Elisa kuuluvuuskartta - Katso toimiiko Elisa sinun alueellasi

Elisa kuuluvuuskartta paljastaa miten Elisa kuuluu eri puolella Suomea.

Elisa kuuluvuuskartta

Elisan kuuluvuus kattaa lähes koko Suomen. Asuitpa sitten etelässä tai pohjoisessa, Elisan liittymällä puhuminen ja netinkäyttö onnistuu lähes missä tahansa. Elisan kuuluvuuskartalla näkyy ainoastaan muutamia yksittäisiä alueita, joilla mikään netti tai verkko ei toimi. Useimmat näistä alueista sijoittuvat Lapin erämaahan.

Elisan kuuluvuuskartta - katso, miten hyvin liittymäsi toimii sijainnissasi!


Elisa kuuluvuus ulkomailla

Puhelimen käyttö ulkomailla on Elisan asiakkaille lähes yhtä helppoa kuin kotimaassakin. Vaikka Elisan oma verkko ei ylitä Suomen valtion rajoja, on operaattorilla kuitenkin useita yhteistyökumppaneita maailmalla. Kun lähdet ulkomaille, puhelimesi etsii automaattisesti matkakohteestasi toimivan yhteistyökumppanin verkon. Toisissa kohteissa Elisalla on useita yhteistyökumppaneita. Tällöin voit itse valita, minkä operaattorin verkkoa tahdot käyttää puhelimessasi.

🤝 Kesäkuussa 2018 EU:n sisäiset roaming-maksut poistuivat, mikä tarkoittaa sitä, että voit soittaa ja tekstailla puhelimellasi EU:ssa samoilla hinnoilla kuin kotimaassakin. Maksat siis saman hinnan kuin kotimaassakin.

Tämä pätee kaikilla operaattoreilla, myös Elisalla. Koska Elisalla on yhteistyökumppaneita lähes jokaisessa maassa, puhelimen kuuluvuuden pitäisi olla erinomainen kaikkialla maailmassa. Kannattaa kuitenkin huomata, että esimerkiksi erämaa-alueilla kuuluvuutta ei välttämättä ole lainkaan.

Vaikka Elisan oma verkko ei ylitä Suomen valtion rajoja, on operaattorilla kuitenkin useita yhteistyökumppaneita maailmalla. Kun lähdet ulkomaille, puhelimesi etsii automaattisesti matkakohteestasi toimivan yhteistyökumppanin verkon.

Mitä maksaa käyttää puhelinta tai nettiä ulkomailla?

Operaattori joutuu maksamaan ulkomailla vierailun kohteena olevan verkon operaattorille maksuja verkkovierailustasi. Nämä maksut operaattorisi on tähän asti veloittanut takaisin suoraan sinulta. Viime vuosina roaming-maksuihin on kuitenkin tehty muutoksia. Jos matkustat paljon ulkomailla ja tarvitset liittymän matkustamiseen, kannatttaa tutustua ensin kirjoittamaamme artikkeliin aiheesta.

Elisan verkon parannukset parantavat kuuluvuutta

Elisa kehittää verkkoaan jatkuvasti eri puolilla Suomea. Uusia alueita liitetään jatkuvasti entistä parempaan ja nopeampaan 4G-verkkoon. Parannuksia tehdään niin kaupungeissa kuin haja-asutusalueillakin. Maaseudulla parannukset Elisan verkossa tarkoittavat usein esimerkiksi alueen liittämistä 4G-verkkoon, kun taas kaupungissa päivitetään jo olemassa olevia yhteyksiä entistä nopeammiksi ja sujuvammiksi. Näiden verkon parannustöiden tavoitteena on, että verkko olisi entistä nopeampi ja että se mahdollistaisi sujuvamman puhelimen käytön yhä useammalle.

Elisan verkko kattaa koko Suomen, jopa pohjoisen rajaseudut.

Elisan verkko kattaa koko Suomen

  • Elisan verkolla pitäisi pärjätä kaikkialla Suomen rajojen sisäpuolella.
  • Lapin erämailta löytyy paikkoja, jonne Elisan verkko ei kuitenkaan yllä.

Häiriöt ja häiriökartta

Ongelmia Elisan netissä? Katso Elisan häiriökartta tästä.

Elisan verkossa on aina silloin tällöin paikallisia häiriöitä, samalla tavalla kuin muidenkin operaattoreiden verkossa. Häiriöitä voivat aiheuttaa esimerkiksi paikalliset tie- ja rakennustyöt tai esimerkiksi poikkeukselliset sääolosuhteet. Kaupunkien keskustoissa asuvat ovat usein paremmassa turvassa matkapuhelinverkon häiriöiltä kuin haja-asutusalueilla asuvat.

Elisa ilmoittaa paikallisista häiriöistä häiriökartan avulla netissä. Häiriökartalle on merkitty kaikki Elisan tiedossa olevat häiriöt matkapuhelinliikenteessä. Toisinaan häiriöt koskevat kaikkia Elisan verkkoja, toisinaan ainoastaan 4G- tai vaikka 2G-verkkoa. Jos puhelimessasi on Elisan liittymä ja jos sen kanssa on ongelmia, kannattaa ennen valituksen tekemistä tarkistaa ajankohtainen tilanne häiriökartasta.

Elisan kuuluvuus Ahvenanmaalla

Koska Ahvenanmaa on osa Suomea, toimivat Elisa-liittymäsi ominaisuudet Ahvenanmaalla ja myös muualla saaristossa samaan hintaan kuin mantereellakin. Myös mobiilidata on samanhintaista kuin muualla Suomessa. Elisan verkon sijaan Ahvenanmaalla käytetään kuitenkin Elisan yhteistyökumppani Ålcomin verkkoa. Elisan verkoista 3G-verkko kattaa myös Ahvenanmaan, mutta valitettavasti 4G-yhteyttä ei ole tarjolla Elisan liittymissä Ahvenanmaalla. Käytännössä Ahvenanmaa on kuitenkin niin harvaan asuttu, että 3G-yhteydetkin toimivat nopeasti.

Elisan kuuluvuusalue 4G ja 3G verkoissa vaihtelevat vekkotekniikan mukaan.

Kuuluvuusalue Elisan 4G ja 3G verkoissa

Kuuluvuusalueet vaihtelevat hieman sen mukaan, onko kyseessä Elisan 3G-, 4G-, tai 5G-verkko. 3G-verkko kattaa Suomesta hieman 4G-verkkoa suuremman pinta-alan, vaikka erot kaventuvat jatkuvasti. Elisa tekee myös jatkuvasti töitä 4G-verkkonsa kuuluvuuden parantamiseksi. Tällä hetkellä Elisan 3G-verkon kuuluvuusalue on etenkin pohjoisessa parempi kuin 4G-verkon kuuluvuusalue. 3G-verkon kuuluvuus kattaa myös Lapin haja-asutusalueet ja Itä-Suomen maaseudun. Aivan syvimmässä erämaassa ei kuitenkaan ole kumpaakaan verkkoa. Myöskään 2G-verkko ei toimi keskellä erämaata.

Vertailussa Elisa vs. DNA vs. Telia kuuluvuus

Kaikki suurimmat operaattorit tarjoavat lähes yhtä hyvän kuuluvuuden koko Suomessa. Eniten aukkoja kaikilta operaattoreilta löytyy Lapista. Etenkin nopean 4G-yhteyden löytäminen Lapista voi olla vaikeaa millä tahansa operaattorilla.

❶ DNA tarjoaa parhaimman kuuluvuuden. Se tarjoaa 3G-netin, jonka kuuluvuus yltää kaikkialle muualle, paitsi Käsivarren ja Kaldoaivin erämaa-alueille.
❷ Elisa sijoittuu kolmen suuren kuuluvuutta vertailtaessa keskimmäiseksi, ainakin mitä tulee haja-asutusalueiden kuuluvuuteen.
❸ Huonoimman kuuluvuuden pohjoisessa tarjoaa Telia.

Kaupunkialueilla kuuluvuuskilpailun voittaa kuitenkin Telia, joka oli rakentamassa Suomen ensimmäistä 5G-verkkoa Helsinkiin, toisaalta Elisa myy hyvin jo 5G-liittymiä, minkä ansiosta se sijoittuu kaupunkialueella toiseksi, mitä tulee kuuluvuuteen.

Suosittelemme myös näitä huippuja liittymäntarjoajia!

{{5g="/utility-pages/components10"}}

{{4g="/utility-pages/components11"}}

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}