Halvin liittymä vertailu

Katso edullisin puhelinliittymä

-
Kaikki
Rajaton
+
-
Kaikki
Rajaton
+
-
Kaikki
Rajaton
+

Halpa ei tarkoita huonoa, vaan monessa tilanteessa asia on jopa päinvastoin. Älypuhelinten tehokäyttäjät vaativat liittymiltä huippunopeaa nettiä, rajattomasti tekstiviestejä ja puheminuutteja sekä muita herkkuja, mutta monille riittää hyvinkin yksinkertainen liittymätyyppi. Tällainen vaihtoehto on usein myös erittäin edullinen, mutta kattaa kaikki tarpeet.

Halvin liittymä vertailu

Halpa liittymä nuorelle

Nuoret käyttävät yleensä runsaasti nettiä, jonka takia on hyvä valita rajattomasti dataa sisältävä liittymä. Esimerkiksi Moin tarjoama 4 gigan kuukausittainen datapaketti tulee täyteen hyvin nopeasti, mikäli nuori käyttää paljon esimerkiksi videoiden suoratoistopalveluita, Instagramia, Facebookia tai musiikkipalveluita. Pelkän Facebookin käyttö ei sinänsä kuluta dataa juuri lainkaan, mutta sinne ladattu sisältö voikin olla todellinen datasyöppö. Jotta puhelinlaskussa ei olisi ikäviä yllätyksiä, on parasta valita liittymä, jossa on rajattomasti dataa. Näin voi olla varma, että kuukausittainen puhelinlasku pysyy ennalta sovituissa summissa. Osa operaattoreista tarjoaa mojovia alennuksia nuorille. Esimerkiksi Telia tarjoaa etuja alle 28-vuotiaille ja opiskelijoiksi tunnistautuneille. Elisalla liittymien nuorisoalennukset koskevat alle 26-vuotiaita asiakkaita.

Osa operaattoreista tarjoaa huikeita alennuksia nuorille. Esimerkiksi Telia tarjoaa etuja alle 28-vuotiaille ja opiskelijoiksi tunnistautuneille. Elisalla liittymien nuorisoalennukset koskevat alle 26-vuotiaita asiakkaita.

Halvin tapa surffata

Suomi on datankäytössä maailman kärkimaita. Suomalaisissa liittymissä data onkin hyvin halpaa. Monille paras vaihtoehto on rajaton dataliittymä, joka tarjoaa huolettomuutta. Jos tiedonsiirto on vähäisempää, sopii jokin superedullisista liittymistä hyvin. Esimerkiksi DNA Mini Data on mainio vaihtoehto niille, joiden netinkäyttö sisältää lähinnä sähköpostien tai uutisartikkeleiden lukua. Halvin rajaton 3G-liittymä löytyy myös DNA:lta ja kulkee nimellä Äly 21M. Koville surffaajille Moi Mobiili Rajaton on harkitsemisen arvoinen, sillä se on tämän hetken halvin 4G-dataliittymä.

Hyvä ensiliittymä

Koska puhelimia on käytössä paljon myös lapsilla, on syytä miettiä lasten liittymätarpeita. Millainen on paras ensiliittymä? Päätökseen vaikuttaa moni asia, kuten lapsen ikä, puhelimen pääsääntöinen käyttötarkoitus ja perheenjäsenten käytössä olevat liittymät. Onko esimerkiksi datapaketti tarpeen? Ensimmäistä puhelinta ja liittymää hankkiessa kannattaa myös tutkia, saako näiden kahden tuotteen yhtäaikaisesta ostamisesta alennusta. Jos hinta on tärkein tekijä, edullisin liittymä löytyy Moilta. 6 euron kuukausihinta sisältää myös 4 gigaa dataa, jolla lapsi hoitaa tärkeimmät nettiasiansa näppärästi. Toisinaan paras liittymävaihtoehto voi löytyä jopa prepaid-liittymien puolelta.

Liittymän valintaan vaikuttavat tekijät

  • Hinta
  • Nettipaketin tarve
  • Puhelimen käyttötarkoitus

Halpa netti kotiin

Kodin nettiyhteys voi olla nykyään monenlainen. Osa suosii mobiililaitteesta jaettavaa nettiä, toisille valokuituyhteys on ainoa oikea vaihtoehto. Jos surffailuun ei kulu paljoa aikaa, tärkein valintakriteeri on yhteyden hinta. Edullisimmatkin yhteydet ovat nykyään niin nopeita, että peruskäyttö onnistuu vaivatta ja euroja säästyy. Paljon liikkuvalle erinomainen vaihtoehto on niin sanottu mokkula eli reititin. Sen avulla kannettava tietokone ja nettiyhteys kulkevat mukana kotoa vaikka kesämökille. Useamman henkilön taloudessa on hyvä harkita yhdistelmäratkaisuja, joiden avulla yhteyden saa jaettua useammalle samassa taloudessa asuvalle henkilölle. Mihin yhteyteen sitten päätyykään, kilpailutus pari kertaa vuodessa kannattaa. Operaattorien välisen kilpailun ansiosta ostohetkellä edullisin yhteys voikin kohdata voittajansa muutaman kuukauden kuluessa.

Edullinen liittymä älypuhelimeen

Älypuhelimessa nettiliittymä on käytännössä pakollinen. Jo WhatsAppin käyttö vaatii netin, ja monet hoitavat arkisia asioita sähköpostien lukemisesta laskujen maksamiseen ja reittitietojen tarkistamiseen juurikin älypuhelimella. Lähes kaikki nykyaikaiset puhelinliittymät sisältävät nettiyhteyden. Rajattomat dataliittymät ovat erittäin suosittuja, mutta oma käyttäjäkuntansa on prepaid-puhelinliittymillä. Niissä maksetaan vain käytetystä datasta, joten tällainen liittymä sopii esimerkiksi matkailijoille, varapuhelimen liittymäksi tai muuhun hieman satunnaisempaan käyttöön, jolloin ei ole järkeä maksaa kuukausimaksuja.

Halpa liittymä netillä

Jos puhelimella käyttää paljon nettiyhteyttä vaativia sovelluksia tai surffailu kuuluu mieliharrastuksiin, on puhelinliittymissä yksi vaihtoehto ylitse muiden. Se on 4G. Useimmat operaattorit tarjoavat näitä nopeita nettiyhteyksiä, joiden avulla sujuu niin viestittely, videoiden katsominen kuin pelaaminenkin. Jos nettiä käyttää vähemmän, on tarjolla runsaasti muitakin liittymävaihtoehtoja. 3G-liittymä kelpaa hieman vähäisempään surffailuun. Suurin osa liittymistä sisältää nykyään jonkinlaisen datapaketin, joten mikäli kotona on käytössä erillinen nettiyhteys, ei puhelimen netin tarvitse olla kovin kummoinen. Jos käytössä on älypuhelin, jonkinlainen nettiyhteys on kuitenkin käytännössä oltava. Suurin osa sovelluksista nimittäin tarvitsee nettiyhteyden toimiakseen kunnolla, mutta harva sovellus vaatii markkinoiden nopeimpia yhteyksiä.

4G liittymä kotiin

Nopeat 4G-liittymät takaavat mukavan surffailun kotonakin. Liittymä sopii niin puhelimiin, tabletteihin, nettitikkuihin kuin mobiilireitittimiinkin. Tarpeen vaatiessa laitteen voi napata matkaan mukaan, joten liittymä on käytettävissä myös tienpäällä. Perheen kanssa jaettunakaan 4G-liittymä ei hidastele, vaan tarjoaa tarpeeksi nopean nettiyhteyden myös pelaajille ja muille netin tehokäyttäjille. 4G-liittymiä vertailemalla voi löytää parhaan ratkaisun puhelimessa olevan netin rinnalle tai korvaajaksi. Vaihtoehtoja on lähes kaikilla operaattoreilla, joten valintaan vaikuttavat hinta, kuuluvuus ja koko perheen tarpeet.Etsitkö puhelinliittymää tai mobiililaajakaistaa?
Vertailemalla löydät halvimman - Yli 50 liittymätarjousta
Siirry alkuun