Mobiililaajakaistat vertailussa - Säästä jopa 30% hinnassa - Parhaat tarjoukset!

Katso parhaat mobiililaajakaista yhteydet ja valitse itsellesi sopivin

Vertaa ja valitse käyttötarkoitukseen oikea mobiililaajakaista

Kun valitset käyttöösi mobiililaajakaistaa, on tärkeää miettiä miten käytät nettiä.

💡Jos käytät internetiä yhdellä laitteella etkä tarvitse kaikista nopeinta internetyhteyttä, kannattaa eri palveluntarjoajilta katsoa sellaista mobiililaajakaistaa, jonka nopeus on rajoitettu 50-100 Mbit/s.

Tämä on teoreettinen maksiminopeus ja todellinen käyttönopeus on yleensä tätä matalampi, mutta silti nopeus on riittävä kohtuulliseen käyttöön. Esimerkiksi videoiden katselu luonnistuu hyvin tällä tiedonsiirtonopeudella. Jos taloudessasi käytetään samanaikaisesti montaa älylaitetta, joka vaatii internetyhteyden, kannattaa katsella hieman nopeampia nettiliittymiä.

Mobiililaajakaistat tulevat yleensä rajoittamattomalla netillä, joten voit käyttää huoletta nettiä kuinka paljon tahdot. Voit myös ostaa prepaid-liittymän, jossa maksat vain käytön mukaan. Pieniin laitteisiin, jotka kuitenkin lähettävät tietoa, kuten riista- ja turvakameroihin, kannattaa ostaa hitaan tiedonsiirron liittymä.

Mobiililaajakaistavertailu - Vertaamalla jopa 30% säästö

Mobiililaajakaistalla tarkoitetaan sellaista internetyhteyttä, joka hyödyntää mobiiliverkkoa. Se poikkeaa puhelinliittymästä siten, että sen avulla ei voi soittaa tavanomaisia puheluita tai lähettää tekstiviestejä. Näitä käytetäänkin tableteissa, tietokoneissa ja muissa pienlaitteissa. Koska palveluntarjoajia on useita, kannattaa kilpailuttaa itsellesi sopiva liittymä ja voit säästää selvää rahaa.

Jos käytät internetiä yhdellä laitteella etkä tarvitse kaikista nopeinta internetyhteyttä riittää hitaampikin yhteys. Jos taloudessasi käytetään samanaikaisesti montaa älylaitetta, joka vaatii internetyhteyden, kannattaa katsella hieman nopeampia nettiliittymiä.

Vertailun avulla löydät nopeasti halvimman mobiililaajakaistan

Suomessa on useampi mobiililaajakaistan tarjoaja. Kolmella suurimmalla eli DNA:lla, Telialla ja Elisalla on omat matkapuhelinverkot, joissa he voivat operoida. Näiden lisäksi markkinoilta löytyy muutamia muita toimijoita, kuten MOI, jotka käyttävät muun operaattorin verkkoa. Koska operaattoreilla on samankaltaiset lähtökohdat, kannattaa vertailla eri liittymien hintoja. Ei kannata myöskään maksaa turhasta, eli jos käyttösi on maltillista, niin et välttämättä tarvitse kaikista nopeinta internetyhteyttä. Voit aina tarkistaa uusimmat tarjoukset operaattorien kotisivuilta tai meidän etusivulta.

4G mobiililaajakaistat vertailussa

Suomessa on kolme matkapuhelinverkkoa. Näiden kattavuudet ovat likimain samat ympäri Suomen, joten tämä ei juuri erota eri operaattoreita. Kannattaa huomioida, että paikallisesti operaattoreilla saattaa olla hieman kuuluvuuseroja, joten kannattaa tarkistaa ennen ostoa oma tilanteesi.

Koska kuuluvuudet ovat likimain samoja, eroja voidaan tehdä hinnoissa, tiedonsiirtonopeuksissa ja määräaikaisuuksissa.

💡Kaikkien operaattoreiden nopeudella 300 Mbit/s varustettu 4G mobiililaajakaista maksaa noin 30 euroa kuukaudessa, tätä hitaammilla yhteyksillä on muutamien eurojen eroja.

Elisan ja DNA:n valvontalaitteille ja älylaitteiden etäohjaukseen soveltuvan hitaan tiedonsiirron liittymät ovat hieman halvempia kuin Telian.

Liittymiä kannattaa vertailla tarpeidensa pohjalta

  • Kannattaa valita omaan käyttöön sopiva liittymä
  • Operaattoreiden kuuluvuusalueet ovat likimain samat kaikkialla Manner-Suomessa

Mobiililaajakaistatarjoukset

👉 Elisa tarjoaa neljää eri mobiililaajakaistaa. Kolme näistä oli suunnattu peruskäyttöön ja neljäs valvontalaitteisiin. Elisan nopeammista liittymistä saa halutessaan S-bonusta.

👉 Telialta oli valittavissa joko 1000, 450, 300 tai 200 Mbit/s. Samoin näissä liittymissä ensimmäisen vuoden kuukausimaksu oli muutaman euron vähemmän kuin tämän jälkeen.

👉 DNA:lla oli myynnissä 1000, 400, 200 ja 10 Mbit/s perusliittymät, hidas DNA Laitenetti ja prepaid-liittymä.

Kuten kahdella edelliselläkin, DNA:n ensimmäinen vuosi on hieman edullisempi kuin seuraavat. Moi Mobiili toimii DNA:n verkossa ja tarjoaa hieman halvemman mobiililaajakaista liittymän kuin kolme suurta operaattoria.

Saunalahti mobiililaajakaista Mini soveltuu turvakameraan

Turvakamerat ja riistakamerat ovat laitteita, jotka voivat joko hyödyntää muistikorttia tai sitten mobiiliverkkoa tiedonsiirtoon. Jos haluat reaaliaikaisesti kuvia tai videoita kamerastasi, tulee sinun varustaa laitteesi SIM-kortilla ja mobiililaajakaistalla. Elisa tarjoaa tätä varten Saunalahti Mini -liittymää. Tässä nopeus on rajoitettu 0,12 Mbit/s. Tämä nopeus tarkoittaa, että se voi lähettää yhden peruskuvan muutamassa sekunnissa tai muutaman sekunnin mittaisen videon alle minuutissa. Saunalahti Mini maksoi kesäkuussa 2018 ensimmäisen vuoden 3,90 €, jonka jälkeen hinta nousee eurolla.

Kiinteähintaiset mobiililaajakaistat

Voit valita mobiililaajakaistan muutamalla eri maksutavalla. Tavallinen tapa on valita kiinteähintainen mobiililaajakaista, jossa maksat ennalta sovitun kuukausimaksun, johon kuuluu tietyn nopeuksinen internetyhteys. Mobiililaajakaista tulevat yleensä ilman datakattoa, joten kuukausimaksuun kuuluu niin paljon datansiirtoa kuin haluat. Samoin näihin liittyy yleensä tietty määrä datansiirtoa EU- ja ETA-alueella. Tällaisen liittymän kanssa ei tule epämiellyttäviä yllätyksiä.

❗ Kannattaa tarkastaa etukäteen onko liittymäsi määräaikainen. Samoin hinta saattaa muuttua esimerkiksi vuoden jälkeen.

Vaihtoehtona kiinteähintaiselle mobiililaajakaistalle on joko prepaidliittymä, jossa maksat etukäteen tietyn määrän datansiirtoa tai vuorokausimaksu, jossa maksat netinkäytöstä vain niinä vuorokausina, kun käytät nettiä. Viimeiseen vaihtoehtoon kuuluu yleensä kiinteä kuukausimaksu.

Tutustu ajankohtaisiin liittymätarjouksiin tästä!

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}

{{prepaid="/utility-pages/components8"}}

{{lapsille="/utility-pages/components9"}}

{{5g="/utility-pages/components10"}}