Halvin matkapuhelinliittymä 2023

Vertasimme halvimmat matkapuhelinliittymät. Ãlä maksa suotta turhasta.

Halvin matkapuhelinliittymä 2023

Lähes kaikki metsästävät sitä edullisinta liittymää matkapuhelimeensa. Sama liittymä ei kuitenkaan ole se halvin liittymä jokaiselle. Jos käytät puhelinta ainoastaan soittamiseen ja tekstaamiseen, sopii sinulle aivan erilainen liittymä kuin innokkaalle nettisurffailijalle.

🚀 Liittymän edullisuuteen vaikuttaa esimerkiksi se, millä tavoin ja kuinka paljon käytät puhelintasi.

Halpa liittymä älypuhelimeen

Jos omistat älypuhelimen, tarvitset puhelimeesi lähes ehdottomasti nettiyhteyden. Tällä hetkellä edullisinta nettiliittymää älypuhelimeen tarjoaa DNA:n mobiiliverkossa toimiva Moi-mobiili. Moi tarjoaa liittymän ja pienen datapaketin edulliseen kuuden euron kuukausihintaan. Jos tarvitset rajattoman nettiyhteyden, saat sen Moilta erityisen edullisesti 18 euron kuukausihintaan. Moi tarjoaakin tällä hetkellä rajatonta 4G-yhtyettä älypuhelimeen markkinoiden halvimmalla hinnalla. Kannattaa kuitenkin huomata, että tämä liittymä on halvin vain innokkaalle netinkäyttäjälle. Puhelut ja tekstiviestit eivät sisälly hintaan.

Halvin puhelinliittymä

Edullinen liittymä eläkeläiselle

Eläkeläisiä on monenlaisia. Osa heistä haluaa pysytellä ajan hermolla ja hankkii siksi itselleen älypuhelimen. Monet ovat myös innokkaita sosiaalisen median käyttäjiä. Toisaalta yhtä monet kuitenkin vierastavat älypuhelimia ja haluavat mieluummin pitäytyä vanhassa nokialaisessaan.

Suurin osa eläkeläisistä haluaa käyttää puhelinta lähinnä soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. Puhelimen käyttötapa vaikuttaa siihen, mikä on eläkeläiselle edullisin liittymä.

Paljon puhelimessa puhuvalle sopii liittymä, johon sisältyy rajaton määrä puheaikaa kuukaudessa kiinteällä hinnalla. Usein tällaisiin liittymiin kuuluu myös rajaton määrä tekstiviestejä. Jos myös netinkäyttö kiinnostaa, yksi edullinen vaihtoehto on Telian rajaton 0,2M + puhe -liittymä. Liittymä maksaa noin 23 euroa kuukaudessa ja sisältää rajattoman määrän viestejä ja puheaikaa sekä 7 gigan datapaketin 0,2 megan nopeudella.

Miten löydän halvimman puhelinliittymän?

📲 Mieti ensin, mihin käytät puhelinta. Puhutko paljon puhelimessa vai käytätkö pääosin nettiä?
🚀 Jos käytät puhelinta lähinnä netissä surffailuun ja sovellusten käyttämiseen, kiinnitä huomiota etenkin datan määrään ja sen hintaan.

Jos etsii halvinta puhelinliittymää, vastaan tulee aluksi liittymiä, missä on rajallinen netti ja puhelut sekä tekstiviestit hinnoitellaan käytön mukaan. Perusmaksultaan vuonna 2023 edullisin vaihtoehto on Moin peruspaketti. Tekstiviestit ja puhelut tulevat kuitenkin tähän päälle, mutta Moi:n tapauksessa niistä peritään kuitenkin korkeintaan 4€/kuukaudessa. Elisan vastaava liittymä on Tarkka Perus, missä puhelinliittymän kuukausihinta on 12,90€ kuukaudessa sisältäen rajattoman netin 1 Mbit/s nopeudella ja puhelut ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan.

Moi:n liittymien kohdalla datapakettia pystyy jakamaan perheenjäsenten kesken, jolloin edulliseen hintaan on mahdollista saada liittymiä monenlaisille puhelinten käyttäjille. Dna Jämpti on myös edullinen liittymä, mutta tekstiviestit ja puhelut laskutetaan tässä liittymässä erikseen.

Tällä hetkellä halvimmat puhelinliittymät käyttävät 4G-verkkoa, joka kattaa lähestulkoon koko Suomen. Uuden 5G-verkon levittäytyessä, on perinteinen 4G-verkko vielä monen kohdalla se edullisin ja järkevin vaihtoehto.

Halvin 4G liittymä rajattomalla netillä

Tällä hetkellä halvimmat puhelinliittymät käyttävät 4G-verkkoa, joka kattaa lähestulkoon koko Suomen.

Uuden 5G-verkon levittäytyessä, on perinteinen 4G-verkko vielä monen kohdalla se edullisin ja järkevin vaihtoehto. Moi:n Rajaton 4G-liittymä on edullisin vaihtoehto, missä rajattoman netin nopeus on 100 Mbit/s. Tässä liittymässä maksetaan edelleen erikseen puheluista ja tekstiviesteistä, mutta maksimissaan liittymä maksaa kaiken kaikkiaan 22€ kuukaudessa. Samaan hintaluokkaan kipuavat 4G-liittymien kohdalla vuonna 2023 myös DNA rajaton, tosin tässä liittymässä netin nopeus on vain 1 Mbit/s. Samaan kastiin kuuluu myös Elisan Huoleton 10M, missä netin nopeus on 10 Mbit/s ja hinta 24,90€/kuukaudessa sisältäen myös rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä.

Netin nopeus onkin yksi merkittävä asia, mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun on etsimässä edullista puhelinliittyymää netillä.

Puhelimen käyttötottumukset vaihtelevat, joten liittymistä tuleekin valita omiin tarpeisiin sopiva liittymä. Tällä hetkellä monet käyttävät puhelinta jo pääasiallisena välineenä netin käytössä, joten monelle merkitsee myös puhelinliittymään kuuluva netin nopeus.

On myös muistettava, että liittymissä ilmoitetaan aina maksiminopeus ja arjen todellisuudessa netin nopeus voi myös olla tätä alhaisempi.

Laskutus käytön mukaan

Jos käytät puhelinta vain vähän, on kiinteähintainen liittymä usein turhan kallis.

Tällaisessa tilanteessa kannattaakin valita liittymä, jota laskutetaan käytön mukaan. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi prepaid-liittymä, jolle lataat tietyn määrän saldoa ja maksat siis ainoastaan puhelimen käytöstä. Usein prepaidien aloitusmaksutkin ovat edullisia, vain muutamien eurojen suuruisia. Prepaid-liittymässä et koskaan maksa ylimääräistä esimerkiksi käyttämättä jääneestä puheajasta. Lähes kaikki suurimmat operaattorit tarjoavat edullisia prepaid-liittymiä. Jos et tahdo prepaid-liittymää, esimerkiksi DNA:lta löytyy myös kuukausilaskutettavia liittymävaihtoehtoja asiakkaille, jotka käyttävät puhelinta vain vähän. Tällaisia liittymiä ovat esimerkiksi DNA Puhe ja DNA Jämpti.

Ilman kuukausimaksua olevat liittymät

Useimmissa liittymissä maksat puheluiden, tekstiviestien ja netin lisäksi myös erillistä kuukausimaksua.

Tosin esimerkiksi rajattoman netin sisältävissä liittymissä on vaikea eritellä, mikä osuus laskusta maksetaan pelkästä liittymän ylläpidosta ja mikä todellisesta käytöstä. Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto kuukausimaksuttomaksi liittymäksi on ennakkoon maksettava prepaid-liittymä. Kuten jo aiemmin sanottu, prepaidissa maksat ainoastaan käytön mukaan. Ainoa niin sanotusti ylimääräinen kulu on aloitusmaksu, joka sisältää SIM-kortin.

Edullisimmat nettiliittymät

Edullisia nettiliittymiä on nykyään tarjolla useita ja omia tarpeita vastaava nettiliittymä puhelimeen on suhteellisen helppo löytää. Jo aiemmin mainittu Moi-mobiili on markkinoiden edullisin rajaton perusnetti. Aina tämäkään ei ole se edullisin vaihtoehto.

Moin 4G-verkon nopeus yltää nopeimmillaan noin 100 megabittiin sekunnissa. Jos tarvitset tätä nopeamman nettiyhteyden, kannattaa kääntyä DNA:n tai Elisan puoleen.

DNA Super 4G rajaton -liittymä yltää 300 megan nopeuksiin. Elisan 5G Huoleton -liittymä puolestaan lupaavat saavuttaa 4G-verkossakin 600 megan nopeuden.

Edullisin matkapuhelinliittymä vertailussa! Katso edullisimmat liittymät meiltä.

Edullisin matkapuhelinliittymä vertailussa

Varsinaista vertailua edullisimmista matkapuhelinliittymistä on mahdoton tehdä. Liittymän edullisuuteen vaikuttaa etenkin se, kuinka olet tottunut puhelintasi käyttämään. Pienellä käytöllä yleisesti kalliina pidetty prepaid-liittymä voikin yllättäen olla se edullisin. Toisaalta rajattoman perusnetin tarpeessa oleva asiakas valitsee Moin rajattoman 4G-liittymän, koska se on markkinoiden edullisin rajaton 4G-netti. Moin netti tulee kuitenkin kalliiksi, jos olet kova soittamaan puheluita. Tällöin esimerkiksi DNA 4G Rajaton -liittymä on paras vaihtoehto, sillä se tarjoaa rajattoman 10 megan netin lisäksi myös rajattoman määrän puheaikaa ja tekstiviestejä kuukaudessa noin 24 eurolla.

Tutustu edullisiin ja ajankohtaisiin liittymätarjouksiin tästä

{{4g="/utility-pages/components11"}}

{{prepaid="/utility-pages/components8"}}