WiFi-puhelut parantavat kuuluvuutta

WiFi-puhelut mahdollistavat paremman kuuluvuuden - näin otat sen käyttöön!

WiFi-puhelut parantavat kuuluvuutta

WiFi-puheluissa hyödynnetään langatonta WLAN-verkkoa, mikä mahdollistaa paremman kuuluvuuden esimerkiksi matalaenergiataloissa tai kellareissa, missä kuuluvuus on perinteisellä matkapuhelinliittymällä huono.

📱 WiFI-puhelut toimivat normaalien puheluiden tapaan, joten WiFi-verkossa voi soittaa ja vastaanottaa puheluita.

Ainoastaan hätäpuhelut ovat puheluita, joissa ei voi hyödyntää WiFi-puheluita ainakaan vielä. WiFI-puheluiden aikana voi myös liikkua normaalisti ja puhelin hyppää tarvittaessa ilman häiriöitä WiFI-verkosta matkapuhelinverkkoon. WiFi-puhelut toimivat WiFi-ominaisuutta tukevilla puhelimilla ja liittymillä.

Vanhoissa puhelimissa ei ole vielä WiFI-tukea, joten tarkista aina ensin tukeeko käytössä oleva puhelimesi WiFi-puheluita. WiFi-puhelut ovat mahdollisia uusissa liittymissä ja puhelimissa automaattisesti, eikä niitä tarvitse siihen yleensä erikseen aktivoida. WiFi-puhelut toimivat nykyään prepaid-liittymissäkin.

Ohje: Näin otat käyttöön WiFi-puhelut:

WiFi-puheluiden käyttöönotto on helppoa. Katso alta ohjeet ja aloita käyttäminen jo tänään!

1. Tarkista puhelinvalmistajan sivuilta tukeeko puhelimesi WiFi- ja 4G-puheluita ja selvitä tukeeko liittymäsi WiFi puheluita.
2. Tarkista puhelimesi asetukset. Useimmiten asetukset ovat automaattisesti kunnossa. Tarkista WiFi -asetukset seuraavasti:
2.1. Sovellukset > Asetukset > Wi-Fi-puhelu > Päällä
2.2. Sovellukset > Asetukset > Mobiiliverkot > VoLTE-puhelu > Päällä
2.3. Sovellukset > Asetukset > Mobiiliverkot  > Network mode > LTE/3G/2G (automaattinen yhdistäminen)
3. Käynnistä puhelin uudelleen. WiFi puhelut on valmiit käytettäväksi.

WiFi -puhelut DNA:n liittymisssä

DNA on aktivoinut WiFi-puhelut lähes kaikille liittymillensä. Mikäli liittymääsi ei ole vielä aktivoitu WiFi-puheluita, voit tilata WiFi-puhelut käyttöösi ottamalla yhteyttä DNA:n asiakaspalveluun. Huomioithan, että WiFi-puheluita ei voi tilata ihan kaikkiin liittymiin. Voit tarkistaa rajoitteet DNA:n sivuilta tästä.

Halvimmat liittymät puhelimeen DNA:lta. Katso liittymätarjoukset.

WiFi-puhelut ovat halpa vaihtoehto ulkomailla

WiFi-puheluiden hyödyntäminen on kannattavaa myös ulkomailla. Kaukokohteissa matkapuhelinliittymien hinnat ovat korkeita Suomeen soitettaessa, kun taas WiFi-puhelun avulla voi puhua, kuin puhelu lähtisi kotimaasta. Kuitenkin EU-maissa on edullisempaa soittaa matkapuhelinverkon kautta, jos asiakas soittaa siellä paikallisiin puheluihin tai muualle EU-maihin kuin Suomeen.

EU-maissa roaming-puhelut ovat matkapuhelinverkossa yleensä edullisia ja useimmissa liittymissä hinta on sama kuin kotimaanpuheluissa. Ulkomailla yleensä hotelleissa ja kahviloissa on tarjolla ilmainen WiFi, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös puheluissa. Kaikki laitteet yleensä suosivat automaattisesti mobiiliverkkoa, jos sellainen on saatavilla, joten WiFi-verkko tulee valita aina ulkomaillakin erikseen puhelimen asetuksista.

WiFi-puhelu toimii häiriöittä

WiFi-puhelut eivät käytännössä eroa mobiiliverkon välityksellä soitetuista puheluista. Soitat samasta numerosta kuin normaalisti, eikä kuuluvuudessa ole juuri eroja. WiFi-yhteyden tulee toki olla riittävä, jotta se toimii, kuten on asian laita myös puhelinverkon kuuluvuudenkin kanssa. Jos puhelinliittymääsi kuuluu ilmaiset kotimaanpuhelut, toimii sama myös WiFi-puheluiden kanssa, mutta lisäksi myös ulkomailta WiFi-yhteydellä soitetut puhelut ovat sinulle ilmaisia. Puhelimen WiFi-ominaisuutta kannattaakin ehdottomasti hyödyntää.

Katso parhaimmat liittymätarjoukset tästä

{{5g="/utility-pages/components10"}}

{{4g="/utility-pages/components11"}}

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}