Paras puhelinliittymätarjous vuonna 2023

Tutustu parhaisiin puhelinliittymiin ja valitse vertailun jälkeen sopivin

Paras puhelinliittymätarjous vuonna 2023

Puhelinliittymät ovat kovasti kilpailtuja edelleen vuonna 2020, mikä on tietysti aina asiakkaiden etu. Rajattomuus ja nopeus ovat käytössä tärkeitä suurimmalle osalle asiakkaista ja niistä ollaan myös valmiita maksamaan. Paras puhelinliittymätarjous tuleekin miettiä sen mukaan, mikä on omalle käytölle se paras vaihtoehto. Vuonna 2023 nopeimmat netit ovat puhelinliittymissä n. 300-1000 Mbit/s, joten jos mielii myös nopeudessa parasta liittymää, niin tämä kannattaa ottaa huomioon puhelinliittymiä vertailtaessa. Vuonna 2020 on toteutunut myös kauan odotettu 5G, mutta aivan vielä siitä ei saa kaikkea iloa irti joka puolella Suomea. Uudet 5G-puhelimet ovat nyt myös myynnissä, joten Suomen suurimpien kaupunkien kohdalla 5G-liittymän hyödyt ovat todelliset.

Pakettitarjoukset sopivat useimmille puhelinliittymän ostaville

Pakettitarjouksissa asiakas saa tietää tarkkaan sen hinnan, mitä puhelinliittymä tulee hänelle kuukaudessa korkeintaan maksamaan. Pakettitarjoukseen voi kuulua rajaton netti 100-1000 Mbit/s nopeudella sekä tekstiviestejä ja puheluita tiettyyn hintaan saakka. Jos asiakkaan puhelimen käyttäminen on vähäistä, voi olla järkevää hommata liittymä, missä kaikesta maksetaan vain käytön mukaan. Erityisesti, jos puhelinliittymään ei tarvitse nettiä, voi olla hyvä ostaa puhelinliittymä, jossa perusmaksut ovat mahdollisimman edulliset.

Paras puhelinliittymätarjous nopealla netillä vuonna 2023

Paras puhelinliittymätarjous nopealla netillä vuonna 2020 tarjoaa 300-1000 Mbit/s nopeuden ja rajattoman netin käytön. Moi-liittymissä Rajaton turbo tarjoaa 23€/kk hintaan tämän kaiken ja puhelut ja tekstiviestit maksavat tähän päälle korkeintaan 4€/kk. Moi-liittymät toimivat vielä 4G-verkoissa. DNA Rajaton 5G 400M maksaa 34,90€/kk kattaen kaiken netistä puheluihin ja tekstiviesteihin. DNA tarjoaa nyt liittymäpaketeissaan mahdollisuutta 5G paketteihin, joissa teräväpiirtoelokuvat yms. muut raskaammat toiminnot sujuvat ongelmitta. Telia tarjoaa myös 5G verkon 450 Mbit/s nopeudella pakettihintaan 39,90€/kk. Elisan Huoleton 5G tarjoaa taas 300 Mbit/s nopeuden hintaan 31,90€/kk ja pakettiin sisältyy myös puhelut ja tekstiviestit. Kalliimmat paketit 5G liittymiä tarjoavilla operaattoreilla huitelevat n.50€/kk tarjoten huippunopeuden 1000Mbit/s.

5G on totta puhelinliittymissä vuonna 2023

Paljon odotettu 5G verkko on nyt totta jo useassa puhelinliittymässä, joten jos haluaa parhaita yhteyksiä, niin kannattaa panostaa 5G puhelinliittymäpakettiin vuonna 2020. Myös laitteelta vaaditaan uusinta uutta, kun on kyse 5G verkosta. Vanhalla puhelimella ei saa 5G-verkon hyötyjä irti, joten nopeimmasta 1000Mbit/s -puhelinliittymäpaketeista ei välttämättä kannata maksaa. 5G verkko on siis nyt totta, mutta nyt odotetaan puhelimia, jotka osaavat ottaa siitä kaiken irti. 5G verkon käyttäminen voi syödä alkuun puhelimen akkua yllättävän nopeasti, joten tähän ja muihin uuden teknologian mukanaan tuomiin haasteisiin tulee varautua. Jos asiakas mielii hyötyä 5G verkosta, tulee vuonna 2020 panostaa myös uuteen puhelimeen.

Edullinen liittymätarjous

Nähtyäsi liittymään liittyvän tarjouksen netissä tai lehdessä saatat miettiä onko tämä edullinen liittymätarjous? Kuukausihinta voi olla alhainen, mutta se ei välttämättä aina tarkoita sitä, että se olisi edullisin liittymä juuri sinulle. Edullinen liittymä on subjektiivinen asia, joka riippuu käyttäjän tarpeesta. Kännykän käyttö on nykyään paljolti datapainotteista ja perinteinen viestintä puheluaikoineen ja SMS-viesteineen on jäämässä pikkuhiljaa marginaaliin, koska puhelut ja muu viestintä tapahtuu paljolti pikaviestinsovellusten, kuten WhatsAppin, Snapchatin, Skypen ja Facebook Messengerin avulla.

Puhelinliittymä tarjous

Mobiilimarkkinoilla kilpailu on kovaa, ja kuluttajallehan siitä on vain hyötyä. Operaattorit tekevät toinen toistaan houkuttelevampia puhelinliittymä tarjouksia saadakseen uusia asiakkaita talliinsa. Liittymää etsivän ei siten kannata suin päin tarttua tarjouksiin, vaan aluksi on selvitettävä oma tarve. Se, miten puhelinta käyttää, eli puhuuko perinteisellä tavalla vai käyttääkö kommunikaatioon dataa, on huomioitava. Jos käyttää nettiä liikkuvan kuvan katseluun tai esimerkiksi kotikoneen tai tabletin tai toisten kännyköiden yhteyspisteenä, aiheuttaa se uusia vaatimuksia. Jos oma tarve osuu tarjouskampanjan kohteena olevaan pakettiin, kannattaa paketti valita. Lisäksi ulkomailla matkailevan kannattaa huomioida ainakin roaming-palvelut, joiden käyttö voi tulla dramaattisen kalliiksi, elleivät datakatot ole selvillä tai hankittu paketti takaa ilmaista surffailua.

Operaattorit tekevät tarjouksia saadakseen uusia asiakkaita talliinsa. Liittymää etsivän ei siten kannata suin päin tarttua tarjouksiin, vaan aluksi on selvitettävä oma tarve.

Liittymä kampanjat

Kaikilla operaattoreilla on menossa tarjouskampanjoita jatkuvasti. Jos on hankkimassa liittymää ilman, että edellinen tai yhä olemassa oleva liittymä on ollut kuukausimaksullinen sopimus, kannattaa tietysti käydä läpi suomalaisten operaattorien tarjoukset ennen kuin sitoutuu mihinkään. Viimeisimmät kampanjat löytyvät operaattoreiden omilta kotisivuilta, mutta liittymäkampanjoita on kerätty myös palvelusivustoille, joissa on esitelty rinnakkain eri operaattoreiden kampanjoita. Operaattorit lähettävät automaattisesti uusimmat kampanjatietonsa tällaisille sivustoille. Tällainen paikka on siis varsin hyvä aloituspiste uuden liittymän etsijälle.

Liittymätarjous alle 26-vuotiaille DNA:lta ja Elisalta

Liittymätarjoukset keskittyvät nyt myös erityisesti nuoriin käyttäjiin. Elisa Saunalahti on tehnyt loistavan pakettitarjouksen alle 26-vuotiaille käyttäjille. Kyseessä on ominaisuuksiltaan erinomainen Saunalahti Huoleton 150M -liittymä, joka tarjoaa paketissa kaikki tarvittavat ominaisuudet. Kotimaan data, puhelut ja tekstarit ovat kaikki rajattomia. 150 Mbit/s datasiirto kotimaassa riittää mainiosti liikkuvan kuvan katseluun tai vaikka vaativaan verkkopelaamiseen. ETA-alueen maissakin käytössäsi on 17 Gt dataa kuukaudessa. DNA tarjoaa samanlaista pakettia hieman korkeammalla hinnalla, mutta aina kannattaa kysyä tarjousta, vaikka menemällä liikkeeseen ja kertomalla kilpailijan hinta. Kilpailutus on kantanut usein hedelmää.

Nuorille erityisetua

  • Elisan paketti Saunalahti Huoleton 150M on nyt saatavana nuorille alehintaan.
  • Kilpailuttaminen kannattaa, eli mene kysymään suoraan operaattorin edustajalta parasta hintaa.

Kytkyliittymä tarjous

Kytkykaupassa tarjotaan yleisimmin nykyään mahdollisuutta saada laite alennettuun hintaan niille asiakkaille, jotka hankkivat samalla liittymän. Kytkykauppaa ei yleisen luulon vastaisesti ole laissa kielletty, eikä edes rajoitettu. Kytkykaupassa syntyy sopimus, jossa liittymä ja osamaksulaite on liitetty samaan pakettiin ja se sitoo aivan kuin erikseen tehty sopimuskin. Kuluttajan pitää muistaa, ettei kytkykauppasopimuksesta voi irtaantua ilman, ettei joutuisi maksamaan koko sopimuksen velvoitteita liikkeeseen. Myyjäliikkeellä taas on velvollisuus tehdä asiakkaalle selväksi kaikki sopimusehdot ja varsinkin tärkeimmät, eli kuukausimaksut sekä laitteen lopullinen hinta ja tietysti puhelinliittymään liittyvät velvollisuudet. Kytkysopimus on hyvä keino saada käyttöönsä nykyajan vaatimukset täyttävät laitteet ja erityisesti uusimmat 5G-puhelimet. Elisa Shopit ja DNA Kauppa tarjoavat runsaan valikoiman osamaksulaitteita, kuten älypuhelimia ja tabletteja.

Paras liittymätarjous

Mikä on paras liittymätarjous ja mistä sellaisen löytää? Suomessa on kuluttajan onneksi tervettä kilpailua, sillä operaattoreita on useampia. Tarjoukset vaihtelevat ja siksi kannattaa aina tarkistaa uusimmat kampanjat ennen liittymän hankkimista. Ennen parhaan tarjouksen metsästystä pitää miettiä, mitä tarvitsee. Käyttääkö puhelinta vain puhumiseen ja pienimuotoiseen sometukseen, vai aikooko katsella videokuvaa tai käyttää puhelinta tukiasemana? Nämä tiedot mielessä kannattaa suunnata vertailusivuille, joihin eri operaattoreiden liittymiä on koottu kätevästi rinnakkain vertailtavaksi.

Kokemuksia mobiililaajakaistoista

Mobiililaajakaistat ovat tällä hetkellä ehkä merkittävin tuote koko mobiilibisneksessä. Tiedonsiirtomäärät ja -nopeudet ovat pääosassa useimmiten, kun ollaan hankkimassa uutta 4G- tai 5G-liittymää. Eri käyttötavat vaativat eri nopeuksia. Monilla onkin kokemuksia liian hitaasta datayhteydestä. Perussääntö on, että 1 Mbit/s nopeus riittää oikein hyvin sometukseen ja vaikka sähköpostien lukemiseen. Mutta jos katselee elävää kuvaa tai harrastaa raskaampaa nettipelailua, pitää vauhdin olla 100 Mbit/s, mikäli haluaa sujuvaa ja tökkimätöntä käyttömukavuutta. Jos liittymää käyttää muiden laitteiden tukiasemana eli hotspotina, on varminta valita 300 Mbit/s tai sitä nopeampi liittymä. Viime vuonna kuluttajakäyttöön tuli 5G, ja silloin uudet nopeat yhteydet tulivat mahdolliseksi jo tietyillä alueilla ja nopeuden käsitteessä mennään taas reippaasti eteenpäin.

Mobiililaajakaistat

Halvin nettiliittymä

4G on nykyään varsin käyttökelpoinen ja nopea nettiliittymä kotikäyttöön. Myös 5G-vaihtoehtoja on jo saatavilla tietyissä paikoissa. Jos puhelimessa on vähintään 100 Mbit/s, voi puhelinta käyttää aika mukavasti muiden laitteiden tukiasemana. Mutta tarjolla on myös 4G-nettiliittymiä, joissa on pelkkä dataominaisuus. Halvin vaihtoehto kodin tukiasemaksi on siis sim-kortti pelkällä datalla. Tukiasemana voi toimia joko reititin tai niin sanottu mokkula. Reititin on yhteyskeskus, johon eri laitteet voi yhdistää joko johdolla tai wifillä langattomasti. Mokkula on nykyään yleensä langaton yhteyslaite, johon yhdistetään kodin tietotekniikkaa niin ikään langattomasti.