Liittymän sulkeminen

Välillä tulee tarve sulkea tai lopettaa liittymä. Katso vinkit!

Välillä tulee tarve sulkea tai lopettaa liittymä. Tähän liittyy usein laitteen katoaminen tai varastaminen. SIM-kortin sulkeminen estää puhelimen laittoman käytön. Liittymän sulkemisen voi tehdä tilapäisesti, jolloin sulun voi purkaa operaattorin kanssa. Tarvittaessa saat uuden SIM-kortin vanhalla puhelinnumerollasi.

DNA, Elisa ja Telia puhelinliittymän sulkeminen

DNA:lla on kaksi tapaa sulkea liittymä. Voit tehdä sen itse Minun palveluni -palvelun kautta. Voit kirjautua palveluun DNA Tunnuksella. Voit myös sulkea liittymän DNA:n asiakaspalvelussa vuorokauden ympäri. Elisalla voit suorittaa sulkemisen OmaElisa-palvelussa. Tämä on täysin maksuton vaihtoehto. Voit myös ilmoittaa katoamisesta asiakaspalveluun ympäri vuorokauden, mutta tällöin maksat paikallisverkkomaksun. Telialla sulkeminen tapahtuu joko Omat Sivut -palvelun kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. Kannattaa huomioida, että operaattorien omat palvelut vaativat etukäteen rekisteröitymisen. Ensimmäisellä kerralla kirjautumiseen vaaditaan usein puhelimeen lähetettävää koodia, joten ensikirjautuminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Liittymän sulkeminen väliaikaisesti

Kaikilla suurilla operaattoreilla on mahdollisuus sulkea liittymä väliaikaisesti. Tällöin kun SIM-kortti tai kadonnut laite löydetään, otetaan yhteys operaattorin asiakaspalveluun. Kun liittymä on väliaikaisesti suljettu, sitä ei voida käyttää normaalisti, mutta sen avaaminen on nopeampaa kuin uuden SIM-kortin hankinta. Jos SIM-kortti on kadonnut lopullisesti, voidaan se kuolettaa lopullisesti, jolloin tarvitset uuden SIM-kortin. Kannattaa huomioida, että tilapäisenkin sulkemisen avaamiseen saattaa liittyä kustannuksia.

  • Väliaikainen sulkeminen on helppo ja nopea purkaa
  • Tarvittaessa SIM-kortti voidaan kuolettaa lopullisesti

Liittymän sulkeminen kuoleman yhteydessä

Kun läheinen kuolee, on paljon hoidettavia asioita. Yksi näistä on joko hänen nimissään olevan liittymän sulkeminen tai siirtäminen omiin nimiin. Elisa saa tiedon kuolemasta Väestörekisterikeskuksesta, jonka jälkeen omaiselle lähetetään omistajanvaihtolomake. Jos tähän ei reagoi, Elisa sulkee liittymät automaattisesti. Telialla asian hoitaminen vaatii yhteydenoton asiakaspalveluun. Jos tietoihin on liitetty henkilötunnus, voidaan kuolema varmentaa Väestörekisterikeskuksesta eikä erillistä todistusta kuolemasta tarvita. DNA:lla riittää omaisen ilmoitus asiasta asiakaspalveluun, jolloin vainajan liittymä siirtyy kuolinpesän omistukseen.