Etätyö kotona? - Parhaat yhteydet ja liittymät etätöihin

Etätyö kotona? Katso parhaat liittymät ja yhteydet etätöihin. Vertaa.

Paras nettiyhteys etätyöhön - miten valita oikein?

Etätyössä on tärkeää, että nettiyhteys toimii ja kestää niin kuvan kuin isojen tiedostojenkin siirron. Esimerkiksi Microsoft Teams on pilvipohjainen alusta videopuheluille niin kollegoiden kuin asiakkaidenkin kanssa, joka vaatii myös tehokkaan nettiyhteyden. Koronakriisin tukemiseen Microsoft, Elisa ja Suomen Yrittäjät tarjosivat pk-yrittäjille Microsoftin Teams -ratkaisun veloituksetta käyttöön 6 kuukaudeksi. Lisätietoa tästä edusta kannattaa kysyä Elisan myyntipalvelusta. Tietoturva-asiat on myös hyvä huomioida ennen etätyön aloitusta yhdessä työnantajan kanssa.

Etätyöllä on yleensä positiivinen vaikutus työhyvinvointiin, joten siihen kannattaa panostaa. Toimivat ratkaisut niin netin kuin laitteidenkin suhteen on edellytys etätöiden onnistumiselle. Esimerkiksi laadukkaat kuulokkeet ovat etätöissä ensiarvoisen tärkeät, koska ne vapauttavat myös kädet päätetyöskentelyyn.
Etätyössä on tärkeää, että nettiyhteys toimii ja kestää niin kuvan kuin isojen tiedostojenkin siirron.

Mikä on riittävä nettiyhteys etätyöhön?

Riippuu paljon työstä, minkälainen nettiyhteys on riittävä työntekoon. Uudet 5G-verkot on nyt mahdollista saada käyttöön jo usealla alueella, joten "avaimet käteen" -nettipaketti nopeimmilla 5G-yhteyksillä on jo osan ulottuvilla.

5G-yhteydessä operaattori pystyy tarjoamaan kotitaloudelle oman kaistan, jolloin yhteyden ruuhkautuminen ei ole enää ongelma. Etätyö voi helposti tökkiä huonon nettiyhteyden takia, joten jos oma työ vaatii tehokasta nettiä, kannattaa tutustua eri operaattoreiden 5G-vaihtoehtoihin, mikäli asuu niiden peittoalueilla.

Käytännössä 100 Mbit/s netti ei toimi tasalaatuisesti tällä maksiminopeudella, joten etätöiden tullessa ajankohtaiseksi, kannattaa ensin testata nopeustestillä, kuinka nopea oma yhteys todellisuudessa on.

Download- ja upload -nopeudet voivat myös vaihdella toisistaan, jolloin esimerkiksi lataus toimii moitteettomasti, mutta tiedostojen lähettäminen voi tökkiä. Yleensä päällekkäiset toiminnot ruuhkauttavat kaistan, joten jos omassa työssä on videopalavereita ja isojen tiedostojen jakamista, niin etätöissä kannattaa panostaa parhaaseen mahdolliseen vaihtoehtoon. Muuten pienempikin mobiililaajakaistanopeus yleensä riittää.

5G-yhteydessä operaattori pystyy tarjoamaan kotitaloudelle oman kaistan, jolloin yhteyden ruuhkautuminen ei ole enää ongelma.

Mobiililaajakaistan saa nopeasti käyttöön etätöitä varten

Mobiililaajakaista on hyvä valinta, kun etätyöt tulevat yllättäen ajankohtaisiksi ja toimivan yhteyden saaminen on akuutti. Joka paikkaan ei ole mahdollista saada kiinteää laajakaistaa, jolloin mobiililaajakaista on luonnollinen valinta. Korona ja poikkeustilanne ovat nostaneet datasiirtoja ja myös puheluiden määrä on kasvanut ennätyksellisesti. Kiinteää laajakaistaa kannattaakin hyödyntää nyt kotona, jos se on mahdollista ja kytkeä kaikki laitteet kiinteään verkkoon. Mobiililaajakaista-tarjouksia on nyt hyvin saatavilla laitteisiin, joten vertailu kannattaa. Myös kiinteän laajakaista asennuttamista kannattaa harkita, jos se on yksi vaihtoehto omalla asuinalueella.

os netti pätkii, kannattaa ensin tarkistaa onko modeemi jo aikansa elänyt. Myös reitittimiä tulee uusia samaan tapaan kuin puhelimia, jotta vanha modeemi ei muodostu pullonkaulaksi etätöitä tehdessä.

Pätkiikö nettiyhteys etätöissä?

Etätöiden myötä oman netin toimivuuden tulee huomaamaan nopeasti.

  1. Jos netti pätkii, kannattaa ensin tarkistaa onko modeemi jo aikansa elänyt. Myös reitittimiä tulee uusia samaan tapaan kuin puhelimia, jotta vanha modeemi ei muodostu pullonkaulaksi etätöitä tehdessä.
  2. Jos käytössä on kiinteä laajakaista, voi huonon yhteyden huomattuaan tarkistaa oman operaattorin nettisivuilta, saako nettiyhteyden nopeutta nostettua. Myös mobiililaajakaistojen kohdalla kannattaa tarkistaa, voiko oman liittymän vaihtaa nopeampaan vaihtoehtoon.
  3. Eri operaattoreilta, kuten DNA:lta, Elisalta tai Telialta saa myös vinkkejä kodin laajakaistan parempaan toimivuuteen ja vaihtoehtoisiin ratkaisuihin.
  4. Kiinteä laajakaista ja erityisesti valokuitu ovat vakaita ratkaisuja kodin datayhteyksien kannalta, joten nyt onkin hyvä hetki tarkastella omat vaihtoehdot läpi ja valita etätyöhön ja muihin tarpeisiin sopivat laitteet ja yhteydet.

Elisa, Telia ja DNA tarjoavat ratkaisuja etätöihin  

Suomen suurimmat operaattorit tarjoavat kaikki hyviä ratkaisuja etätöihin.

Operaattoreiden vertailu on hyödyllistä, koska esimerkiksi operaattoreiden 5G-verkot laajenevat eritahtisesti uusille alueille. Omasta sijainnista siis riippuu se, minkä operaattorin ratkaisut ovat itselle toimivimmat nettiyhteyksien osalta.

Elisa, Telia ja DNA tarjoavat kaikki hyviä laitteita ja liittymiä etätöihin. Vertailun voi aloittaa esimerkiksi tarkistamalla, mitä vaihtoehtoja on saatavilla omaan osoitteeseen. Toisaalta, jos oma työ tulee olemaan tulevaisuudessa liikkuvaa, tulee tarkastelun kohteeksi ottaa mobiililaajakaistat. Usein tulee tarvetta niin kiinteälle laajakaistalle kuin mobiililaajakaistallekin, joten myös laajempiin pakettiratkaisuihin kannattaa kysyä tarjouksia eri operaattoreilta. Nyt etätyön aikana on hyvä hetki kilpailuttaa omat yhteydet ja päivittää myös laitteet ajantasalle.

Katso uusimmat liittymätarjoukset tästä!

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}

{{5g="/utility-pages/components10"}}