Halvin mobiililaajakaista - Hintataulukko - Vertailu paljastaa edullisimman

Halvin mobiililaajakaista netistä. Katso vertailu ja löydä edullisin.

Mobiililaajakaistojen hintataulukot

Kun valitsee itselleen parasta mobiililaajakaistaa, kannattaa vertailla hinta-laatusuhdetta. Saat näkyviin hintataulukot mobiililaajakaistoista, kun asetat haluamasi ehdot mobiililaajakaistalle. Operaattorit toimivat nykyaikana pääsääntöisesti kaikkialla Suomessa hyvin, mutta jos asut suuressa asutuskeskuksessa, niin luultavasti minkäänlaista kattavuusongelmaa ei ole. Voit siis huoletta kilpailuttaa operaattorit hinnan perusteella. Vertailua tehdessäsi kannattaa katsoa kuinka paljon liittymään kuuluu tiedonsiirtoa ja mikä on teoreettinen maksiminopeus.

💡Vertailua tehdessäsi kannattaa katsoa kuinka paljon liittymään kuuluu tiedonsiirtoa ja mikä on teoreettinen maksiminopeus.
Mobiililaajakaistan hinta. Paras hinta saadaan, kun valitsee itselleen parhaiten sopivat ehdot liittymään. Katso tästä lisää tietoa mobiililaajakaistan hintataulukoista.

Mobiililaajakaista vs kiinteä

Mobiililaajakaista toimii matkapuhelinverkossa hyödyntäen joko 3G- tai 4G-verkkoja. Kiinteä laajakaista vaatii toimiakseen enemmän infrastruktuuria, sillä internetyhteys pitää tuoda joko valokaapelin tai kuparisen puhelinkaapelin avulla. Ennen 3G- ja 4G-verkkojen yleistymistä, internetyhteydet olivat kiinteitä, mutta erityisesti 4G-verkkojen laajentuminen on tehnyt mobiililaajakaistasta varteenotettavan vaihtoehdon kiinteälle laajakaistalle.

Mobiililaajakaistan suurin etu on sen helppous: voit käytännössä koko Manner-Suomessa aloittaa internetin käytön milloin tahdot.

Tarvitset vain laitteen, johon voidaan laittaa SIM-kortti tai eSIM-kortti. Samoin matkapuhelinverkkojen nopeutuminen tekee mobiililaajakaistasta houkuttelevan vaihtoehdon. Mobiililaajakaistan käyttöönotto on huomattavasti halvempaa, jos taloudessasi ei ole valmiina kiinteän yhteyden vaativaa infrastruktuuria. Kiinteän netin etuna on kuitenkin sen nopeus: nopeimmatkaan mobiililaajakaistat eivät vielä haasta valokuidulla toteutettua kiinteää nettiä.

Mobiililaajakaista tarjoukset

Kannattaa aktiivisesti seurata erilaisia mobiililaajakaista tarjouksia. Vaikka aluksi eri operaattorien mobiililaajakaistojen hinnat vaikuttaisivatkin samalta, saattaa pinnan alta löytyä eroja. Löydät myös ajankohtaiset hinnat liittymistä vertailusivullamme.

Esimerkiksi Elisan laajakaistaliittymistä saa S-bonusta ja Telian liittymä kerryttää Norwegian Reward CashPoint –pisteitä.

Samoin operaattorilta saattaa löytyä esimerkiksi nuorille erikoistarjous. Jos käytät internettiä paljon ulkomailla, kuten muissa pohjoismaissa tai Baltiassa, jotkut liittymät sisältävät paljon datansiirtoa Suomen ulkopuolella. Tarjoukset ovat monesti määräaikaisia, jonka jälkeen kuukausihinta nousee muutaman euron.

Miten vertailla paras mobiililaajakaista?

❗️Kun valitsee uutta mobiililaajakaistaa, kannattaa tarkastella eri operaattorien liittymiä. Kun valitsee itselleen sopivaa mobiililaajakaistaa, kannattaa ensimmäiseksi pohtia millaisen liittymän kaipaat.

Jos valitset liittymää esimerkiksi valvonta- tai riistakameraan, kannattaa valita niille räätälöity liittymä. Jos haet tablettiisi omaa liittymää, voit huoletta valita siihen hieman hitaamman liittymän. Tablettiin voi myös harkita vuorokausimaksullista liittymää, jossa maksat käytöstä vain niinä päivinä, kun oikeasti käytät nettiä. Jos taas olet hakemassa ratkaisua koko taloutesi laajakaistaongelmaan, kannattaa harkita erittäin nopeita liittymiä. Näissä tiedonsiirtonopeus riittää monen laitteen saman aikaiseen käyttöön.

Valitse liittymä käyttötarkoituksen mukaan

  • Koko talouden yhteydeksi kannattaa valita nopea liittymä
  • Tablettiin voi valita hieman hitaamman liittymän
  • Valvontalaitteisiin on räätälöity omia hitaita ja halpoja liittymiä
Nopea internet puhelimeen - halvin mobiililaajakaista, katso lisää täältä.

Rajaton data paljon mobiililaajakaistaa käyttävälle

Voit valita kahdenlaisia mobiililaajakaistaliittymiä. Hieman harvinaisempi tapaus on datakatolla varustettu liittymä, jossa kuukausimaksuun kuuluu vain tietty määrä tiedonsiirtoa. Jos käytät nettiä melko vähän etkä esimerkiksi katsele videoita tai suoratoistopalveluja, voi tällainen liittymä olla juuri sinulle sopiva.

💡Jos samaa liittymää käyttää useampi henkilö, esimerkiksi mobiilireitittimen avulla, tai katselet paljon videoita tai käytät suoratoistopalveluja, kannattaa ehdottomasti valita rajaton data esimerkiksi Elisalta tai DNA:lta.

Tällöin kuukausimaksuun kuuluu loputon määrä tiedonsiirtoa, eikä tarvitse miettiä onko kuukausikiintiö jo täyttymässä. Telian, DNA:n ja Elisan perusliittymät ovatkin käytännössä kaikki ilman datakattoa. Moi Mobiilin perusliittymässä on neljän gigabitin datakatto, mutta lisämaksulla saat myös Moilta rajattoman liittymän. Useampi operaattori tarjoaa myös prepaidliittymää, jossa maksat etukäteen tietystä määrästä tiedonsiirtoa.

Kokemuksia DNA mobiililaajakaistasta

DNA on yksi kolmesta suuresta operaattorista. Sillä on myös oma mobiiliverkko, joskin DNA tekee Pohjois-Suomessa yhteistyötä Telian kanssa.

🚀Aalto-yliopiston nettitutka.fi-palvelun perusteella DNA:lla on kattavampi 4G-verkko kuin Elisalla.

Telian kanssa DNA:lla on likimain sama kattavuus Manner-Suomessa. Saman palvelun mukaan Helsingissä, Tampereella ja Oulussa DNA tarjoaa nopeimman tiedonsiirron. Suurien operaattorien kesken ei ole suuria hintaeroja mobiililaajakaistojen suhteen. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa etukäteen operaattorien kotisivulta heidän kattavuuden juuri sinun käyttöalueella.

4G mobiililaajakaista tarjoaa helpon ja nopean netin

4G-verkkojen yleistymisen ja parantumisen jälkeen mobiililaajakaista tarjoaa hyvän vaihtoehdon kiinteille interneteille, kuten ADSL-liittymille. Mobiililaajakaistan käyttöönotto on helppoa: tarvitset vain SIM-kortin, siihen sopivan mobiililaajakaistaliittymän sekä laitteen, jossa käytät sitä. Jos haluat käyttää samaa mobiililaajakaistaa monessa laitteessa, voit laittaa SIM-kortin mobiilireitittimeen, jonka avulla voit perustaa WLAN-verkon. Voit myös hankkia nettitikun eli mokkulan, joka voidaan kiinnittää pöytätietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen.

Ennen kuin hankit mobiililaajakaistaliittymän, tarkista operaattorin kotisivuilta kattaako heidän 4G-verkkonsa käyttöalueesi.

Esimerkiksi suurissa asutuskeskuksissa kaikkien operaattorien 4G-verkot ovat laadukkaita ja kattavia. Erityisesti näillä alueilla mobiililaajakaista tarjoaa riittävän tiedonsiirtonopeuden yleensä halvemmalla suhteessa kiinteään internetyhteyteen.

Saunalahti prepaid mobiililaajakaista turvakameraan

Elisan Saunalahti prepaid on loistava ratkaisu erilaisten laitteiden ohjaukseen. Jos sinulla on esimerkiksi valvonta- tai riistakamera, jolla voit lähettää dataa, kuten videoita tai valokuvia, tarvitset laitteeseen oman mobiililaajakaistan. Muut kohteet ovat erilaiset mittarit, sensorit ja muut älylaitteet. Saunalahti Prepaid -liittymään ladataan manuaalisesti esimerkiksi kuukaudelle tai muutamalle päivälle käyttöön sopiva nettiyhteys. Tällöin et myöskään maksa niiltä ajoilta liittymästä, jolloin et sitä käytä.

Katso tästä ajankohtaiset liittymätarjoukset

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}

{{prepaid="/utility-pages/components8"}}