Huippunopeat rajattomat 5G liittymät

Rajattomat 5G liittymät puhelimeen. 5G tarjoaa huippunopean netin puhelimeen.

Rajattomat 5G liittymät - Rajattoman netin edut

Rajaton 5G liittymän hankinta kannattaa, jos nettiä käyttää päivittäin runsaasti, ja varsinkin siinä tapauksessa, ettei kotona ole kiinteää yhteyttä käytössä. Suoratoistopalvelujen katsominen onnistuu rajattomalla 5G:llä. Rajaton 5G liittymä on huoleton ja kilpailuttamalla sen voi myös saada huokeaan hintaan.

Rajoittamaton netti sopii nuorelle

Nuorelle sopivin netti on yleensä rajoittamaton, sillä silloin laskujen maksajalle eli useimmiten vanhemmille ei tule yllätyksiä puhelinlaskuun. Usein nuoret käyttävät nettiyhteyttä videoiden ja suoratoistopalveluiden katsomiseen, jolloin mahdollinen datakatto tulee äkkiä vastaan. Nuorenkin liittymä kannattaa kilpailuttaa aika ajoin, sillä vuodessa operaattorien kilpailun myötä hinnat ovat voineet tippua ja myös nettiliittymien nopeudet kasvaa. Vertailu on vaivattominta tehdä verkossa. Rajoittamattoman netinkäytön sisältävien liittymätyyppien vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota erilaisiin tarjouksiin ja tietysti tiedonsiirtonopeuksiin. Valintaa tehdessä kriteereinä voivat siis olla siirtonopeudet, mahdollisen tarjouksen kesto (yleensä 12/24 kk), sekä pakettiin liittyvät puheajat ja tekstiviestien määrä. Ei kannata maksaa turhasta, joten jos tekstailee pääasiassa netin kautta pikaviestipalvelujen avulla, on tarpeetonta maksaa isosta tekstiviestimäärästä.

Nuorenkin liittymä kannattaa kilpailuttaa aika ajoin, sillä vuodessa operaattorien kilpailun myötä hinnat ovat voineet tippua ja myös nettiliittymien nopeudet kasvaa.

3G vs 4G vs 5G liittymät

4G liittymä on nykyisin lähes standardi mobiilikäyttäjien keskuudessa. On toki edelleen syrjäisempiä alueita, joille 4G verkon signaali ei yllä, mutta peitto on jo varsin yhteneväinen 3G:n kanssa. 5G tekee Suomeen tuloaan, mutta lähivuosina se tulee peittämään koko Suomen. Pääosa mobiiliasiakkaista pääsee siis nauttimaan 5G liittymän suuremmasta siirtonopeudesta ja sen myötä tulevista palveluista. 4G liittymän siirtonopeus on parhaimmillaan jopa 1 Gbit/s ja 5G:ssä päästään jo 20 Gbit/s nopeuksiin, vaikkakin käytännössä siirtonopeus on usein tätä alhaisempi. 4G liittymien hinnat ovat laskeneet alkuaikojen tasosta huomattavasti. Vanhimmat puhelimet eivät kuitenkaan tue 4G tai 5G yhteyksiä, joten joillakin käyttäjillä varusteiden taso ei mahdollista 4G:n tai 5G:n käyttöä.

Huolettomampi rajaton netti

  • 5G tuo laajakaistan matkapuhelinverkkoon
  • Rajaton 5G tarjoaa rajattomasti huvia ja hyötyä
  • Rajaton 5G tuo elokuvat ja upeat online-pelit kaikkialle missä kuljet

Netti ilman datarajaa

Nykyään 4G alkaa olla jo itsestään selvyys älypuhelinten käyttäjien keskuudessa. Puhelinten käyttötavat ovat muuttuneet tällä vuosikymmenellä siihen suuntaan että rajattomuus on Suomessa yhä tavanomaisempi liittymän valinnan kriteeri. Varsinkin viihdepalvelut, kuten suoratoistoelokuvat ja TV-sarjat eivät onnistu ilman 4G:tä ja rajattomuus on käyttömukavuuden kannalta oleellinen ominaisuus. Hintakilpailu on tehnyt hyvää suomalaiselle netinkäyttäjälle ja datarajattomien liittymien kuukausikustannukset liikkuvat 20 ja 30 euron välillä. Huolettomuus seuraa mukana, kun ei tarvitse miettiä, paljonko sitä verkkoa on tullut käytettyä. Verkosta saa helposti eteensä kaikki vaihtoehdot, joten kilpailutus onnistuu tuossa tuokiossa.

EU datapaketit

Matkustelevaisille tulee tietysti eteen se tosiseikka, että mennään oman palveluntarjoajan alueen ulkopuolelle. Silloin pitää miettiä kustannuksia, sillä vieraassa verkossa on aina yksi laskuttaja lisää. EU-normien mukaan soittaminen toisesta EU-maasta suomalaisella liittymällä maksaa nykyään vain saman verran kuin kotimaassa. Samoin puhelun vastaanottaminen on maksutonta. Tämä koskee vain kohtuullista käyttöä eli ajoittaista matkustelua, ei pysyvämpää ulkomailla oleskelua. Samojen säännösten mukaan datasiirto- eli niin sanottu EU-perusmaksu on 0,0057 €/Mt. Eli jollei muuta ole sovittu oman operaattorin kanssa, niin tiedonsiirtoihin tulee tuo summa päälle.

Moi Rajaton

Operaattori Moi tarjoaa monenlaisia paketteja monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Moi Rajattomia on useita eri variaatioita. Jos haluat vain yhden liittymän, niin Moi Rajattoman datan liittymiä valitessa on vain mietittävä, paljonko puheaikaa datan rinnalle haluaa. Mikäli puhuu paljon, niin sitten kannattaa harkita myös rajatonta puheaikaa. Jos puhuu maltillisemmin, niin kannattaa miettiä minuuttiveloituksellista liittymää. Moi Rajattomia saa myös useimmilla simmeillä, mikä tarkoittaa siis useamman liittymän pakettia. Siihen voi ottaa mukaan koko perheen, tai useamman laitteen joita itsellä on käytössä.

DNA Rajaton vs Elisa Huoleton

Isojen operaattorien paketteja on helppo vertailla verkossa, kuten DNA Rajaton vs Elisa Huoleton. Kummassakin on siis rajaton datasiirto, rajattomasti puhetta sekä tekstiviestejä. Nämä kaksi suosittua liittymää ovat samanhintaiset ensimmäisen vuoden ajan (kumpikin 26,90 €/kk), mutta sitten hinnat hieman nousevat. Kummatkin kallistuvat 29,90 euroon ja myös maksiminopeus on sama 50 Mbit/s. Eroja pitää etsiä vaikka muiden ETA-maiden alueella suoritettavien datasiirtomaksujen kustannuksista. Elisan (eli Saunalahden) pakettiin ei sisälly datasiirtoa ulkomailla, joten maksettavaksi tulee se EU:n säätämä perusmaksu eli 0,0057 €/Mt. DNA:n Rajaton - liittymään sisältyy kymmen gigatavua ETA-datasiirtoa, jonka jälkeen datan hinta nousee 7,4 €/Gt:n.