Paras liittymä tablettiin - Halvin netti iPadiin

Paras liittymä tablettiin. Vertailussa eri operaattoreiden liittymät.

Paras liittymä tablettiin - Netti iPadiin

Nyt kun 4G-nopeus on jo standardi mobiilimaailmassa, ovat dataliittymien hinnat menneet alas ja nopeudet ylös. Netti Ipadiin taikka paras liittymä tablettiin on löydettävissä pienen vertailun avulla. Vaihtoehtoja on, sillä liittymiin on saatavana monilta operaattorilta kytkykauppana vaikkapa TV-kanavapaketteja tai suoratoistopalveluja.

Paras liittymä tablettiin

Tablettiin nettiliittymä

Tablettia varten liittymässä tulee yleensä olla vain tietty datansiirtokapasiteetti: puhelu- tai tekstiviestipaketteja ei luonnollisesti tarvita. On siis mietittävä kahta asiaa: miten paljon tablettia tulee kuukausittain käytettyä ja haluaako lisäpalveluja liittymän mukana? Suurin kysymys nykyään tablettiin nettiliittymää etsittäessä on se, että käytetäänkö liittymää pelkästään tavanomaiseen nettisurffailuun, vai tuleeko katsottua paljon liikkuvaa kuvaa? Jos vain liikuskelee verkossa ja hoitelee tavanomaisia asioita, voi hieman halvempi datakatollinen liittymä riittää. 20 gigatavun kuukausimäärällä surffaa ja hoitaa asioita oikein hyvin. Mutta jos katselee elokuvia suoratoistopalveluiden kautta (kuten Netflix, Ruutu ym.), niin silloin on hyvä ostaa rajatonta aikaa heti suosiolla. Yksi 4k-tasoinen elokuva voi olla useita gigoja kooltaan.

Suurin kysymys nykyään tablettiin nettiliittymää etsittäessä on se, että käytetäänkö liittymää pelkästään tavanomaiseen nettisurffailuun, vai tuleeko katsottua paljon liikkuvaa kuvaa?

SIM -kortti tablettiin?

Tableteissa on paikka SIM-kortille, joten sille on kätevintä hankkia oma liittymä. Markkinoilla on myös tarjolla edullisia paketteja, joiden avulla saa liittymän useaan eri laitteeseen edullisesti (eli kännykkään, tablettiin ja tietokoneeseen). Kun taloudessa on useampi netinkäyttäjä, niin kätevintä on hankkia mokkula, eli 4G reititin, jonka avulla kaikki talouden laitteet voidaan liittää verkkoon saman laitteen kautta. Vaikka vaihtoehtoisia liityntätapoja on useita, niin ei kannata hämmentyä. Kaikkiin tarpeisiin löytyy hyvä ratkaisu, eikä hinnoilla ole kovin merkittäviä eroja.

Tabletilla ihanaan 4G:n maailmaan

  • Nopea, rajaton 4G on elokuvafanin unelma.
  • Ipadeistä ja muista tableteista saa kaiken hyödyn ja nautinnon irti oikeanlaisella liittymällä.
  • 4G tuotteita on kaikkiin tarkoituksiin ja talouksiin: yksinasuvalle ja perheille.

Tabletti nettiin mokkulalla

Mokkula eli reititin on eräs kätevä ratkaisu kodin nettiyhteydeksi. Mokkulan yhteyttä voi jakaa eri laitteisiin, joko langattomasti tai kaapelin välityksellä. Mokkulaan hankitaan yksi SIM ja laitteilla otetaan yhteys joko langattomasti (wi-fi eli LAN) tai jos haluaa mahdollisimman häiriöttömän tietovirran, niin sitten laitteen voi liittää mokkulaan ethernet tai USB-kaapelilla. Mokkulaa voi kuljettaa mukana kaikkialle, toisin kuin kiinteää reititintä. Mokkulan voi hankkia joko muutaman eron kuukausimaksulla tai ostamalle se kerralla itselleen. Jos sen kautta liitetään verkkoon useampia laitteita, on hyvä valita rajaton netti ja 4k elokuvien katseluun huippunopea 300 Mbit/s yhteys on paikallaan.

Liittymä netti ilman puheominaisuutta

Kun puhutaan mokkulasta tai tablettiin pysyvästi asetettavasta SIM 4G-yhteydestä, ei puheajasta luonnollisestikaan kannata maksaa, koska liittymää käytetään vain tiedonsiirtoon. Toki puheluja voi tehdä datayhteyden avulla esimerkiksi Skypen tai Messengerin kautta. Jos haluaa siis hieman säästää, kannattaa hankkia mokkulaan tai tablettiin liittymä ilman puhe- tai testiviestiominaisuutta. Näitä tarjoaa jokainen suomalainen operaattori. Mokkulan yhteyttä voi parantaa lisäantennilla alueilla jossa kenttä on heikko huollon tai vaikka maastonesteiden vuoksi.

Tablettiin sopiva liittymä

Tablettiin sopiva liittymä voi olla rajaton tai datakatolla varustettu. Käyttötapa ratkaisee, koska nykyään verkkoa voi käyttää todella monella tyylillä. Jos haluaa käyttää tablettia runsaasti kapasiteettia vaativiin tarkoituksiin, on hyvä ennen nopean liittymän hankintaa tarkistaa, että laite itse suoriutuu tehtävästä. Parhailla tableteilla voi pelata graafisesti näyttäviä pelejä ja katsoa teräväpiirtoelokuvia. Mutta markkinoilla on myös laitteita, joiden suorituskyky ei kaikkeen riitä ja erityisesti vanhempien tablettien tehot on syytä tutkia etukäteen. Tablettiin sopivan liittymän ominaisuudet riippuvat siis siitä, mihin tabletti pystyy.

Edullinen tablettiliittymä

Liittymien hinnat laskevat jatkuvasti ja hankintaa suunnittelevan kannattaakin tarkistaa ajankohtaiset päivän hinnat. Jos perheessä on useampi tabletin käyttäjä, kätevä liittymä kulkee langattomasti mokkulan eli reitittimen välityksellä. Jos ei katso teräväpiirtokuvaa tai pelaa raskaita verkkopelejä, voi säästää hieman, jos ottaa datakatollisen vaihtoehdon. Myös hurja nopeus on tarpeeton lisäkulu, mikäli tablettia ei käytä viihdekeskuksena. 50 Mbit/s toimii täysin jouhevasti useimmille käyttäjille, kun 300 Mbit/s sopii käyttöön kuin käyttöön ja useammalle laitteelle samanaikaisesti. Operaattoreilla on tarjolla paketteja, joihin voi liittää useamman SIM-kortin edullisesti. Jos on paljon laitteita ja käyttäjiä, niin paketit on paras ratkaisu.