Huippunopeat rajattomat 5G liittymät

Rajattomat 5G liittymät puhelimeen. 5G tarjoaa huippunopean netin puhelimeen.

Rajattomat 5G liittymät - Rajattoman netin edut

Rajaton 5G liittymän hankinta kannattaa, jos nettiä käyttää päivittäin runsaasti, ja varsinkin siinä tapauksessa, ettei kotona ole kiinteää yhteyttä käytössä. Suoratoistopalvelujen katsominen onnistuu rajattomalla 5G:llä. Rajaton 5G liittymä on huoleton ja kilpailuttamalla sen voi myös saada huokeaan hintaan.

Edullinen 5G rajaton liittymä on huippunopea!

Rajoittamaton netti sopii nuorelle netin suurkuluttajalle

Nuorelle sopivin netti on yleensä rajoittamaton, sillä silloin laskujen maksajalle eli useimmiten vanhemmille ei tule yllätyksiä puhelinlaskuun. Usein nuoret käyttävät nettiyhteyttä videoiden ja suoratoistopalveluiden katsomiseen, jolloin mahdollinen datakatto tulee äkkiä vastaan.

Nuorenkin liittymä kannattaa kilpailuttaa aika ajoin, sillä vuodessa operaattorien kilpailun myötä hinnat ovat voineet tippua ja myös nettiliittymien nopeudet kasvaa.

Vertailu on vaivattominta tehdä verkossa tästä. Rajoittamattoman netinkäytön sisältävien liittymätyyppien vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota erilaisiin tarjouksiin ja tietysti tiedonsiirtonopeuksiin. Valintaa tehdessä kriteereinä voivat siis olla siirtonopeudet, mahdollisen tarjouksen kesto (yleensä 12/24 kk), sekä pakettiin liittyvät puheajat ja tekstiviestien määrä. Ei kannata maksaa turhasta, joten jos tekstailee pääasiassa netin kautta pikaviestipalvelujen avulla, on tarpeetonta maksaa isosta tekstiviestimäärästä.

Halpa liittymä DNA. Puhelinliittymä halvalla ja nopealla netillä.

3G vs 4G vs 5G liittymät

4G liittymä on nykyisin lähes standardi mobiilikäyttäjien keskuudessa. On toki edelleen syrjäisempiä alueita, joille 4G verkon signaali ei yllä, mutta peitto on jo varsin yhteneväinen 3G:n kanssa. 5G tekee Suomeen tuloaan, mutta lähivuosina se tulee peittämään koko Suomen. Pääosa mobiiliasiakkaista pääsee siis nauttimaan 5G liittymän suuremmasta siirtonopeudesta ja sen myötä tulevista palveluista. 4G liittymän siirtonopeus on parhaimmillaan jopa 1 Gbit/s ja 5G:ssä päästään jo 20 Gbit/s nopeuksiin, vaikkakin käytännössä siirtonopeus on usein tätä alhaisempi. 4G liittymien hinnat ovat laskeneet alkuaikojen tasosta huomattavasti.

❗ Vanhimmat puhelimet eivät kuitenkaan tue 4G- tai 5G-yhteyksiä, joten joillakin käyttäjillä varusteiden taso ei mahdollista 4G:n tai 5G:n käyttöä.

Huolettomampi rajaton netti

  • 5G tuo laajakaistan matkapuhelinverkkoon
  • Rajaton 5G tarjoaa rajattomasti huvia ja hyötyä
  • Rajaton 5G tuo elokuvat ja upeat online-pelit kaikkialle missä kuljet

Netti ilman datarajaa

Nykyään 4G alkaa olla jo itsestään selvyys älypuhelinten käyttäjien keskuudessa. Puhelinten käyttötavat ovat muuttuneet tällä vuosikymmenellä siihen suuntaan että rajattomuus on Suomessa yhä tavanomaisempi liittymän valinnan kriteeri. Varsinkin viihdepalvelut, kuten suoratoistoelokuvat ja TV-sarjat eivät onnistu ilman 4G:tä ja rajattomuus on käyttömukavuuden kannalta oleellinen ominaisuus.

Hintakilpailu on tehnyt hyvää suomalaiselle netinkäyttäjälle ja datarajattomien liittymien kuukausikustannukset liikkuvat 20 ja 30 euron välillä. Huolettomuus seuraa mukana, kun ei tarvitse miettiä, paljonko sitä verkkoa on tullut käytettyä. Verkosta saa helposti eteensä kaikki vaihtoehdot, joten kilpailutus onnistuu tuossa tuokiossa.

EU datapaketit

Matkustelevaisille tulee tietysti eteen se tosiseikka, että mennään oman palveluntarjoajan alueen ulkopuolelle. Silloin pitää miettiä kustannuksia, sillä vieraassa verkossa on aina yksi laskuttaja lisää. EU-normien mukaan soittaminen toisesta EU-maasta suomalaisella liittymällä maksaa nykyään vain saman verran kuin kotimaassa. Samoin puhelun vastaanottaminen on maksutonta. Tämä koskee vain kohtuullista käyttöä eli ajoittaista matkustelua, ei pysyvämpää ulkomailla oleskelua. Samojen säännösten mukaan datasiirto- eli niin sanottu EU-perusmaksu on 0,0057 €/Mt. Eli jollei muuta ole sovittu oman operaattorin kanssa, niin tiedonsiirtoihin tulee tuo summa päälle.

Moi halpa netti puhelimeen.

Moi Rajaton

Operaattori Moi tarjoaa monenlaisia paketteja monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Moi Rajattomia on useita eri variaatioita. Jos haluat vain yhden liittymän, niin Moi Rajattoman datan liittymiä valitessa on vain mietittävä, paljonko puheaikaa datan rinnalle haluaa. Mikäli puhuu paljon, niin sitten kannattaa harkita myös rajatonta puheaikaa. Jos puhuu maltillisemmin, niin kannattaa miettiä minuuttiveloituksellista liittymää. Moi Rajattomia saa myös useimmilla simmeillä, mikä tarkoittaa siis useamman liittymän pakettia. Siihen voi ottaa mukaan koko perheen, tai useamman laitteen joita itsellä on käytössä.

DNA Rajaton vs Elisa Huoleton

Isojen operaattorien paketteja on helppo vertailla verkossa, kuten DNA Rajaton vs Elisa Huoleton. Kummassakin on siis rajaton datasiirto, rajattomasti puhetta sekä tekstiviestejä. Nämä kaksi suosittua liittymää ovat samanhintaiset (kumpikin n. 25 €/kk). Eroja pitää etsiä vaikka muiden ETA-maiden alueella suoritettavien datasiirtomaksujen kustannuksista. Elisan (eli Saunalahden) pakettiin ei sisälly datasiirtoa ulkomailla, joten maksettavaksi tulee se EU:n säätämä perusmaksu eli 0,0057 €/Mt. DNA:n Rajaton - liittymään sisältyy kymmen gigatavua ETA-datasiirtoa, jonka jälkeen datan hinta nousee 7,4 €/Gt:n.

Mikä on nopea netti?

Viime vuosikymmenten aikana nettiyhteydet ovat kehittyneet valtavasti. Samalla myös ihmisten odotukset ovat kasvaneet. Netti, joka tuntui nopealta viisi vuotta sitten, saattaa tänään tuntua todella hitaalta. Lähtökohtaisesti ihmiset eivät enää jaksa odottaa sivujen lataamista montaakaan sekuntia. Nopea netti avaa sivut silmänräpäyksessä.

Mikä on nopea netti? Katso tästä!

Nopea langaton netti

Netin langattomuus on tänä päivänä itsestäänselvyys. Kukaan ei halua olla esimerkiksi tietokoneensa kanssa sidottuna nettipiuhan päähän ja lähes kaikki netit toimivatkin nykyään langattomasti. Nettiyhteyden nopeus saattaa kuitenkin vaihdella huomattavasti.

💡 Esimerkiksi kerrostaloissa vuokraan sisältyy yhä useammin jonkinlainen nettiyhteys. Nopeudeltaan tämä saattaa olla esimerkiksi 1 megabitti sekunnissa.

Harvalle tämä kuitenkaan riittää ja monet hankkivatkin tämän ilmaisen netin tilalle nopeamman yhteyden joko kotiinsa tai vähintään puhelimeensa. Nopeimmat markkinoilla myytävät langattomat yhteydet ovat nopeudeltaan jopa 1000 megabittiä sekunnissa. Ero 1 ja 100 megabitin sekuntinopeudessa on jo merkittävä ja tämä näkyy selvästi myös käytössä. Nopeimmat nettiyhteydet säilyttävät nopeutensa, vaikka taloudessa useampikin henkilö katselisi esimerkiksi elokuvia laitteiltaan.

Nopea netti mökille?

Myös mökille on useimmiten saatavilla nopea netti. Vaikka esimerkiksi valokuitua ei yleensä olekaan saatavilla, voi mökille hankkia erillisen mokkulan, jossa on nopea 4G-liittymä. Kaikista syvimmässä korvessa 4G-yhteyttä ei välttämättä ole saatavilla, mutta useimmiten näillä alueille 3G-yhteydetkin toimivat varsin nopeasti, sillä alueella ei ole yhtä aikaa kovin montaa nettisurffailijaa. Yksi vaihtoehto mökillä on myös hankkia nopea ja rajaton nettiyhteys puhelimeen. Tätä puhelimen nettiä voi sitten jakaa myös muihin laitteisiin tai perheenjäsenille.

Nopea nettiyhteys on nykyään välttämätön

  • Nopea netti on välttämätön kotona ja työpaikalla. Onneksi nopeat nettiyhteydet ovat nykyään myös edullisia.
  • Haja-asutusalueella nopea nettiyhteys on vaikeampi hankkia, sillä usein saatavilla ei ole esimerkiksi valokuitua.

Puhelimen nopeat netit

Jos tarvitset puhelimeesi nopean nettiyhteyden, kannattaa ehdottomasti hankkia rajaton 4G netti puhelimeen. Ne ovat nykyään varsin edullisia ja liittymän voit ostaa lähes miltä tahansa operaattorilta. Netin nopeudet vaihtelevat useimmiten 1 megabitistä sekunnissa jopa yli 600 megabittiin sekunnissa. Useimmille riittää puhelimeen ja myös kotiin noin sadan megan netti.

Se tarjoaa sellaisen nopeuden, että voit huoletta katsella esimerkiksi videoita YouTubesta tai sarjoja Netflixistä. Jos tarvitset nopeaa nettiä puhelimessa, kannattaa myös hankkia liittymä, jossa ei ole liian tiukkoja datakattoja. Rajattomat netit ovat edullisia ja ne takaavat, ettei yhteytesi hidastu kesken laskutuskauden.

Nopea netti kotiin

Nopea netti on kotona lähes välttämätön, etenkin jos haluat katsella sarjoja tai elokuvia suoratoistopalveluista. Myös jotkut pelit vaativat toimiakseen nopeaa nettiä, joten jos harrastat videopelejä, kannattaa panostaa nettiyhteyden laatuun. Myös etätöitä tekevän kannattaa huolehtia nopea netti kotiinsa. Lähes kaikki operaattorit tarjoavat nopeita nettiyhteyksiä kotiin. Tosin tähän vaikuttaa myös asuinpaikkasi. Kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan valokuidun tarjoamista huippunopeista yhteyksistä, kun taas haja-asutusalueella asukkaat joutuvat kärvistelemään hitaamman netin kanssa.

Vertailussa nopeat nettitikut

Nettitikku eli mokkula on kätevä tapa kuljettaa nopeaa nettiä mukana. Nettitikku on useimmiten USB-tikku, jonka saat suoraan kiinni tietokoneeseesi. Tikkuja on tarjolla esimerkiksi Telialla ja DNA:lla. Tunnetuin näistä nettitikuista on niin kutsuttu mokkula, joka kuuluu DNA:n valikoimaan. DNA tarjoaa tätä USB-mokkulaa hintaan 2,5 euroa kuukaudessa. Avausmaksu on 91 euroa ja netin nopeus 150 megabittiä sekunnissa. Elisa puolestaan tarjoaa nettitikkua ja huippunopeaa mobiililaajakaistaa eri nopeuksilla. Nettitikun hinta on 2,5 euroa kuukaudessa ja netin hinta riippuu nopeudesta. 100 megan netti maksaa 20 euroa kuukaudessa.

Tutustu myös näihin ajankohtaisiin liittymätarjouksiin!

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}

{{5g="/utility-pages/components10"}}

{{4g="/utility-pages/components11"}}