Prepaid liittymät - Vertaa edullisin prepaid puhelinliittymä

Katso parhaat prepaid -liittymät. Vertailussa DNA, Elisa, Telia ja Moi.

Paras prepaid-liittymä?

Prepaid-liittymällä tarkoitetaan sellaista puhelinliittymää, jossa liittymälle ladataan etukäteen tietty määrä saldoa. Maksat siis puhelimen käytöstä ennalta päättämäsi summan, etkä yhtään sen enempää. Prepaid-liittymä sopii hyvin esimerkiksi luottotiedottomalle tai sellaiselle henkilölle, jonka tulot vaihtelevat kuukausittain. Paras prepaid liittymä on sellainen, missä käyttömaksut ovat pienet. Yleensä, lähes poikeuksetta prepaid-liittymät ovat kuukausimaksuttomia ja avausmaksultaan muutamasta eurosta noin viiteen euroon. Prepaideja tarjoavat lähes kaikki suurimmat operaattorit.

Ennakkoon maksettava prepaid sopii nuorelle

Nuoret ja opiskelijat ovat yksi prepaid-liittymien kohderyhmistä. Koska nuori opiskelija joutuu laskemaan tarkasti jokaisen sentin, ei yllätyslaskuihin ole varaa. Normaalia suurempi puhelinlasku saattaa kaataa nuoren talouden pitkäksikin aikaa. Siksi prepaid on hyvä ratkaisu. Nuori voi ladata liittymälle etukäteen sellaisen summan rahaa, johon hänellä on varmasti varaa. Näin ikäviä yllätyksiä ei pääse koskaan syntymään. Summa voi myös vaihdella kuukausittain sen mukaan, miten paljon nuorella on rahaa käytettävissään. Esimerkiksi kesäkuukausina ja kesätöiden aikana on siis helppo ladata puhelimelle enemmän saldoa kuin yleensä. Prepaid-liittymät eivät nykyään ole yhtään niin sanottuja normaaliliittymiä huonompia. Tarjolla on monenlaisia liittymiä, joista suurin osa tarjoaa myös nopeaa 4G-nettiä edulliseen hintaan.

Nuori voi ladata liittymälle sellaisen summan rahaa, johon hänellä on varmasti varaa. Summa voi myös vaihdella kuukausittain sen mukaan, miten paljon nuorella on rahaa käytettävissään.

DNA Prepaid lataus

Yksi prepaid-liittymiä tarjoavista operaattoreista on DNA. DNA:n prepaid-liittymä on erittäin helppokäyttöinen ja sen lataaminen onnistuu monella eri tavalla. Voit ladata prepaid-liittymällesi lisää saldoa esimerkiksi lähimmällä R-kioskilla. Toinen vaihtoehto on ladata saldoa lähimmällä Otto-automaatilla. Nykyaikana harva jaksaa kuitenkaan poistua kotoa lataamaan puhelintaan. Onneksi näin ei tarvitsekaan tehdä. DNA prepaidin lataaminen onnistuu nimittäin myös netissä. DNA Laturi -verkkopalvelussa voit ladata liittymällesi saldoa myös verkkopankkitunnuksilla tai maksukortillasi.

Kenelle prepaid-liittymä sopii?

  • Prepaid sopii erityisesti nuorelle, jolla ei ole säännöllisiä tuloja.
  • Myös luottotiedottomat henkilöt voivat hankkia prepaid-liittymän.

Prepaid saldon tarkistus

Kun olet ladannut prepaid-liittymääsi saldoa, voit helposti tarkistaa jäljellä olevan saldon määrän. Tapa, jolla saldon voi tarkistaa vaihtelee hieman eri operaattoreilla. Esimerkiksi Telialla voit tarkistaa prepaidisi saldon erillisen mobiilisovelluksen avulla. Voit myös lähettää tekstiviestin erilliseen palvelunumeroon saadaksesi saldosi selville. Tekstiviestitarkistus toimii myös Elisan ja DNA:n prepaid-liittymissä. DNA:n prepaid-liittymän saldon voi tarkistaa myös mobiilisovelluksen kautta. Saldon tarkistus erillisen sovelluksen kautta on kätevää, jos käytössäsi on toimiva nettiyhteys ja älypuhelin. Jos taas luotat perinteisiin karvalakkimalleihin, tekstiviestin lähettäminen on helpoin ja nopein tapa tarkistaa liittymän saldo.

Prepaid liittymä mokkulaan

Prepaid-liittymä ei ole pelkästään puhelinta varten. Voit myös hankkia itsellesi edullisen prepaid-nettiliittymän, jonka saat asennettua esimerkiksi mokkulaan. Yksi hyvä vaihtoehto on DNA:n Dataprepaid-liittymä, jonka avulla voit surffailla netissä ilman pelkoa yllätyslaskuista. Liittymästä on saatavilla useita eri versioita. Voit ostaa esimerkiksi yhden gigan datapaketin noin kymmenellä eurolla tai vaihtoehtoisesti yli 300 megan huippunopean yhteyden 30 vuorokaudeksi noin 60 eurolla. Valitse liittymä oman tarpeesi mukaan.

Prepaid ulkomailla

Useimmat prepaidit toimivat myös ulkomailla, joskin hinnat saattavat olla hieman korkeammat kuin kotimaassa. Tämä kannattaa aina tarkistaa omalta operaattoriltasi. Useimmiten puhelimen käyttö muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa on saman hintaista kuin Suomessa. Muissa EU- ja ETA-maissa hinta saattaa olla aavistuksen korkeampi kuin kotona. Prepaid-liittymät toimivat myös kaukomailla, mutta hinnat ovat usein huomattavasti korkeammat kuin Suomessa. Toisaalta prepaid on kuitenkin hyvä vaihtoehto reissuun, sillä laskut eivät pääse ulkomaillakaan kasvamaan liian suuriksi.

Elisan prepaidliittymät

Yksi prepaid-liittymiä tarjoavista operaattoreista on kotimainen Elisa. Elisa Saunalahti prepaid -liittymä on edullinen vaihtoehto sinulle, joka haluat maksaa puhelimen ja netin käytöstä etukäteen. Aloituspakkaus on netistä tilattaessa 5,9 euroa ja se sisältää SIM-kortin lisäksi puheaikaa 6 euron edestä. Kun olet hankkinut aloituspakkauksen, voit ladata prepaidillesi haluamasi summan rahaa. Elisan prepaid-liittymän hinnat ovat varsin kilpailukykyiset. Maksat puheluista 0,066 euroa minuutilta, tekstiviesteistä 0,066 euroa kappaleelta ja datasta 0,066 euroa megatavulta. Kun saldo loppuu, voit aina ladata liittymällesi helposti lisäsaldoa. Maksat ainoastaan puhelimen käytöstä.