Puhelinliittymä ilman kuukausimaksua

Puhelinliittymä ilman kuukausimaksua - Kuukausimaksuttomat Prepaid -liittymät

Puhelinliittymä ilman kuukausimaksua

Suurin osa nykypäivän puhelinliittymistä maksetaan kuukausimaksulla. Näin vältytään siltä, että laskut kasvaisivat esimerkiksi videoiden katsomisen vuoksi yllättävän suuriksi. Kuukausimaksulliseen liittymään kuuluu yleensä tietty määrä dataa, puheaikaa ja tekstiviestejä kuukaudessa. Liittymästä maksetaan sama maksu, riippumatta siitä, paljonko tästä paketista todellisuudessa käyttää.

Liittymä käytön mukaan

Kaikki eivät kuitenkaan käytä kännykkää jatkuvasti. Jos kännykkä on lähinnä satunnaisessa käytössä, ei kuukausimaksullisissa liittymissä oikeastaan ole järkeä. Usein kuukausimaksut nimittäin ylittävät todellisen kulutuksen. Onneksi lähes kaikki operaattorit tarjoavat kuitenkin mahdollisuutta kuukausimaksuttomaan liittymään. Tällaisissa liittymissä maksat ainoastaan puhelimen käytöstä. Tällaisessa liittymässä puheluille on määritelty kiinteä minuuttihinta. Samoin tekstiviestille on aina jokin yksikköhinta. Jos haluat puhelimeesi myös netin, on siihen yleensä saatavilla tiedonsiirtomaksu, joka laskuttaa aina tietyn summan per siirretty data. Varsinkin netin käyttäminen saattaa kuitenkin tulla tällaisella liittymällä kalliiksi. Siksi kuukausimaksuton liittymä sopii parhaiten heille, jotka tarvitsevat vain puheluita ja tekstiviestejä.

Vähän puhelinta käyttävillä kuukausimaksut ylittävät todellisen kulutuksen. Onneksi lähes kaikki operaattorit tarjoavat kuitenkin mahdollisuutta kuukausimaksuttomaan liittymään.

Edullinen liittymä vähän puhuvalle

Jos puhut puhelimessa vain harvakseltaan, kannattaa ehdottomasti hankkia sellainen liittymä, jossa maksat vain puhutuista minuuteista. Kuukausimaksullisiin liittymiin kuuluu usein satoja minuutteja puheaikaa kuukaudessa. Jos et puhu puhelimessa kuin lyhyitä aikoja kerrallaan, tulet helposti maksaneeksi turhasta. Kannattaa kuitenkin vertailla erilaisia liittymiä, sillä toisinaan puhuttuja minuutteja kertyy kuukaudessa yllättävänkin paljon. Tällöin kuukausimaksullinen liittymä saattaa lopulta tullakin halvemmaksi.

  • Jos käytät puhelinta vain vähän, kannattaa hankkia liittymä, jossa ei ole kiinteää kuukausihintaa.
  • Kannattaa vertailla erilaisia liittymiä ennen ostopäätöstä. Joskus kuukausihinta onkin halvempi kuin käytön mukaan laskutettava liittymä.

Kuukausimaksuttomat liittymät - vertailemalla säästät

Ennen uuden liittymän hankkimista kannattaa ehdottomasti tarkkailla omaa puhelinkäyttäytymistään. Usein kuvittelemme käyttävämme vähemmän aikaa puhelimessa puhumiseen ja viestittelyyn kuin mitä todellisuudessa käytämme. Jos puheluita kertyy kuukausittain yllättävän paljon, saattaa käytön mukaan laskutettava liittymä tulla huomattavasti kuukausimaksullista liittymää kalliimmaksi. Toisaalta sama pätee myös toisinpäin. On turha maksaa 500 minuutin puheajasta, jos todellisia puheminuutteja kertyy kuukaudessa vain 100. Analysoi siis ensin omaa käyttötarvettasi. Sen jälkeen kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjontaa. Vertailemalla saatat säästää huomattavia summia, joten siihen kannattaa todella panostaa.