Liittymä ilman luottotietoja - Liittymä luototiedot menettäneelle

Liittymän avaaminen ilman luottotietoja on usein vaikeaa, jopa mahdotonta.

Voiko liittymän saada ilman luottotietoja?

Yhä useammalla suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, joka saattaa vaikeuttaa elämää merkittävästi. Esimerkiksi uuden puhelinliittymän avaaminen saattaa olla vaikeaa luottotiedottomalle. Moni pohtii, voiko liittymää edes saada ilman luottotietoja. Tämä riippuu täysin operaattorista, mutta useimmiten ainakin prepaidin hankkiminen onnistuu.

Prepaid hyvä liittymä luottotiedot menettäneelle

Ennakkoon maksettavat prepaid-liittymät ovat hyvä ja varma valinta luottotietonsa menettäneeltä. Koska maksat puhelimesi käytöstä ennakkoon, ei operaattori ole yleensä kiinnostunut maksuhistoriastasi. Prepaid-liittymä on helppo ostaa joko kioskilta tai suoraan haluamasi operaattorin verkkokaupasta. Prepaid-liittymässä maksat siis ensin aloituspakkauksesta, joka sisältää SIM-kortin. Tämän jälkeen voit ladata liittymälle haluamasi summan rahaa, jolla sitten käytät puhelinta saldon loppumiseen saakka. Tämän jälkeen lataat puhelimeesi lisää saldoa. Prepaid-liittymä on hyvä valinta ihmisille, joiden taloudellinen tilanne saattaa vaihdella kuukausittain. Koska maksat käytöstä etukäteen, ei kuun lopussa tarvitse pelätä yllättäviä laskuja.

Ehdot liittymän saamiseksi

Vaikka luottotiedot olisivatkin menneet, ei prepaid-liittymä ole ainoa vaihtoehto. Operaattorista riippuen on mahdollista avata ihan perinteinenkin puhelinliittymä kuukausimaksulla. Tämä edellyttää kuitenkin yleensä vakuusmaksun maksamista. Ennen liittymän avausta maksat siis operaattorille tietyn summan vakuutena. Summa vaihtelee operaattoreittain, mutta useimmiten kyse on muutamasta sadasta eurosta. Toisinaan tästä voi kuitenkin neuvotella operaattorin asiakaspalvelun kanssa. Myös sillä on merkitystä, millainen taloudellinen tilanteesi on tällä hetkellä. Jos olet jo maksanut velkasi ja sinulla on vakituiset tulot, on vakuutena vaadittava summa pienempi.

  • Useimmat operaattorit vaativat ennakkoon vakuusmaksua.
  • Ehdoista voi useimmiten neuvotella ja oma taloudellinen tilanteesi vaikuttaa liittymän avaamiseen.

Kiinteähintainen liittymä on helppo valinta

Jos oma taloudellinen tilanteesi on epävarma tai jos rahaa ei esimerkiksi ulosoton vuoksi ole käytettävissä kovin paljoa, kannattaa mahdollisuuksien mukaan valita kiinteähintainen liittymä. Taloutta on huomattavasti helpompi suunnitella, jos menot pysyvät suunnilleen samoina kuukaudesta toiseen. Kiinteähintaisen liittymän avulla vältyt ikäviltä yllätyslaskuilta ja pystyt aina varautumaan laskusi suuruuteen. Sinulle sopivimman liittymän löydät vertailemalla eri operaattoreiden tarjontaa. Epäselvissä tilanteissa kannattaa aina myös kysyä neuvoa kyseisen operaattorin asiakaspalvelusta. Esimerkiksi vakuus- ja sopimusehdoista on mahdollista neuvotella, etenkin jos olet aiemmin hoitanut puhelinlaskusi ajallaan.