko katsottua paljon liikkuvaa kuvaa?

katso tästä ajankohtaiset liittymätarjoukset!

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}

{{5g="/utility-pages/components10"}}

{{prepaid="/utility-pages/components8"}}