WiFi-puhelut parantavat kuuluvuutta

WiFi-puhelut mahdollistavat paremman kuuluvuuden tiloissa missä on netti.

WiFi-puhelut parantavat kuuluvuutta

WiFi-puheluissa hyödynnetään langatonta WLAN-verkkoa, mikä mahdollistaa paremman kuuluvuuden esimerkiksi matalaenergiataloissa tai kellareissa, missä kuuluvuus on perinteisellä matkapuhelinliittymällä huono. WiFI-puhelut toimivat normaalien puheluiden tapaan, joten WiFi-verkossa voi soittaa ja vastaanottaa puheluita. Ainoastaan hätäpuhelut ovat puheluita, joissa ei voi hyödyntää WiFi-puheluita ainakaan vielä. WiFI-puheluiden aikana voi myös liikkua normaalisti ja puhelin hyppää tarvittaessa ilman häiriöitä WiFI-verkosta matkapuhelinverkkoon. WiFi-puhelut toimivat WiFi-ominaisuutta tukevilla puhelimilla ja liittymillä. Vanhoissa puhelimissa ei ole vielä WiFI-tukea, joten tarkista aina ensin tukeeko käytössä oleva puhelimesi WiFi-puheluita. WiFi-puhelut ovat mahdollisia uusissa liittymissä automaattisesti, eikä niitä tarvitse siihen yleensä erikseen aktivoida. WiFi-puhelut eivät toimi prepaid-liittymissä, eikä WiFi-verkossa voi lähettää multimediaviestejä.  

Ohje: Näin otat käyttöön WiFi-puhelut:

1. Tarkista puhelinvalmistajan sivuilta tukeeko puhelimesi WiFi- ja 4G-puheluita ja selvitä tukeeko liittymäsi WiFi puheluita.

2. Tarkista puhelimesi asetukset. Useimmiten asetukset ovat automaattisesti kunnossa. Tarkista WiFi -asetukset seuraavasti:

2.1. Sovellukset > Asetukset > Wi-Fi-puhelu > Päällä
2.2. Sovellukset > Asetukset > Mobiiliverkot > VoLTE-puhelu > Päällä
2.3. Sovellukset > Asetukset > Mobiiliverkot  > Network mode > LTE/3G/2G (automaattinen yhdistäminen)

3. Uudelleen käynnistä puhelin. WiFi puhelut on valmiit käytettäväksi.

WiFi -puhelut Elisan liittymisssä

Elisa on aktivoinut WiFi-puhelut kaikille Elisan Saunalahti 4G -liittymille syksyn 2018 aikana. Mikäli liittymääsi ei ole vielä aktivoitu WiFi-puheluita, voit tilata WiFi-puhelut käyttöösi lähettämällä tekstiviestin TILAA wifipuhelu numeroon 18258 (maksuton). Huomioithan, että WiFi-puheluita ei voi tilata ihan kaikkiin liittymiin. Voit tarkistaa rajoitteet Elisan sivuilta tästä.

WiFi-puhelut ovat halpa vaihtoehto ulkomailla

WiFi-puheluiden hyödyntäminen on kannattavaa myös ulkomailla. Kaukokohteissa matkapuhelinliittymien hinnat ovat korkeita Suomeen soitettaessa, kun taas WiFi-puhelun avulla voi puhua, kuin puhelu lähtisi kotimaasta. Kuitenkin EU-maissa on edullisempaa soittaa matkapuhelinverkon kautta, jos asiakas soittaa siellä paikallisiin puheluihin tai muualle EU-maihin kuin Suomeen. EU-maissa roaming-puhelut ovat matkapuhelinverkossa yleensä edullisia ja useimmissa liittymissä hinta on sama kuin kotimaanpuheluissa. Ulkomailla yleensä hotelleissa ja kahviloissa on tarjolla ilmainen WiFi, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös puheluissa. Kaikki laitteet yleensä suosivat automaattisesti mobiiliverkkoa, jos sellainen on saatavilla, joten WiFi-verkko tulee valita aina ulkomaillakin erikseen puhelimen asetuksista.

WiFi-puhelu toimii häiriöittä

WiFi-puhelut eivät käytännössä eroa mobiiliverkon välityksellä soitetuista puheluista. Soitat samasta numerosta kuin normaalisti, eikä kuuluvuudessa ole juuri eroja. WiFi-yhteyden tulee toki olla riittävä, jotta se toimii, kuten on asian laita myös puhelinverkon kuuluvuudenkin kanssa. Jos puhelinliittymääsi kuuluu ilmaiset kotimaanpuhelut, toimii sama myös WiFi-puheluiden kanssa, mutta lisäksi myös ulkomailta WiFi-yhteydellä soitetut puhelut ovat sinulle ilmaisia. Puhelimen WiFi-ominaisuutta kannattaakin ehdottomasti hyödyntää.