Langaton liittymä kotiin - Mobiililaajakaistat

Paras langaton liittymä kotiin. Vertaa ja katso nopeat 4G ja 5G liittymät.

Paras langaton liittymä kotiin

Kotiin langattoman liittymän hankkiminen on helppoa, ja vaihtoehtoja on monia. Mikäli nettiä tarvitaan ainoastaan kotona, on kiinteä laajakaista paras vaihtoehto, mutta jos nettiä halutaan käyttää esimerkiksi matkoilla mukana, on mobiililaajakaista siihen hyvä vaihtoehto. Langaton verkko luodaan kotiin WLAN-reitittimellä, johon voi yhdistää kaikki kodin laitteet, joissa on WLAN-valmius.

Kiinteä netti tarjoaa nopean yhteyden

Yleisnimitys nopeille, kiinteille nettiyhteyksille on laajakaista. Näille yhteyksille tyypillistä on aina auki oleva yhteys sekä kiinteä kuukausimaksu, johon eivät vaikuta netin käyttöaika, yhteyttä käyttävien laitteiden määrä tai siirretyn datan määrä. Kuluttaja-asiakkaille suunnattuja yhteyksiä ovat kaapelimodeemi- ja ADSL-yhteydet.

Lue lisää kiinteistä laajakaistoista täältä.

🚀Kiinteän netin hyviä puolia ovat nopea, luotettava, tasalaatuinen ja pätkimätön nettiyhteys ympäri vuorokauden, sekä kiinteä kuukausihinta.

Kotona olevan kiinteän netin voi jakaa kaikille nettiyhteyttä tarvitseville laitteille, pelikonsoleille, tietokoneille, älylaitteille ja televisioille, sekä ehkä tulevaisuudessa myös kodinkoneille.

Tällä hetkellä kuluttaja-asiakkaille on markkinoilla tarjolla kiinteitä nettiyhteyksiä valokuidulla jopa 1000 Mb/s nopeuteen asti, joka varmasti riittää kovaankin netin käyttöön. Omaan osoitteeseen saatavan yhteyden pystyy helposti tarkastamaan eri operaattorien sivuilta.

Netti mökille, mitä ottaa huomioon?

Netti mukaan mökille - mitä ottaa huomioon?

Liikkuva laajakaista on helppo ratkaisu, kun nettiä tarvitaan kodin ulkopuolella, esimerkiksi mökillä ja matkoilla. Mobiililaajakaista on periaatteessa pelkästään eSIM tai SIM-kortti, jossa on dataliittymä. SIM-kortin voi laittaa mihin tahansa älylaitteeseen, mokkulaan tai reitittimeen, jonka kautta nettiyhteyden voi jakaa muihin laitteisiin. Suomessa 3G- ja 4G-verkot toimivat jo lähes missä tahansa, ja verkko laajenee koko ajan, joten mökkireissullakin on mahdollista päästä nettiin tarpeen tullen.

Liikkuvan laajakaistan edut

  • Kulkee mukanasi, minne sitten haluatkaan mennä
  • Voit valita itsellesi sopivan määrän dataa
  • Voit käyttää internetyhteyttä useilla laitteilla

Halvin nettiliittymä kotiin?

Aloita vertaamalla sinulle sopivin liittymä täältä. Tällä hetkellä halvimman nettiliittymän kotiin saa muutamalla eurolla kuukaudessa operaattorista riippuen. Tällöin kuitenkin internetyhteyden käyttö ei ole rajatonta, joten netin aktiivisella käytöllä ja useammalla laitteella käytettynä raja tulee nopeasti vastaan.

Rajattoman ja netin peruskäyttöön, eli esimerkiksi sähköpostin lukemiseen ja pankkiasioiden hoitoon soveltuvan mobiililaajakaistan saa jo noin 20 eurolla kuukaudessa. Jos kuitenkin kotona tule käytettyä nettiä usealla laitteella, esimerkiksi suoratoistopalveluiden käyttöön ja pelaamiseen, ei halvin nettiliittymä välttämättä ole paras vaihtoehto.

💡 Nettiliittymä kannattaa aina valita omien käyttötottumuksien mukaan, että netin käyttö on mukavaa ja vaivatonta.
Liittymäetu, parhaat liittymätarjoukset löydät meiltä.

Telian laadukas liittymäetu:

  • Ei määräaikaisuutta
  • Rajaton määrä 4G- tai 5G-netti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa
  • Netin käyttö ja roaming EU/ETA-maissa sisältyy hintaan
  • Liittymäasiakkaille C More 3kk yhteensä 0€

Paras internetyhteys kotiin

Internetyhteyden valitseminen kotiin monista eri vaihtoehdoista voi aiheuttaa päänvaivaa, koska vaihtoehtoja on useita, eikä välttämättä ole tietoa, että mikä olisi paras yhteys omaan kotiin. Eri internetyhteyden vertailusivustoilla pystyy helposti katsomaan, missä hintaluokissa eri internetyhteyksien nopeudet ja datankäyttömäärät liikkuvat.

🚀 Mikäli nettiä käytetään paljon, ja ainoastaan kotioloissa, kiinteä laajakaista rajattomalla datamäärällä on yleensä paras.
🚘 Jos taas nettiyhteys halutaan viedä esimerkiksi mökille tai matkalle mukaan, on liikkuva laajakaista siihen hyvä vaihtoehto.

4G langaton netti

4G on yleisnimitys neljännen sukupolven matkapuhelintekniikoille. 4G-yhteys on 3G-verkon rinnalla yleisin tällä hetkellä käytettävistä verkkoyhteyksistä mobiililaitteissa. Se toimii käytännössä pelkän SIM-kortin kautta, joten se on aina langaton, ja sen saa käyttöön millä tahansa laitteella, johon saa SIM-kortin. 4G-netti on myös jaettavissa SIM-kortin sisältävästä laitteesta muihin laitteisiin samanaikaisesti. 4G-verkko toimii Suomessa jo lähes kaikkialla, haja-asutusalueita ja joitakin eri operaattorien katvealueita lukuun ottamatta.

5G verkon mahdollisuudet

Kehitteillä oleva 5g-verkko tuo älylaitteille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Se tuo tullessaan entistä nopeamman internetyhteyden sekä entistä kyvykkäämmät älypuhelimet. 5G-verkossa viive laskee lähes olemattomaksi verrattuna 4G-verkkoon, joten uutta teknologiaa on mahdollista käyttää paremmin myös eri teollisuuden aloilla, esimerkiksi logistiikassa ja kuskittomien autojen kehityksessä.

Ensimmäiset 5g-verkkoa hyödyntävät älypuhelimet tulivat markkinoille suurissa määrin jo vuonna 2019. Kehitteillä olevat pelit hyötyvät uuden teknologian mukanaan tuomasta viiveettömyydestä, ja suurempi datansiirtomäärä mahdollistaa uudenlaisen virtuaalitodellisuuskuvan esittämisen. Tavalliselle kuluttajalle hyötyä uusi teknologia tuo myös lisää aikaa, kun maailmaa pystytään paremmin automatisoimaan.

Suosittelemme näitä ajankohtaisia liittymätarjouksia!

{{5g="/utility-pages/components10"}}

{{rajattomat="/utility-pages/components7"}}