SIM-kortin vaihto - Pitääö tilata uusi vai käyö vanha?

Oletko vaihtamassa puhelinta? Mistä tiedät vaihtaako vanha vai ottaako uusi?

Uuden SIM-kortin tilaus - Ohjeet vaihtoon

Mikäli SIM-korttisi on rikkoontunut, ei jostain syystä toimi tai jos uusi puhelimesi ei tue nykyistä SIM-korttiasi, pitää sinun vaihtaa uusi SIM-kortti. Uuden SIM-kortin saa yleensä tilattua näppärästi suoraan omalta operaattorilta. SIM-kortin vaihtaminen puhelimeen on myös helppoa.

Mikä SIM-kortti käy puhelimeeni?

Markkinoilla on käytössä kolme erilaista SIM-korttikokoa, jotka ovat mini, mikro ja nano. Näistä miniä käytetään hyvin usein tablettitietokoneissa ja peruspuhelimissa. Yleisin älypuhelimissa käytettävä SIM-korttikoko on ehdottomasti mikro. Myös monet uudemmat tabletit käyttävä nimenomaan mikro-korttikokoa. Nano on kaikista pienin SIM-korttikoko. Sen käyttö yleistyy selvästi koko ajan ja esimerkiksi suosituissa Applen iPhone-puhelimissa on ollut käytössä nano-kokoinen SIM-kortti jo iPhone 5 -mallista eteenpäin. Omaan puhelimeen sopivan SIM-kortin kertoo helpoiten puhelimen valmistaja. Netistä löytyy helposti tietoa siitä, mikä SIM-kortti käy juuri omaan puhelimeen ja kyseiseen malliin.

SIM-kortin vaihto iPhonessa

SIM-kortin vaihto uusiin älypuhelimiin on todella helppoa ja ohjeita kortin vaihtamiseen juuri omaan puhelimeen saa niin omalta operaattorilta, laitevalmistajalta kuin netistäkin. SIM-kortin vaihto iPhoneen käy helposti. SIM-kortin alusta avataan asettamalla paperiliitin tai SIM-kortin poistotyökalu alustan vieressä olevaan reikään samalla työntäen liitintä sisäänpäin kohti iPhonea. Tämän jälkeen luukku aukeaa ja SIM-kortti voidaan asettaa paikalleen.

  • Uuden SIM-kortin vaihto on helppoa
  • SIM-korttikokoja on kolme: normaali, eli mini, mikro ja nano

SIM-kortin vaihto pienempään tai leikkaus

Mikäli SIM-kortti pitää vaihtaa pienempään, on vaihtoehtoja kaksi. Voit joko tilata uuden SIM-kortin operaattoriltasi tai leikata nykyisen SIM-kortin sopivan kokoiseksi. Turvallisin tapa on tilata uusi kortti, mutta toki leikkaaminenkin onnistuu, kun sen tekee huolella. Kannattaa kuitenkin muistaa, että leikkaaminen voi rikkoa SIM-kortin. Mikäli leikkaamiseen päätyy, löytyy netistä paljon video-ohjeita, kuinka leikkaaminen kannattaa suorittaa. SIM-kortin leikkaamisen voi tehdä joko leikkurilla tai jopa tavallisilla terävillä keittiösaksilla. Lisäksi tarvitset kuulakärkikynän ja viivoittimen SIM-kortin viivojen jäljittämiseksi.